Biedriem

Komanda piedalās

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
sāpes cirksnī
05/01/2013
12:37
rpaeglis
rpaeglis
Rīga / Aloja
Interesents
Members
Forum Posts: 21
Member Since:
28/08/2012
Offline

Sveiki visiem!
Gribu pastāstīt par savu problēmu, kas diezgan pamatīgi ietekmē skriešanu. Lieta tāda, ka jau pēc pāris kilometriem sāk sāpēt labās kājas cirksnis, un sāpes ir diezgan intensīvas. Ja apstājas un kāju dažas reizes izvēzē, viss atkal ir normāli, bet- tikai uz pārsimts metriem, tad atkal sāk sāpēt. Iesildoties un atsildoties īpašu vērību pievēršu tieši šim cirksnim, bet tas neko nemaina.
Kad sāku domāt par to, kāpēc tā varētu būt, atcerējos, ka kādā 7.-8. klasē (tagad jau mācos augstskolā) mums bija jāskrien sprints, bet par tādu iesildīšanos sporta skolotājs laikam vispār nezināja, jo pamatskolā NE REIZI mums nebija jāiesildās (tādēļ arī ilgu laiku bija riebums pret krosiem). Nu jā, +vēl sprints bija jāskrien pa izdangātu asfaltu, kā rezultātā vidusdaļā bija pēkšņas un asas sāpes labajā cirksnī. Kādu nedēļu biju klibs, bet pēc tam viss bija normāli, it kā nekas nesāpēja. Taču 12. klasē atkal gadījās līdzīgi- jau sprinta beigās atkal tā pati vieta sāka sāpēt tā, it kā kaut kas cirksnī tiktu sarauts. Bet nu arī tas pārgāja.
Papildus tam visam esmu diezgan daudz nodarbojies ar skrituļslidošanu un riteņbraukšanu, taču tur nekādu sāpju nebija.
Taču, sākot skriet garos gabalus pagājušās vasaras beigās, ik pa laikam sāpes atkal parādījās. Tāpat mazlietiņ skrēju, bet nu ap decembra sākumu paņēmu mēneša pauzi, vakardien atsāku skriet, bet nekas nav mainījies- pie 3. kilometra sāk sāpēt tā pati vieta.
Saprotu, ka noteikti jādodas pie ārsta, bet varbūt kādam ir līdzīga pieredze(cerams, ka tomēr nē) vai arī aptuvena saprašana ,kas varētu būt pie vainas.

05/01/2013
13:13
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Varbūt pamēģini kompresijas šortus? Būs siltāk, muskuļi un saites ātrāk iesils, utt

Ne viss ir tā, kā izskatās.
05/01/2013
13:27
rpaeglis
rpaeglis
Rīga / Aloja
Interesents
Members
Forum Posts: 21
Member Since:
28/08/2012
Offline

Jā, iespējams, ka kompresijas šorti palīdzētu!
Bet es aizmirsu pieminēt vēl vienu svarīgu ''sīkumu''- cirksnis sāp arī pēc skriešanas, bieži vien- arī nākamajā dienā.

05/01/2013
13:51
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Ja trauma iegūta, tad protams, ka paiet kāds laiks, līdz tā sadzīst? Lai vai kā, otrs variants ir aiziet pie daktera :)

Ne viss ir tā, kā izskatās.
05/01/2013
19:29
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Ja muskulis tikai sastiepts, tad pats sadzīs. Bet ja muskulis ieplēsts, tad gan - marš pie ārsta! Un ja nesdziedēsi, skrienot tas plēsīsies tālāk.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
09/01/2013
16:43
Kristaps_b
Kristaps_b
Rīga
Interesents
Members
Forum Posts: 28
Member Since:
18/03/2011
Offline

Man bija līdzīga problēma - biju guvis cirkšņa traumu (vismaz man tā škita), biju ARS`ā un Gaiļezerā, tur mani 3 dažādi ortopedi un viens pazīstams ķirurgs norakstīja - 1,5 gadu nočakarējos pa dažādām procedūrām un 2 reizes izgāju rehabilitāciju. To 1,5 gadu bija tā, ka bez sāpēm cirksnī vairāk par 1-2km nevarēju noskriet.

Pieraksties uz http://www.sportmed.vip.lv/ - tur tevi apskatīs SPORTA ārsti un ortopēdi/ķirurgi ar pieredzi sporta traumās.
Sporta Medicīnā mani apskatīja Andersons, diagnosticēja problēmu, kas nebija sastiepts/saplēsts cirkšņa muskulis, bet neliels caurums vēdera sienā, kura sāpes izstarojās uz cirkšņa apvidu. Pēc 2 nedēļām arī pats Andersons veica operāciju un pēc 5 mēnešiem man bija pirmais pusmaratons (1h47m).

Galvenā atziņa - ietaupīsi naudu un laiku.

09/01/2013
16:53
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

Šī mēneša 36.6° :
Brīvajā laikā regulāri nodarbojos ar sportu - skrienu, braucu ar velosipēdu, bet sāp cirksnis. Jau gadiem nespēju tikt vaļā no šīs ligas.

Ja regulāram sportotājam sāpes nepāriet arī pēc iesildīšanās vingrinājumiem, jādodas pie daktera. Vispirms tiks izdarīts RGT gūžas locītavai. Ja tas neko neatklās, to pašu izmeklējumu veiks mugurkaulam, jo problēma var slēpties tur, bet sāpes - novadītas uz cirksni. Ja arī šādā veidā neko neatklāj, jāveic USG mīkstajiem augiem gūžas un cirkšņa apvidū.
Šāda izmeklēšana neprasa lielus finanšu līdzekļus. Atrodot sāpju iemeslu, jādodas pie fizioterapeita, kurš ieteiks piemērotākos vingrinājumus, lai atbrīvotos no traucējošām sajūtām.
Atcerieties, ja sāp cirksnis, sportojot ir jāievēro mērenība - nevajag skriet un lēkt ar ierasto slodzi, citādi var iedzīvoties vēl lielākās nepatikšanās.

Bet vispār jā - ja trāpās tikt pie zinoša/pieredzējuša ārsta, tad diagnozi var dabūt arī bez izmeklējumiem.

10/01/2013
11:59
Kristaps_b
Kristaps_b
Rīga
Interesents
Members
Forum Posts: 28
Member Since:
18/03/2011
Offline

in said
Vispirms tiks izdarīts RGT gūžas locītavai. Ja tas neko neatklās, to pašu izmeklējumu veiks mugurkaulam, jo problēma var slēpties tur, bet sāpes - novadītas uz cirksni. Ja arī šādā veidā neko neatklāj, jāveic USG mīkstajiem augiem gūžas un cirkšņa apvidū.

Jap, pareizi, bija arī šie izmeklējumi, rentgens un magnētiskā rezonanse bija jau no iepriekšejiem izmeklējumiem un Andresons papildus nosūtīja uz ultrasonogrāfiju (USG).