Please consider registering
guest


16:13
15/03/2011

Šādos pētījumos neaptaujā visus cilvēkus, priekš tam ir statistikas nozare, kura noskaidro, cik daudz cilvēku jāaptaujā, lai iegūtu statistiski ticamus datus pa visām vecuma grupām un citiem šķērsgriezumiem. Var tam ticēt, var neticēt .. tas apmēram tāpat kā ar vēlēšanu prognozēm :)
20:34
15/03/2011

20:06
sm72 rakstīja:
Piekrītu, ka sakarā ar aptaukošanos liela loma ir šodienas "izmaksu minimalizētai" pārtikai. Ārprāts, kādos daudzumos tiek ievesta Latvijā kaut vai palmu eļļa!
Pats rekomendēji pirms maratona noēsties medu līdz ūkai. Un to dara neviens vien. Most of us!
Varu vien nenobrīnīties, ka diabētiķiem iesaka parastā cukura vietā lietot tīru fruktozi (augļu cukuru) vai mākslīgo saldinātāju aspartāmu. Uz kādu pētjumu pamata tas tiek darīts? Kam tas ir izdevīgi?
Par maz aptaukojušos cilvēku uz šīs planētas, sirdsslimnieku un tā tālāk?
Bet IR kam tas ir izdevīgi. Tā iemesla dēļ, ka tas IR bizness.
22:41
13/11/2009

džespers rakstīja:
Varu vien nenobrīnīties, ka diabētiķiem iesaka parastā cukura vietā lietot tīru fruktozi (augļu cukuru) vai mākslīgo saldinātāju aspartāmu.
Fruktoze ir jau drusku pagātnes variants, padomju gadu ieteikums. Aspartāmu tiešām ieteica, tā ap 1995. gadu, bet tagad tas laikam pārgājis – kad izplatījušās ziņas par tā kaitīgumu.
15:21
Anduli, nav gan pārgājis. Nesen sanāca parunāt ar kādu gados vecāku tanti un viņa man parādīja, kas viņai nupat ieteikts, apmeklējot attiecīgos speciālistus. Aspartāms. Biju šokā!
Aspartāms tiek lietots diētiskajās limpenēs, šķīstošo C vitamīnu, multivitamīnu tabletēs, tāpat, jau kā iepriekš pieminēts, kā mākslīgais saldinātājs viens pats un maisījumos kā galda cukura aizvietotājs. Neuzskaitīšu visus produktus. Uz etiķetēm jau tā informācija ir atrodama.
Neliels rakstiņš: Fruktoze, aspartāms un aknu aptaukošanās
16:49

21/10/2011

Kādam te kaut kas cits jau ir aptaukojies nevis aknas, kaut kādas muļķības tas raksts, ja ir švaka vielmaiņa, tad viss uzkrājas kaut kur zemāk, bet šeit jau vajadzētu paskatīties no viedokļa(skrējēju) bliežot kilometrāžu it sevišķi ziemā, vajadzēs arī kādu lieku tauku pikuci un papildu ogļhidrātu devu, nu ne visi var šikarna ar zaļām(organismam draudzīgām) vielām dzīvot, vajag arī sevi pabendēt, ja ne mēs tad daba to izdarīs :D :D
P.S. Pirms š.g. Nordea pēdējā mēnesī apēdu puskilo fruktozes, bet re dzīvs esmu, skrienu un aknām viss ok un pārstrādā visu draņķību ko uzņemu :)
21:41
Arle rakstīja:
Kādam te kaut kas cits jau ir aptaukojies nevis aknas, kaut kādas muļķības tas raksts, ja ir švaka vielmaiņa, tad viss uzkrājas kaut kur zemāk, bet šeit jau vajadzētu paskatīties no viedokļa(skrējēju) bliežot kilometrāžu it sevišķi ziemā, vajadzēs arī kādu lieku tauku pikuci un papildu ogļhidrātu devu, nu ne visi var šikarna ar zaļām(organismam draudzīgām) vielām dzīvot, vajag arī sevi pabendēt, ja ne mēs tad daba to izdarīs :D :D
P.S. Pirms š.g. Nordea pēdējā mēnesī apēdu puskilo fruktozes, bet re dzīvs esmu, skrienu un aknām viss ok un pārstrādā visu draņķību ko uzņemu :)
Un tā rodas mīti.
Arī krabis neieperināsies plaušās jau tūlīt nākamajā dienā, kad regulāri elposi cigarešus dūmus.
22:01

19/05/2009

džespers rakstīja:
sm72 rakstīja:
Piekrītu, ka sakarā ar aptaukošanos liela loma ir šodienas "izmaksu minimalizētai" pārtikai. Ārprāts, kādos daudzumos tiek ievesta Latvijā kaut vai palmu eļļa!
Pats rekomendēji pirms maratona noēsties medu līdz ūkai. Un to dara neviens vien. Most of us!
Kādas tad problēmas rodas, ja divas reizes gadā pieēdas Latvijas bitinieku medu līdz ūkai un kāda tam ir saistība ar "izmaksu minimalizēto" pārtiku.
22:34
sm72 rakstīja:
džespers rakstīja:
Saistība ir vistiešākā. Aptaukošanās.
Arī tad, ja nākošā dienā tiek patērētas 4000 kalorijas 3 stundu laikā?
Tad tik pat labi varēji ieteikt arī cūkas speķi. :D
Kāda jēga no tā? Zināms taču, ka organismam dedzinot glikogēna rezerves tavs parvietošanās ātrums trasē ir lielāks, nekā, kad organisms pāriet uz taukiem. Maratonisti to apstiprinās. Tamdēļ šajā gadījumā balsoju par glikozes tabletēm, makaroniem un rīsiem nevis medu. Ja jau ir nepieciešamība uzkrāt glikogēna rezerves.
22:39

19/05/2009

džespers rakstīja:
sm72 rakstīja:
džespers rakstīja:
Saistība ir vistiešākā. Aptaukošanās.
Arī tad, ja nākošā dienā tiek patērētas 4000 kalorijas 3 stundu laikā?
Tad tik pat labi varēji ieteikt arī cūkas speķi. :D
Kāda jēga no tā? Zināms taču, ka organismam dedzinot glikogēna rezerves tavs parvietošanās ātrums trasē ir lielāks, nekā, kad organisms pāriet taukiem. Maratonisti to apstiprinās. Tamdēļ šajā gadījumā balsoju par glikozes tabletēm, makaroniem un rīsiem nevis medu. Ja jau ir nepieciešamība uzkrāt glikogēna rezerves.
Varbūt vajadzētu uztaisīt eksperimentu- es divas dienas pirms maratona ēdu kg medu, bet džespers griež iekšā kg cūkas speķa. Tad stājamies uz starta līnijas un salīdzinām maratona laikā pašsajūtu:D
00:27

28/10/2011

Es gan lasīju, ka nekas traks nenotiek kamēr glikoze un fruktoze ir attiecībā 1:1, protams, bez pārmērībām. Problēmas sākoties, ja gāž iekšā tīru fruktozi bet glikozi pārāk maz.
09:54
15/03/2011

http://www.tvnet.lv/sievietem/vesela/401882-ekspertus_izbrina_dati_par_latvijas_sieviesu_lieko_svaru
LNT pat sižets bija par šo tēmu