Please consider registering
guest


20:00
13/11/2009

sm72 said:
Par to gāzēto dzērienu zinātniskus pamatojumus nezinu, bet treneris ir īpaši piekodinājis, lai izvairos no jebkādiem gāzētiem dzērieniem.
Pēc dabas skeptiķis būdams, kaut kā neatbalstu aklu TICĪBU gāzēto dzērienu kaitīgumam. ;) Tā arī neviens nav sniedzis ticamu pamatojumu (reiz citā topikā jau par to bija runa...).
21:39
03/03/2010

Nu jā, pats tad arī parakājos pa internetu un papētīju šo lietu.
Teorētiski divi lielākie kaitējumi varētu būt zobu noārdīšanās un kalcija zaudēšana (kaulu stiprums), tomēr ne viens ne otrs eksperimentu rezultātā nav apstiprinājies. Tā kā pieļauju, ka mīts par kaitīgumu vairāk attiecināms uz citiem elementiem, kas atrodami gāzētajos dzērienos. Tā kā mierīgi turpināšu patērēt to, kas vairāk iet pie sirds.
02:09

21/10/2009

es ar internetaa palasiiju un atradu veel arii tresho, ka ogļskaabai gaazei radot skaabu vidi, bojaajas ne tikai zobi un kauli, bet ka hsaada vide stimulee veezha rashanos,paraziitu izplatiibu organismaa, un, kas sportistiem svariigs- apgruutina skaabekļa uzņemšanu šūnām...Skābā vidē šūnas kļūst neaktīvas, neuzņem vajadzīgās barības vielas un nespēj veikt savas funkcijas..
. bet taa kaa tikai rakaajos pa internetu un neesmu zinaatnieks, tad nespeeshu siikaak pamatot shiis lietas, ja kaads sportists man tagad iebildiis :D
12:14

19/05/2009

Dzo said:
Nu jā, pats tad arī parakājos pa internetu un papētīju šo lietu.
Teorētiski divi lielākie kaitējumi varētu būt zobu noārdīšanās un kalcija zaudēšana (kaulu stiprums), tomēr ne viens ne otrs eksperimentu rezultātā nav apstiprinājies. Tā kā pieļauju, ka mīts par kaitīgumu vairāk attiecināms uz citiem elementiem, kas atrodami gāzētajos dzērienos. Tā kā mierīgi turpināšu patērēt to, kas vairāk iet pie sirds.
Par to kalciju
Esmu sācis ieturēt pusdienas diezgan bieži kafejnīcā "Bon apetit", kas atrodas pie VEF tilta, jo tur neuzbāžas ar gaļas izstrādājumiem. Tur baudot garšīgo ēdienu ir iespēja palasīt žurnālu 36.6 grādi. Tēdēļ palasu kādu interesantu rakstu no tā. Šajā rakstā viens ārsts izsaka hipotēzi, ka kauli nostiprinās līdz 30 gadiem un pēc tam katru gadu zaudē vairāk vai mazāk savu cietību. Tas vairāk vai mazāk esot atkarīgs no D vitamīna un kalcija esamības organismā. Problēma pacelta, jo D vitamīnu vidējais latvietis uzņem maz, jo diezgan maz ir saules gaismas Latvijā un arī kalcija saturošus produktus (piena produktus un taukainās zivis) arī patērē arvien mazāk. Tādēļ paredzamas lielas problēmas ar kaulu cietību.
Šajā sakarā morāle: nevajag vēl izskalot kalciju ar burbuļūdeni...:D
13:26
23/07/2010

lasamviela pārdomam par gazēto dzērienu lietošanu (angļ. val.)- Ir savi mīnusi , bet ar "baking soda" ķermenis lēnāk nogur.
22:00
13/11/2009

Lady Di said:
lasamviela pārdomam par gazēto dzērienu lietošanu (angļ. val.)
Paldies, interesanti. Šādu triku nezināju. ...Tomēr liekas, ka skrienu pārāk lēni, tāpēc lielus daudzumus pienskābes saražot savā rumpī nemēdzu. :) Tātad soda varētu mani īpaši neietekmēt.
Cik saprotu, sodas dopings būtu svarīgāks sprinteriem... nu, vismaz vidusdistančniekiem?
22:24
13/11/2009

druupijs said:
es ar internetaa palasiiju un atradu veel arii tresho, ka ogļskaabai gaazei radot skaabu vidi, bojaajas ne tikai zobi un kauli, bet ka hsaada vide stimulee veezha rashanos,paraziitu izplatiibu organismaa, un, kas sportistiem svariigs- apgruutina skaabekļa uzņemšanu šūnām…Skābā vidē šūnas kļūst neaktīvas, neuzņem vajadzīgās barības vielas un nespēj veikt savas funkcijas..
Paldies, par to skābo vidi laikam ir vērts padomāt.
Tomēr drusku šaubas paliek – vai tiešām CO2 efekts būtu tik liels un graujošs… Vajadzētu jau tomēr organismā pastāvēt kādam dabiskam līdzsvarojošam mehānismam, lai pH nesvārstītos šurpu-turpu, tikko kas neparastāks apēsts/iedzerts…
Un kāpēc tad maratonā uz beigām tieši kārojas kādu riktīgi skābu puscitronu nograuzt…? Labi, varbūt es viens tāds meža dīvainītis… sārmains tips, tā sakot… :)
Būs man arī kaut kas jāpalasa. :)
Didzis said:
Kautkur lasīju,ka maratonā dod pat coca-colu ! - neatceros gan īsti kurā.
Jā, tā ir laba, ja ir ļoti garas slodzes, kā velosportistiem vai ultra maratonistiem. Man draugs šogad skreja Mont-Blan maratonu, un naktī skrienot esot nācis baigais plīsiens, viņš bija iedzēris Coca-colu un atkal bijis gatavs skriet!
22:52

21/10/2009

Coca Colai sastāvā ir kofeīns, tādēļ saprotams, ka to iedzerot var
just enerģijas pieplūdumu :) bet par to , cik veselīgi enerģijas
atgūšanai ikdienā lietot kolu,manuprāt, ir cits jautājums.. Lai gan
jāsaka, ka pats arī neesmu nekāds svētais , jo labprāt šad tad iedzeru
kolu :D
Bet, ja par Andulis tēmu, tad ir organismā
līdzsvarojošs mehānisms- skābi tas neitralizē izmantojot minerālvielu
rezerves... bet tā kā mūdienās bieži vien skābo produktu īpatsvars
uzturā cilvēkiem ir liels, tad tās rezerves mēdz izsīkt :p
Par citronu: ''citrons ir ļoti skābs, bet galaprodukti, kas rodas pēc citrona sagremošanas, ir sārmaini.'' http://www.vegetarisms.lv/produktu-ietekme-uz-organismu/ ... Turklāt citronā ir daudz vitamīnu un citu organismam nepieciešamu vielu, atšķirībā no gāzētajiem dzērieniem ;)
23:17

19/05/2009

druupijs said:
http://www.vegetarisms.lv/prod.....organismu/ ...
Par to tabulas saturu mēdz būt dažādi viedokļi. Piemēram sporta ārste Maruta Noveičuka uzskata, ka auzu pārslas tomēr ir sārmu radošs produkts!