Biedriem

Komanda piedalās

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Apdrošināšana
27/10/2012
22:00
cilvēkēdājs
Interesents
Members
Forum Posts: 36
Member Since:
17/09/2012
Offline

Sveiki!
Saistībā ar pēdējā laikā piedzīvoto aizvien vairāk esmu sācis domāt par apdoršināšanu. Vispār smieklīgi, jo vēl gadu iepriekš biju apdrošināts un tad ar mani, par laimi, nekas slikts neatgadījās. Pēc tās beigām neapdrošinājos par jaunu un, kā gadījās, kā ne - tiku pie meniska plīsuma. Bet, lai to diagnosticētu un "izārstētu", ja neesi apdrošināts, ir vajadzīgs vai nu krietns kapitāls, vai ilgi gaidīt. Lai nu kā, bet nekad tā īsti neesmu uzticējies apdrošinātājiem, jo neesmu tā īsti tajā visā iedziļinājies, konkrēti par to, kā notiek visa apmaksa no apdrošinātāja puses, tāpēc vēršos pie jums ar lūgumu ieteikt kādas apdrošināšanas firmas konkrētu piedāvājumu, kas būtu noderīgs cilvēkam, kurš nodarbojas ar sportu amatiera līmenī. Un kas ir vajadzīgs, lai varētu pieprasīt apdrošinātājam apmaksāt veselības parūpes pakalpojumus, jo noteikti viņi ir nodrošinājušies pret tādiem, kuri satraumējas, tad kārto apdršināšanu un cer "izbraukt" uz apdrošinātāja rēķina.
Paldies!

27/10/2012
22:22
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Ar apdrošināšanu esmu saistīts jau gadus 18.;) Tiesa, pats nedrošinu nevienu.
Viss ir atkarīgs no tā, ko vēlies apdrošināt - ja pret nelaimes gadījumiem, tad tas ir viens, bet, ja veselības apdrošināšanu, tad tas ir atkal kaut kas cits. Pret nelaimes gadījumiem apdrošina jebkurš un cenas ir ļoti pieņemamas (protams, atkarīgs arī no tā, ko iekļauj polisē un kāda ir apdrošināšanas summa). Veselības apdrošināšanu, klasiskā veidā, privātpersonām retais apdrošinātājs piedāvā, jo parasti ir tā, ka polise ir dārga un parasti visu summu arī notērē. Reālas peļņas nekādas. Tāpēc privātpersonām piedāvā nelabprāt vai vispār nepiedāvā. Var mēģināt pētīt arī dzīvības apdrošināšanas kompānijas. Tur gadās arī pa sakarīgam piedāvājumam. Krājbankas apdrošinātājiem vienubrīd bija labs piedāvājums, kamēr šamie vēl paši bija pie dzīvības. :)
Bet vēl labāk ir paprasīt apdrošināšanas brokeriem. Sakarīgs brokeris zin, kas darās tirgū un var piedāvāt labus variantus. Varu ieteikt savu māsu - viņa ir brokeris (http://www.apartneri.lv/) un zinās daudz un dikti. Ja interesē sīkāk - varam pa pastu sarakstīties.

Par tiem nosacījumiem, kā notiek apmaksa. Ja ir nelaimes gadījumu apdrošināšana, tad visbiežāk skatās pēc traumu tabulām un riskiem, kas ir polisē. Ja veselības apdrošināšana, tad parasti ir apdrošinātāja cenrādis un līgums ar med. iestādēm, pēc kura tad arī notiek norēķini. Nosacījumi var būt dažādi. Ir, kad maksā visus 100%, ir kad tikai daļu (piemēram 70% no pakalpojumu maksas). To variantu ir gana daudz, lai nevarētu visu sīki izklāstīt šeit. Vajag rakt. :)

28/10/2012
14:20
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline

Varbut vari nedaudz apkonsultet! Bija doma apdrošināties pret nelaimes gadījumiem, bet atradu punktu, kas man lika atmest so domu. Es nodarbojos ar jāšanu, kas ir bistams un pat ekstrēms sports, bet apdrošināšanu man par to neiedos, bet gribētos kādu garantiju, ka pēc kritiena no zirga kādu atbalstu dabūšu! Tur ir kāda īpaša apdrošināšana?

28/10/2012
18:26
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Apdrošināt var jebko. Viss ir atkarīgs no cenas. Ar apdrošinātājiem vajag runāt. Tad var daudz visādu brīnumu sarunāt. :) Konkrēti par jāšanu nezinu, bet noteikti, ka to var apdrošināt. Ja jau visus motosportistus drošina, kuri mēģina savaldīt simtos zirgu, tad nu gan jau arī viena zirga savaldītāju apdrošinās.