Biedriem

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Skriešanas sporta dzērieni
15/04/2011
12:47
vargans
Mazsalaca
Zinātājs
Members
Forum Posts: 224
Member Since:
27/04/2009
Offline

Girts rakstīja:

Interesanti kā to medu izšķīdināt tai ūdenī, jo siltu ūdeni kaut kā negribas ņemt līdzi skrienot, man vislabāk patīk remdens dzēriens. Un cik aptuveni ir viens grams sāls? Tējkarote, ar kaudzi, bez?

Acīmredzot, medus jāsilda būs, pirms pievieno ūdenim un tad tā pudele gan jau jākrata 15 minūtes?

Ziemā mazliet ūdeni uzsildu, bet patreiz arī istabas temperatūras ūdenī medus izšķīst ļoti labi. Skrienot jau arī pudele kratās, tā kā mājās 15min. nekratu...

...neviens neprasa, lai Tu uzvari...vienkārši - NEPADODIES!!!  
15/04/2011
15:02
Ainars
Ainars
Rīga
Admin
Forum Posts: 755
Member Since:
25/03/2010
Offline

Es parasti ņemu kādu no fitnesa pulveriem. Dzērienu taisu 1/3 vieglāku kā norādīts instrukcijā, bet lieku klāt medu - ēdamkaroti ar kaudzi uz 0,5 litru pudeli. Vienu tādu izdzeru pirms maratona; 2-3 maratona laikā. Dzērienu sataisu lielākā traukā, lai medu var normāli izmaisīt istabas temperatūrā, tad saleju pudelēs. Sildīt nevajag, tas būs tikpat bezjēdzīgi kā likt klāt medu karstai tējai.

Latvijā jau parasti kādu var atrast, kas dzērienus pasniedz.

15/04/2011
17:28
Flinstons
Zinātājs
Members
Forum Posts: 58
Member Since:
15/11/2010
Offline

Ir taču sulu mēnesis! Kā ir ar bērzu sulām?! Var dzert treniņā? Var dzert 5l dienā?

15/04/2011
21:16
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

pēc skriešanas jā, skriešanas laikā es nedzertu - kaltē rīkli līdzīgi kā no aliņa :)

Ne viss ir tā, kā izskatās.
15/04/2011
23:04
Aigars
Aigars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 173
Member Since:
23/01/2011
Offline

Kā jūs rīkojaties ar saviem dzērieniem trasē? Pieredze?

Ja pareizi saprotu - uzraksta savu vārdu, atstāj sacensību rītā organizatoriem, kuri nogādā trasē uz attiecīgajiem galdiem. Tad ir jautājums, kā es varu bez čammāšanās un lielas laika zaudēšanas atrast savu, jo tur noteikti būs arī daudzu citu dalībnieku dzērieni?

Ja esi atradis kaut ko tādu, kas veidots no tīras vielas, laiks to nesabojās. /Paulu Koelju/
16/04/2011
09:56
Ainars
Ainars
Rīga
Admin
Forum Posts: 755
Member Since:
25/03/2010
Offline

Teorētiski, Aigar tā vajadzētu būt. Praktiski tā neesmu darījis ne reizi, vienmēr esmu paļāvies uz savu atbalsta komandu.

16/04/2011
14:09
bubacis
Zinātājs
Members
Forum Posts: 70
Member Since:
14/03/2010
Offline

Pagājušogad Rīgā nekādu problēmu nebija - ar spilgtu krāsu uzrakstīju savu numuru un skrienot garām paķēru, bet Valmieras maratona laikā aizmirsu kurā kilometrā atstāju to pudeli u paliku bez dzēriena. Bet principā pietiek ar ūdeni, kas ir trasē.

16/04/2011
14:37
baskaajis
baskaajis
Zinātājs
Members
Forum Posts: 90
Member Since:
11/06/2010
Offline

 Ļoti derīga dzira izturības sportam ir biešu sula, satur daudz minerālvielu
un atšķirībā no vairuma sulu, nezaudē savas vērtīgās īpašības vairākas
stundas pēc izspiešanas. Vajadzīga tikai pietiekoši jaudīga spiede,
pieredze rāda ka 400W ātri nosvilst. Ja tāda sula nav lietota, tad
gremošanas sistēma pamazām jāpieradina, nelielā koncentrācijā atšķaidot
ar ūdeni vai citu sulu; pamazām koncentrāciju palielina.

16/04/2011
15:08
Aigars
Aigars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 173
Member Since:
23/01/2011
Offline

baskaajis rakstīja:

 Ļoti derīga dzira izturības sportam ir biešu sula, satur daudz minerālvielu
un atšķirībā no vairuma sulu, nezaudē savas vērtīgās īpašības vairākas
stundas pēc izspiešanas. Vajadzīga tikai pietiekoši jaudīga spiede ...

Esmu diezgan skeptisks šajā jautājumā. Ne jau tikai tamdēļ, ka neesmu liels biešu cienītājs. Kautvai tamdēļ, ka pat mani vecvecāki senāk diezkāpēc, pēc biešu novārīšanas, tās kādu laiku vēl paturēja auksta ūdens peldē … Lai arī dzīvojam zinātnes un tehnoloģiju ērā, kautkādas senākas tautas paražas vai ieradumi nav gluži bez sava pamatojuma.

Šeit ir viens raksts. Citēju: Galda bietes satur ne vien derīgas, bet arī kaitīgas vielas un tāpēc
nedrīkst dzert svaigi spiestu sulu, vēl jo vairāk lielā daudzumā.
Specifiskās garšas un smaržas dēļ cienītāju biešu sulai ir daudz mazāk
nekā, teiksim, tomātu sulai. Tāpēc zinātnieku uzdevums bija izdalīt no
biešu sulas derīgās vielas un izgatavot garšas ziņā patīkamāku diētisko
produktu..

Tātad – ir ļoti būtiska atšķirība no paša spiestas biešu sulas un tās, kura nopērkama veikalos.

Bet, jā, attīrītā, acīmredzot, ir ļoti labs produkts.

Ja esi atradis kaut ko tādu, kas veidots no tīras vielas, laiks to nesabojās. /Paulu Koelju/
16/04/2011
20:16
Kaspars
Kaspars
Latvija
Zinātājs
Members
Forum Posts: 360
Member Since:
29/04/2009
Offline

Never drink beet juice by itself. Beet juice should always be
mixed with other vegetables and/or apple juice. Pure beet juice (from the bulb
or greens) can temporarily paralyze your vocal chords, make you break out in
hives, increase your heart rate, cause chills or a fever.Beets (including beet greens) are high in oxalic acid and therefore should be avoided by those who suffer from or are at risk for kidney stones, gout, rheumatoid
arthritis
, osteoporosis and those whose stomach is easily irritated. Read my notes on oxalic acid for more information.

 

(http://www.juicingbook.com/vegetables/beet)

 

Mjā, diez kas nav tīrā veidā daudz dzert :D Pats, kad nopirku suluspiedi(tātad aktīvi spiedu sulas) arī dzēru biešu sulu, bet ne tīrā veidā, tikai kā ir receptēs - atjaucot ar burkānu, ābolu sulām. Bet nu jau sen sulu spiešanas bums ir pārgājis. Sulas arī nav tas labākais, ko lietot, vislabāk ēst tīrajā veidā. ;)

16/04/2011
21:31
baskaajis
baskaajis
Zinātājs
Members
Forum Posts: 90
Member Since:
11/06/2010
Offline

 Pēc savas pieredzes varu teikt, ka pieradinoties pie biešu sulas
pamazām, nekādu nelāgu blakusparādību nav. Var jau atrast daudz rakstu,
kas pierāda kaut kā derīgumu vai kaitīgumu, bet mani paša pieredze kaut
kā vairāk pārliecina.

Nepiekritīšu, ka ēst tīrā veidā vienmēr ir labāk par sulām. Vismaz pērkot dārzeņus veikalā, diezgan droši tur ir pilns visādas ķīmijas un spiežot sulu lielākā daļa tās ķīmijas paliek biezumos.

16/04/2011
22:03
Ivars
Ivars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 261
Member Since:
20/08/2009
Offline

Man arī likās, ka bērzu sulām jābūt baigi cool, pie tam, izejot pa vārtiņiem spainītis ar svaigumiņu tieši pa rokai, bet nu nav īsti labi. Pēc skrējiena ok, bet pirms un skrējiena laikā nē.

17/04/2011
17:04
Aigars
Aigars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 173
Member Since:
23/01/2011
Offline

Jāpiekrīt baskaajim.

Arī RW iesaka ēst ābolus ar visu mizu. Lai gan ir zināms, ka intensīvajā augļkopībā tie tiek apstrādāti ar ķimikālijām, lai uzglabājot & transportējot nebojātos. Tātad - pirms ēšanas ir jānomizo.

Arī citur.. Māsicai skuķis šopavasar strādāja Holandē pie tomātu novākšanas. Jau novāktie un kastītēs saliktie tomāti tika smidzināti ar kautkādu vielu ... Rezultātā, viņa no tā darba aizgāja, jo pārādijās kautkāda alerģiska reakcija, izsitumi uz ādas..

Daudzmaz droši var paļauties vienīgi uz paša dārzā izaudzēto, un droši vien uz to, ko piedāvā bioloģiskie lauksaimnieki. Lai gan, sava ķimikāliju deva nāk arī, piemēram, no lietus.

Ja esi atradis kaut ko tādu, kas veidots no tīras vielas, laiks to nesabojās. /Paulu Koelju/
17/04/2011
17:15
Kaspars
Kaspars
Latvija
Zinātājs
Members
Forum Posts: 360
Member Since:
29/04/2009
Offline

Un man likās, ka ābolus mizo tikai tie, kuriem zobu vairs nav :D Nekad neesmu mizojis un, cerams, nemizošu ābolus. Galvenais nomazgāt, jo žurku mēris būs simtreiz briesmīgāks par nelielu devu ķīmijas. Bet nu katram jau sava ticība. :)

17/04/2011
17:25
Aigars
Aigars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 173
Member Since:
23/01/2011
Offline

Kaspar, tā gluži nav. Tās ķimikālijas ir tik dziļi iesūkušās ābolu mizā, ka vien ar mazgāšanu nekas nebūs līdzēts.

Girts, tas ir tas ko es sacīju. No tās SIS līmes man ir problēmas atdzerties, ja taisa tādā proporcijā kā uz etiķetes. Dzeru un nespēju remdēt slāpes, gribas vēl. Tāpēc taisu vieglāku. Ideālais risinājums ir skrējēju jostas. Var paņemt līdzi arī tīru ūdeni.

Ja esi atradis kaut ko tādu, kas veidots no tīras vielas, laiks to nesabojās. /Paulu Koelju/
17/04/2011
19:16
bubacis
Zinātājs
Members
Forum Posts: 70
Member Since:
14/03/2010
Offline

Es garajos treniņu skrējienos ņemu 0,5 l sporta dzērienu un sporta enerģijas batoniņu. Sporta želejas kaut kā man neuzsūcas organismā, un skrējiena laikā kuņģī tāda smaga sajūta no tās.

17/04/2011
19:20
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
Member Since:
22/04/2009
Offline

bubacis rakstīja:

Es garajos treniņu skrējienos ņemu 0,5 l sporta dzērienu un sporta enerģijas batoniņu. Sporta želejas kaut kā man neuzsūcas organismā, un skrējiena laikā kuņģī tāda smaga sajūta no tās.

gandrīz visas želejas (ir arī savādākas) ir lietojamas ar škidrumu, savādāk nemaz nav iespējams tās dabūt iekšā .... 

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
17/04/2011
19:25
bubacis
Zinātājs
Members
Forum Posts: 70
Member Since:
14/03/2010
Offline

Mošķis rakstīja:

bubacis rakstīja:

Es garajos treniņu skrējienos ņemu 0,5 l sporta dzērienu un sporta enerģijas batoniņu. Sporta želejas kaut kā man neuzsūcas organismā, un skrējiena laikā kuņģī tāda smaga sajūta no tās.

gandrīz visas želejas (ir arī savādākas) ir lietojamas ar škidrumu, savādāk nemaz nav iespējams tās dabūt iekšā .... 

Uzdzeru jau, bet kuņģī tā želeja paliek ilgāku laiku nekā gribētos. Varbūt organisms to nepieņem un viss, varbūt tieši ši nav paredzēta man?

17/04/2011
22:12
Aigars
Aigars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 173
Member Since:
23/01/2011
Offline

Garšas ziņā arbūznieks ir ok.

Gaumes jautājums. Ja ir iespējams, vislabāk jau sākumā nopirkt kādu nelielāku iepakojumu un noprovēt. Diezvai tiktu ražoti dzērienu koncentrāti, teiksim, ar augļu punša vai arī vanilīna garšu, ja nebūtu to cienītāju.

Ja esi atradis kaut ko tādu, kas veidots no tīras vielas, laiks to nesabojās. /Paulu Koelju/
17/04/2011
22:53
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1634
Member Since:
24/04/2009
Offline

Aigars rakstīja:

Garšas ziņā arbūznieks ir ok.

arbūzu ir pat ļoti ok. man tagad vairs citas īsti negaršo, priecājos tik, ka aizvakar beidzās greipfrūtu - citronu bundža.

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
No permission to create posts