12:47
27/04/2009
Girts rakstīja:
Interesanti kā to medu izšķīdināt tai ūdenī, jo siltu ūdeni kaut kā negribas ņemt līdzi skrienot, man vislabāk patīk remdens dzēriens. Un cik aptuveni ir viens grams sāls? Tējkarote, ar kaudzi, bez?
Acīmredzot, medus jāsilda būs, pirms pievieno ūdenim un tad tā pudele gan jau jākrata 15 minūtes?
Ziemā mazliet ūdeni uzsildu, bet patreiz arī istabas temperatūras ūdenī medus izšķīst ļoti labi. Skrienot jau arī pudele kratās, tā kā mājās 15min. nekratu...
15:02
25/03/2010
Es parasti ņemu kādu no fitnesa pulveriem. Dzērienu taisu 1/3 vieglāku kā norādīts instrukcijā, bet lieku klāt medu - ēdamkaroti ar kaudzi uz 0,5 litru pudeli. Vienu tādu izdzeru pirms maratona; 2-3 maratona laikā. Dzērienu sataisu lielākā traukā, lai medu var normāli izmaisīt istabas temperatūrā, tad saleju pudelēs. Sildīt nevajag, tas būs tikpat bezjēdzīgi kā likt klāt medu karstai tējai.
Latvijā jau parasti kādu var atrast, kas dzērienus pasniedz.
21:16
15/03/2011
23:04
23/01/2011
Kā jūs rīkojaties ar saviem dzērieniem trasē? Pieredze?
Ja pareizi saprotu - uzraksta savu vārdu, atstāj sacensību rītā organizatoriem, kuri nogādā trasē uz attiecīgajiem galdiem. Tad ir jautājums, kā es varu bez čammāšanās un lielas laika zaudēšanas atrast savu, jo tur noteikti būs arī daudzu citu dalībnieku dzērieni?
14:37
11/06/2010
Ļoti derīga dzira izturības sportam ir biešu sula, satur daudz minerālvielu
un atšķirībā no vairuma sulu, nezaudē savas vērtīgās īpašības vairākas
stundas pēc izspiešanas. Vajadzīga tikai pietiekoši jaudīga spiede,
pieredze rāda ka 400W ātri nosvilst. Ja tāda sula nav lietota, tad
gremošanas sistēma pamazām jāpieradina, nelielā koncentrācijā atšķaidot
ar ūdeni vai citu sulu; pamazām koncentrāciju palielina.
15:08
23/01/2011
baskaajis rakstīja:
Ļoti derīga dzira izturības sportam ir biešu sula, satur daudz minerālvielu
un atšķirībā no vairuma sulu, nezaudē savas vērtīgās īpašības vairākas
stundas pēc izspiešanas. Vajadzīga tikai pietiekoši jaudīga spiede ...
Esmu diezgan skeptisks šajā jautājumā. Ne jau tikai tamdēļ, ka neesmu liels biešu cienītājs. Kautvai tamdēļ, ka pat mani vecvecāki senāk diezkāpēc, pēc biešu novārīšanas, tās kādu laiku vēl paturēja auksta ūdens peldē … Lai arī dzīvojam zinātnes un tehnoloģiju ērā, kautkādas senākas tautas paražas vai ieradumi nav gluži bez sava pamatojuma.
Šeit ir viens raksts. Citēju: Galda bietes satur ne vien derīgas, bet arī kaitīgas vielas un tāpēc
nedrīkst dzert svaigi spiestu sulu, vēl jo vairāk lielā daudzumā.
Specifiskās garšas un smaržas dēļ cienītāju biešu sulai ir daudz mazāk
nekā, teiksim, tomātu sulai. Tāpēc zinātnieku uzdevums bija izdalīt no
biešu sulas derīgās vielas un izgatavot garšas ziņā patīkamāku diētisko
produktu..
Tātad – ir ļoti būtiska atšķirība no paša spiestas biešu sulas un tās, kura nopērkama veikalos.
Bet, jā, attīrītā, acīmredzot, ir ļoti labs produkts.
20:16
29/04/2009
Never drink beet juice by itself. Beet juice should always be
mixed with other vegetables and/or apple juice. Pure beet juice (from the bulb
or greens) can temporarily paralyze your vocal chords, make you break out in
hives, increase your heart rate, cause chills or a fever.Beets (including beet greens) are high in oxalic acid and therefore should be avoided by those who suffer from or are at risk for kidney stones, gout, rheumatoid
arthritis, osteoporosis and those whose stomach is easily irritated. Read my notes on oxalic acid for more information.
(http://www.juicingbook.com/vegetables/beet)
Mjā, diez kas nav tīrā veidā daudz dzert :D Pats, kad nopirku suluspiedi(tātad aktīvi spiedu sulas) arī dzēru biešu sulu, bet ne tīrā veidā, tikai kā ir receptēs - atjaucot ar burkānu, ābolu sulām. Bet nu jau sen sulu spiešanas bums ir pārgājis. Sulas arī nav tas labākais, ko lietot, vislabāk ēst tīrajā veidā. ;)
21:31
11/06/2010
Pēc savas pieredzes varu teikt, ka pieradinoties pie biešu sulas
pamazām, nekādu nelāgu blakusparādību nav. Var jau atrast daudz rakstu,
kas pierāda kaut kā derīgumu vai kaitīgumu, bet mani paša pieredze kaut
kā vairāk pārliecina.
Nepiekritīšu, ka ēst tīrā veidā vienmēr ir labāk par sulām. Vismaz pērkot dārzeņus veikalā, diezgan droši tur ir pilns visādas ķīmijas un spiežot sulu lielākā daļa tās ķīmijas paliek biezumos.
17:04
23/01/2011
Jāpiekrīt baskaajim.
Arī RW iesaka ēst ābolus ar visu mizu. Lai gan ir zināms, ka intensīvajā augļkopībā tie tiek apstrādāti ar ķimikālijām, lai uzglabājot & transportējot nebojātos. Tātad - pirms ēšanas ir jānomizo.
Arī citur.. Māsicai skuķis šopavasar strādāja Holandē pie tomātu novākšanas. Jau novāktie un kastītēs saliktie tomāti tika smidzināti ar kautkādu vielu ... Rezultātā, viņa no tā darba aizgāja, jo pārādijās kautkāda alerģiska reakcija, izsitumi uz ādas..
Daudzmaz droši var paļauties vienīgi uz paša dārzā izaudzēto, un droši vien uz to, ko piedāvā bioloģiskie lauksaimnieki. Lai gan, sava ķimikāliju deva nāk arī, piemēram, no lietus.
17:25
23/01/2011
Kaspar, tā gluži nav. Tās ķimikālijas ir tik dziļi iesūkušās ābolu mizā, ka vien ar mazgāšanu nekas nebūs līdzēts.
Girts, tas ir tas ko es sacīju. No tās SIS līmes man ir problēmas atdzerties, ja taisa tādā proporcijā kā uz etiķetes. Dzeru un nespēju remdēt slāpes, gribas vēl. Tāpēc taisu vieglāku. Ideālais risinājums ir skrējēju jostas. Var paņemt līdzi arī tīru ūdeni.
bubacis rakstīja:
Es garajos treniņu skrējienos ņemu 0,5 l sporta dzērienu un sporta enerģijas batoniņu. Sporta želejas kaut kā man neuzsūcas organismā, un skrējiena laikā kuņģī tāda smaga sajūta no tās.
gandrīz visas želejas (ir arī savādākas) ir lietojamas ar škidrumu, savādāk nemaz nav iespējams tās dabūt iekšā ....
19:25
14/03/2010
Mošķis rakstīja:
bubacis rakstīja:
Es garajos treniņu skrējienos ņemu 0,5 l sporta dzērienu un sporta enerģijas batoniņu. Sporta želejas kaut kā man neuzsūcas organismā, un skrējiena laikā kuņģī tāda smaga sajūta no tās.
gandrīz visas želejas (ir arī savādākas) ir lietojamas ar škidrumu, savādāk nemaz nav iespējams tās dabūt iekšā ....
Uzdzeru jau, bet kuņģī tā želeja paliek ilgāku laiku nekā gribētos. Varbūt organisms to nepieņem un viss, varbūt tieši ši nav paredzēta man?
22:12
23/01/2011
Garšas ziņā arbūznieks ir ok.
Gaumes jautājums. Ja ir iespējams, vislabāk jau sākumā nopirkt kādu nelielāku iepakojumu un noprovēt. Diezvai tiktu ražoti dzērienu koncentrāti, teiksim, ar augļu punša vai arī vanilīna garšu, ja nebūtu to cienītāju.