21:01
20/09/2012
09:31
26/03/2011
09:35
18/04/2011
http://www.veseliba.lv/content/veseliba-maijs-2013
šajā žurnālā man liekas, ka bija aprakstīti tie veidi.
Un vēl veselīgāki ir ekoloģiskie brūnie rīsie. Piemēram, es lietoju principa tikai apaļgraudu par 1.55Ls (lielākajā daļā no biobodēm tādus pārdod)
http://www.dabasdobe.lv/bode/82_136
Nav pārāk dārgi atšķirībā no citiem rīsiem, jo nāk no salīdzinoši tuvās Čehijas.
13:50
11/06/2010
Daudzās zemēs ar ilgstošām rīsa lietošanas tradīcijām cilvēku uzturā lieto tikai baltos rīsus. Diezgan smieklīgi ir graudaugus izmantot kā dažādu uzturvielu avotu, ņemot vērā tajos esošos antinutrientus, kas traucē uzturvielu absorbciju gan no pašiem graudaugiem, gan no visa pārējā. Ja jau dikti vajag ko lādēt, tad baltie rīsi ir tīri ogļhidrāti.
22:34
26/03/2011
baskaajis said
Daudzās zemēs ar ilgstošām rīsa lietošanas tradīcijām cilvēku uzturā lieto tikai baltos rīsus. Diezgan smieklīgi ir graudaugus izmantot kā dažādu uzturvielu avotu, ņemot vērā tajos esošos antinutrientus, kas traucē uzturvielu absorbciju gan no pašiem graudaugiem, gan no visa pārējā. Ja jau dikti vajag ko lādēt, tad baltie rīsi ir tīri ogļhidrāti.
Kaut kur lasīju, ka tā esot problēma, ka ķīnā cilvēki ar baltajiem rīsiem neuzņem visas vajadzīgās uzturvielas. Tāpēc kāds zinātnieks izdomājis selekcionēt rīsus, lai tiem būtu arī olabaltumvielas un viņa rīsi sanāca dzelteni.