23:14
23/01/2011
MAKRO said:
Man būs viens profesionāls ieteikums ko lietot pirms sacensībām pusmaratonistiem un maratonistiem. Divas dienas pirms starta ēdiet daudz saldumus, šokolādes,tortes un tā tālāk jo saldumi pārstrādājās glikogēnā 38-46 stundās un glikogēns ir galvenais avots garajām distancēm viņš dod enerģijo pirmajos 20km tālāk organisms pārslēdzās uz taukiem bet tā jau ir cita tēma lasiet par to citā manā rakstā. tātad divas dienas pirms maratona vai pusmaratona ēdiet daudz saldumus un obligāti apēdiet 250g medu tā ir vispārējā doza ko lieto visi profesionāļi divas dienas pirms starta,acerieties dienu pirms starta vairs nekādas asas vai smagas barības un saldumus arī jo tam nebūs jēga jo kā teicu barība dod enerģiju tikai pēc vidēji 40 stundām,dienu pirms starta ēdiet augļus dārzeņus,banānus,apelsīnus jo tie nepiedzen kuņģi,ja ēdīsiet šokmolādi it sevišķi riekstus dienu pirms starta būs totāls vāks jo tas viss jums nāks atpakaļ distances vidusdaļā...
http://virtuve.calis.lv/noderigi/arstnieciskais-uzturs/arste-daba/skabusarmainu-vidi-veidojosie-produkti/
Šajā rakstā ir lietas, kuras sasaucās ar tām, kuras jau piemin MAKRO, un turklāt tiek apskatīta problēmas sakne, tam, kamdēļ nav ieteicami atsevišķi produkti pirms treniņiem un jo īpaši - pirms sacensībām. Iemesls ir to skābums. Secinu, ja kāds skābu vidi veidojošs produkts tomēr tiek lietots, papildus tam ir jāuzņem tāds, kas to neitralizējot, rada kā minimums pH neitrālu vai vāji sārmainu vidi. Protams, ievērojot šo, nedrīkst piemirst otru faktoru, t.i., cik ilgā laikā katrs no produktiem organismā tiek pārstrādāts... Vairs nebrīnos, kamdēļ, dažkārt skrējienā knapi velku kājas, pat, ja iepriekšējā ir bijusi atslodzes diena un naktī esmu labi izgulējies.
02:34
19/05/2009
Aigars said:
MAKRO said:
Man būs viens profesionāls ieteikums ko lietot pirms sacensībām pusmaratonistiem un maratonistiem. Divas dienas pirms starta ēdiet daudz saldumus, šokolādes,tortes un tā tālāk jo saldumi pārstrādājās glikogēnā 38-46 stundās un glikogēns ir galvenais avots garajām distancēm viņš dod enerģijo pirmajos 20km tālāk organisms pārslēdzās uz taukiem bet tā jau ir cita tēma lasiet par to citā manā rakstā. tātad divas dienas pirms maratona vai pusmaratona ēdiet daudz saldumus un obligāti apēdiet 250g medu tā ir vispārējā doza ko lieto visi profesionāļi divas dienas pirms starta,acerieties dienu pirms starta vairs nekādas asas vai smagas barības un saldumus arī jo tam nebūs jēga jo kā teicu barība dod enerģiju tikai pēc vidēji 40 stundām,dienu pirms starta ēdiet augļus dārzeņus,banānus,apelsīnus jo tie nepiedzen kuņģi,ja ēdīsiet šokmolādi it sevišķi riekstus dienu pirms starta būs totāls vāks jo tas viss jums nāks atpakaļ distances vidusdaļā...
http://virtuve.calis.lv/noderi.....-produkti/
Šajā rakstā ir lietas, kuras sasaucās ar tām, kuras jau piemin MAKRO, un turklāt tiek apskatīta problēmas sakne, tam, kamdēļ nav ieteicami atsevišķi produkti pirms treniņiem un jo īpaši - pirms sacensībām. Iemesls ir to skābums. Secinu, ja kāds skābu vidi veidojošs produkts tomēr tiek lietots, papildus tam ir jāuzņem tāds, kas to neitralizējot, rada kā minimums pH neitrālu vai vāji sārmainu vidi. Protams, ievērojot šo, nedrīkst piemirst otru faktoru, t.i., cik ilgā laikā katrs no produktiem organismā tiek pārstrādāts... Vairs nebrīnos, kamdēļ, dažkārt skrējienā knapi velku kājas, pat, ja iepriekšējā ir bijusi atslodzes diena un naktī esmu labi izgulējies.
Par augstāk minēto rakstu daudz uzskatāmāka ir Laumic pievienotā Marutas tabula. Tur gan Maruta uzskata, ka auzu pārslas tomēr ir sārmu veidojošs produkts.
15:48
19/05/2009
Pēc mana pēdējā 30 km skrējiena pieredzes varu teikt, ka enerģētiski ļoti labi jutos skrējiena laikā. Ja runājam par ēdienkarti pēdējās dienas līdz skrējienam, tad pārtiku no siera ar augļiem (bumbieris, ananās, bumbieris, kivi), pasta (makaronu dažādas izpausmes) pesto mērce, jūras veltes (garneles, mīdijas, gliemji) un baltmaize, kas mērcēta olīveļas un balzamiko etiķa krustojumā, sausās brokastis uz auzu pārslu bāzes kopā ar žāvētiem augļiem un jogurtu. Dzēru tikai ūdeni, nedaudz bezalkoholisku alu un zaļo tēju).
02:23
23/01/2011
sm72, neatradu pieminēto tabulu, vismaz ne zem "uzturs". Ja atceries, varbūt vari ieteikt kur meklēt?
Atradu vien druupija postu foruma sadaļā Veselība - Krampji (Interesē zinošu cilvēku viedoklis)
ar saiti uz (izskatās ?) , identisku rakstu (ar tabulu). Sazin kurš no kura nokopējis ... :( Slikti, ka šo rakstu autori (pareizāk sakot: autors), nesniedz atsauci no kurienes šī informācija gūta... Ar pirmo acu skatu ir redzama vēlviena pretrunīga lieta. Ja pieņēmumu, ka skābie produkti patērē organismā esošās kalcija rezerves, uzskata par patiesu: Piena produkti šajā tabulā ir minēti kā vairāk vai mazāk BET - skābi. (?) Tajā pašā laikā dietologi/ārsti piena produktus iesaka kā vienus no galvenajiem kalcija avotiem.
09:49
24/04/2009
Aigars said:
sm72, neatradu pieminēto tabulu, vismaz ne zem "uzturs". Ja atceries, varbūt vari ieteikt kur meklēt?
Atradu vien druupija postu foruma sadaļā Veselība - Krampji (Interesē zinošu cilvēku viedoklis)
ar saiti uz (izskatās ?) , identisku rakstu (ar tabulu). Sazin kurš no kura nokopējis ... :( Slikti, ka šo rakstu autori (pareizāk sakot: autors), nesniedz atsauci no kurienes šī informācija gūta... Ar pirmo acu skatu ir redzama vēlviena pretrunīga lieta. Ja pieņēmumu, ka skābie produkti patērē organismā esošās kalcija rezerves, uzskata par patiesu: Piena produkti šajā tabulā ir minēti kā vairāk vai mazāk BET - skābi. (?) Tajā pašā laikā dietologi/ārsti piena produktus iesaka kā vienus no galvenajiem kalcija avotiem.
Lūk materiāls no semināra (Marutas tabula): http://www.noskrien.lv/wp-content/uploads/2010/11/2010.11.23-sportlat-seminars.pdf
13:52
24/04/2009
00:16
23/01/2011
Uzskrēju virsū interesantam rakstam sakarā ar uzturu (pareizāk sakot – kļūdām) tieši izturības
sporta veidos. Varētu noderēt, bet vērtējat paši: http://velotrenini.lv/trenini/uzturs/29-10-uztura-kludas
Garšīgs koncentrāts par tēmu "Uzturs skrējējiem" no Runner's World: http://www.runnersworld.com/rwdcaspdf/NutritionGuide.pdf