11:00
28/10/2011
ssandijss said
Esmu lasījis neskaitāmus daudz autoratīvākus rakstus, žurnālus, grāmatas utt. par līdzīgām tēmām. Delfu raksti jau nu nebūs tie, uz kuriem balstīšu kādus secinājumus ;)
Nu tad izskaidro kā tas nākas, ka laktāts ir atpakaļ normālā līmenī maksimums 20-40 minūtes pēc treniņa, bet muskuļi sāp 24-72 stundas pēc. Pie tam tā kārtīgi sāpēt sāk tieši nākamajā dienā, apmēram 24 stundas pēc spēka treniņiem?
Secinājumus varbūt var izdarīt palasot rakstus no autoritatīvākiem avotiem?
http://runningtimes.com/Article.aspx?ArticleID=21701
http://www.gssiweb.com/ShowArticle.aspx?articleid=725
Šis ir daudz detalizētāks un manuprāt interesantākais -> http://www.hawaii.edu/hivandaids/Treatment%20and%20Prevention%20of%20Delayed%20Onset%20Muscle%20Soreness.pdf
11:55
03/03/2010
Paldies dot par linkiem! Bija interesanti :)
Vienīgi nekādi nevaru piekrist, ka pienskābe pilnībā izvadās no organisma 20-40min pēc treniņa, kā norādīts vienā linkā.. Tas līmenis tač nav konstants lielums. Priekš kam tad profi izmanto laktāta mērītājus, ja jau pēc 40min viņš tāpat ir atgriezies 0 punktā :)
Pienskābes līmenis var mainīties organismā. Intensīvu treniņu rezultātā (treniņnometnes utml.) tas līmenis var būtiski paaugstināties un vienā brīdī sasniegt kritisku robežu..
Paaugstināts pienskābes līmenis, kas uzkrājies ilgāku treniņu rezultātā, pastiprina DOMS.
Bet labi, beidzu čatot!
Mums jāsatiekas pie kāda alus kausa un jāizrunā šī tēma :)
12:15
28/10/2011
Laktāta līmenis neatgriežas 0 punktā, jo miera stāvoklī tas ir apmēram 1 mmol/l. :)
Tas tāpēc, ka pretēji izplatītiem maldiem organismā pastāvīgi notiek gan aerobais, gan anaerobais metabolisms.
Paldies par atbildēm!
Diemžēl pulsometrs man nav.
Es skrienu katru dienu, jo man tas ir nepieciešams un muskuļi atpūšas 7dienās. Nemaz neiskatu variantu skriet mazāk.
Iepriekš skŗēju 5 dienas nedēļa katru dienu pa 10km un vairāk, tākā šis nav maksimums. Savādāk ir tas ,ka treniņi notiek pēc nelielas programmas kas tomēr dod lielāku fizisko slodzi.
Tagad arī detalizēti zināšu par pienskābēm :) , laikam tās ir pie vainas. Un kāds ir risinājums?
Interesanta diskusija jums izvērtās.
Paldies.