19:30
18/10/2009
Sveiki, visiem profiņiem un amatieriem :) Tā nu ir sanācis, ka esmu apņēmības pilns un apmāts ar ideju noskriet "Baltijas kausa" 100 km garo skrējienu, kas notiks 2011. gada 28. maijā Nidā, Lietuvā. Patreiz vācu visu nepieciešamo informāciju un esmu uzsācis arī nopietnu gatavošanās procesu šim pasākumam..Varbūt ir domu biedri arī noskrieniešu vidū?
19:59
14/09/2009
Man arī ir doma par Nidas 100-ku,bet kā būs - to rādīs laiks.Šajā jautājumā mums viss - vienā ir GUŅČA,ar 100-ku pieredzi.Par Nidu visu varēs atrast mājaslapā(tur pašlaik gan info par 2010.gadu) - http://www.baltic100km.lt
20:20
27/06/2010
20:26
18/10/2009
14:36
14/09/2009
Ainars,par treniņu plāniem īpaši vispār neiespringstu - cenšos kaučko katru dienu paveikt,tīri pēc jūtām.Nu 100-am vajadzīgi tie garie treniņi uz 4 stundām. Man tie garie būs maratonu veidā - Barselona,Prāga,kurus gan izskriešu ap 3:30,plus vēl pāris 4 stundu treniņi,vajadzētu pietikt - 100km pievārēšanai.Tagad cenšos turēties pie 100 km nedēļā(ieskaitot lentu),ar domu pakāpeniski pieaudzēt km.Uzskatu gan ,ka tas stipri individuāli.Un vispār - esmu jau vairākus gadījumus dzirdējis ,ka 100-ku pievārētāji ,pirms lielā notikuma pat maratonu nav vārējuši ! To gan man kaučkā īsti nesaprast.A kāpēc gan nepamēģināt ?
Ultramaratonu programmu ir pietiekami daudz.Vieglākās versijas: http://www.halhigdon.com , savam pēdējam 100-kam gatavojos pēc diezgan smagas 24 nedēļu programmas, kas šādos ziemas apstākļos būs grūti īstenojama, bet kā jebkurā izturības treniņprogrammā galvenais ir pamatīga aerobā bāze, programmas pamatā atšķirībā no maratona, ir jāplāno divi garie treniņi pēc kārtas( gan sestdien, gan svētdien) un jau pavasarī garajam treniņam jābūt 4-5 stundas garam (ja negatavojaties sist kādus rekordus, tad ātrums šoreiz nav tas galvenais, lai gan nedēļas vidū kāds intervālu vai fartleka treniņš būtu jāieplāno.
18:30
25/03/2010
Paldies, Guncha
Tieši ar brīvdienām problēmu nav. Izskatās, ka es arī maratonam esmu gatavojies pēc ultra programmas:)
Darba dienās jāceļās 5.30. Tad līdz bērnu vešanai uz bērnu dārzu var paspēt noskriet 10 nieku un notīrīt sniegu no piemājas celiņiem. Tas nav nekas jauns, tikai dienu skaits jāpalielina.
Ja brīvdienās ceļās augšā 6, garais treniņš tieši sanāk līdz meita jāved zīmēt sestdienās, vai bērni pieprasa iet kopā slēpot svētdienās. Tikai nedrīkst snigt, jo sniega tīrīšanai vairs laika nepietiek. Arī normāli, tikai 2 reizes ilgāks treniņš kā ierasts.
Tagad iznāks vairāk uz fizisko uzspiest, bet, kad nokusīs sniegs, 4 stundas ir Zasulauks - Asari - Zasulauks
Nebiju domājis, ka tik vienkārši saplānosies:)
12:04
18/10/2009
Patreiz tā ir alternatīva ultramaratonu sarakstā tiem, kas jebkādu iemeslu dēļ (galvenokārt, finansiālu) nevar aizbraukt, piemēram, uz Monblānu. Nerunājot par to, ka trases, protams, nevar salīdzināt, tomēr radās jautājums par ieskaites punktiem. Vai šajā Lietuvas maratonā arī ir iespējams tos iegūt, lai īstenotu sapni par pilno Monblānas maratonu. Patreiz man ir viens punkts no Siguldas 55 km un ir teorētiska iespēja startēt Monblāna pusītē.
12:41
19/05/2009
13:23
19/05/2009
Papildinājums. Ielieku saiti http://ultratrailmb.com/page/17/courses%20qualificatives%20regles.html kur aprakstīts kritēriji kādiem jāatbilst distancei lai dabūtu ieskaites punktus. Sadaļā var atrast sacensības pa valstīm, kur un kad notiek ieskaites skrējieni (Lietuvas skrējiens neietilpst, Latvijas Nike Siguldas Kalnu maratons ir sarakstā)
18:17
18/10/2009
Par Nidas maratonu nekādus punktus gan dabūt nevar, jo šosejas skrējieni un ultradistances apvidū ir dažādās kategorijās.Cik zinu Monblānam 1 punktu varēja nopelnīt Siguldā, veicot 55km distanci.
P.S. Viena priekšrocība gan 2,5km Nidas aplim tomēr ir- uzpildīties var biežāk, bet karstā laikā tas varētu būt ļoti svarīgi. (apļu skaits gan var sajukt....:)