Biedriem

Komanda piedalās

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Valmieras maratons 2012
17/09/2012
22:22
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617

Starp citu, druupija rezultāts tiešām fantastisks - jau tāpat tāds, bet vēl pievēršam uzmanību, kādā tērpā viņš skrēja. Es laikam tādā garā melnā sauli piesaistošā ietērpā jau pēc pārsimts metriem būtu izcepts.. Sazin, kādu rezultātu druupijs izskrietu šortos un T-kreklā..!

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
17/09/2012
22:58
Vizbuliite
Vizbuliite
Zinātājs
Members
Forum Posts: 118

Man kā lēnajam skrējējam interesanti bija vērot pretimskrienošos un nebeidzu vien brīnīties, ka vairāk vai mazāk pierastā dalībnieku secība šoreiz bija mainījusies. Milzīgs prieks par flower, GunuO un visiem, kas uzdrošinājās noskriet savu Pirmo vai Kārtējo (pusmaratonu, maratonu). Tiekamies nākamajos mačos!

17/09/2012
23:40
Inis
Inis
Dreiliņi
Interesents
Members
Forum Posts: 50

Superīgs pasākums. Priekš manis Valmieras distance ar garajiem kāpumiem un kritumiem bija patīkams atklājums. Nebija viegli uzturēt optimālu tempu uz mainīga reljefa un pēdējā kāpumā jutos pagalam noguris. Paldies visiem komandas biedriem par draudzīgo atbalstu un fotogrāfam par bildēm.

18/09/2012
03:21
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700

Varbūt kāds, kas sēž tuvāk orgiem, varētu iečukstēt viņiem, ka foršāk būtu 5km skrējējus laist tieši 3 stundas pēc maratona un pusmaratona starta. Tai brīdī pusmaratonisti jau ir finišējuši un maratonistiem būs lielāka jautrība citādi visai garlaicīgajos pēdējos apļos.

OreMan said

Sazin, kādu rezultātu druupijs izskrietu šortos un T-kreklā..!

Un sazin kādu rezultātu izskrietu OreMan botās ar gela amortizāciju?

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
18/09/2012
06:10
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3559

dot said
Varbūt kāds, kas sēž tuvāk orgiem, varētu iečukstēt viņiem, ka foršāk būtu 5km skrējējus laist tieši 3 stundas pēc maratona un pusmaratona starta. Tai brīdī pusmaratonisti jau ir finišējuši un maratonistiem būs lielāka jautrība citādi visai garlaicīgajos pēdējos apļos.

Tad būtu stipri jāraugās, lai neiznāk NRM variants, kad 10 km un 5 km traucē daļai maratonistu pirms finiša.
Personīgi es labāk tomēr skrienu tukšā trasē (nu, nav jau pilnīgi tukša nekad!), nevis pastāvīgi līkumoju starp satelītiem... sevišķi pēdējā aplī, kad manevrēt kļūst grūtāk...

Uzdrīkstos tā bilst, jo šoreiz finišēju ~16 minūtes aiz dot, zinu, kā izskatījās ap to laiku.

Rezultātos redzam, ka tautas skrējienā startējuši 814 cilvēki. Viņi taču nav uzreiz VIENMĒRĪGI izkliedēti 6 (5,8?) km aplī, sākumā jau izvietojas tikai pāris km garumā... Tūlīt pēc starta - vēl kompaktāk... Negribētu pēdējo maratona apli sākt, trāpot šādā biezumā.

18/09/2012
09:18
Signis
Signis
Affoltern am Albis
Admin
Members
Forum Posts: 1718

Es NRM biju gan 10km pūlī, gan 5km pūlī skrienot maratonu. Manuprāt man tas patika labāk nekā tas, kā izskatījās Valmierā.

18/09/2012
09:26
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625

Varētu piekrist, ka startēt kopā ar visu pūli nav īpaši patīkami. Bet, man kā profesionālam pa tukšu trasi skrējējam :), protams patiktos, ja būtu dzīvība apkārt arī skrienot ilgāk par 2h. Tā parasti beigās uzmundrina tikai kāds apmaldījies fotogrāfs vai garlaikots garāmgājējs.

PS esmu piefiksējis, ka mani ļoti uzmundrina sieviešu kaislīgs atbalsts - galīgi negribas krist kaunā un rodas motivācija saņemties. :)

18/09/2012
10:11
LauraR
Interesents
Members
Forum Posts: 19

Šeit vēl "dažas" bildes no Valmieras maratona vietējās avīzes "Liesma" (http://www.eliesma.lv/) fotogrāfa izpildījumā: http://ejuz.lv/qtz39

18/09/2012
10:45
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1634
18/09/2012
11:25
OMG
OMG
Rīga
Admin
Forum Posts: 447
Time is never an issue, it's what we do with it.
18/09/2012
11:30
druupijs
druupijs
uz skrieshanas takas
Speciālists
Members
Forum Posts: 778

OreMan said

Starp citu, druupija rezultāts tiešām fantastisks - jau tāpat tāds, bet vēl pievēršam uzmanību, kādā tērpā viņš skrēja. Es laikam tādā garā melnā sauli piesaistošā ietērpā jau pēc pārsimts metriem būtu izcepts.. Sazin, kādu rezultātu druupijs izskrietu šortos un T-kreklā..!

Labi, atziistos- shoreiz man peedeejaa aplii tieshaam palika karsti :D Tad, kad ģērbos pirms starta, tad saules nebija- tā parādijās tikai iesildoties, bet tad jau bija par veelu stresot par lieku abģērbu, jo mantas nodotas glabaatuvee utt :D

Slinkie noskrien ātrāk ;)
18/09/2012
12:14
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
18/09/2012
15:00
OMG
OMG
Rīga
Admin
Forum Posts: 447
18/09/2012
16:21
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members

https://picasaweb.google.com/103273056971257102444 - tur ir 3 daļas. Un es esmu apvainojies uz fotogrāfiem - nekur manis nav. :(

18/09/2012
16:37
LasmaO
LasmaO
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 441

Domāju, ka turpinājums sekos, jo pilnā maratona finiša bildes vēl tā īsti nemaz nav.

18/09/2012
16:40
LasmaO
LasmaO
Rīga
Zinātājs
Members

Signis said

Es NRM biju gan 10km pūlī, gan 5km pūlī skrienot maratonu. Manuprāt man tas patika labāk nekā tas, kā izskatījās Valmierā.

Grūti viennozīmīgi pateikt, kā ir labāk. Protams, starta drūzma traucē "nopietnos" skrējējus. Savukārt laižot satelītskrējienu uz maratona beigu daļu, pieļauju domu, ka tie atpūtušies sprinteri varētu reāli kaitināt :))

18/09/2012
16:59
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617

Kas, jūs, traki, vai? Tikai ne to, ka maratona pēdējais aplis un finišs būtu kopā ar 5 km skrējējiem! Tukša trase ar individuāliem maratonistiem ir labākais, kas var būt - tie līdzjutēji, kas vēl ir palikuši, tad aplaudē tieši Tev, uzmundrina tieši Tevi, vismaz pamana, ka Tu tāds skrien un pievērš uzmanību. Barā nekas tāds nenotiktu.. Šādi, kā bija Valmierā, ir labi. Tas, kas notika NRM, nebija nopietni (par laimi, mani tas neskāra, jo paguvu finišēt vēl pirms sāka finišā nākt lielie 10 km finišētāju bari).

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
18/09/2012
17:01
LasmaO
LasmaO
Rīga
Zinātājs
Members

OreMan said

Kas, jūs, traki, vai? Tikai ne to, ka maratona pēdējais aplis un finišs būtu kopā ar 5 km skrējējiem! Tukša trase ar individuāliem maratonistiem ir labākais, kas var būt - tie līdzjutēji, kas vēl ir palikuši, tad aplaudē tieši Tev, uzmundrina tieši Tevi, vismaz pamana, ka Tu tāds skrien un pievērš uzmanību. Barā nekas tāds nenotiktu.. Šādi, kā bija Valmierā, ir labi. Tas, kas notika NRM, nebija nopietni (par laimi, mani tas neskāra, jo paguvu finišēt vēl pirms sāka finišā nākt lielie 10 km finišētāju bari).

Šeit varu piekrist. Kaut gan uzmundrinājumu nebija ļoti daudz, tie bija personiski.

18/09/2012
18:09
matiss
matiss
Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1036

Pirms gada NRM finišēju kopā ar pirmajiem piecīšiem, šogad uzspēju pirms desmitniekiem. Galīgi nav nojēgas, kā ir labāk, un kā būtu jābūt Valmierā. Tomēr cita pilsēta, bet varbūt nebūtu iebildumu paskriet kopā ar ātri skrienošajiem jauniešiem.

http://www.facebook.com/ultrataka.lv
18/09/2012
20:57
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3559

Man laikam būtu iebildumi. OreMan labi pateica, varu tikai pievienoties.
...
Sākumlapā aptauja stāv jau labu laiku, (pus)maratoniem piemērotākā diena ir tā kā noskaidrota. :) Varbūt vajag uzlikt nākošo balsojumu? Aptuveni tā (var pielabot):

jautājums = "Kad Valmieras maratonā jāstartē tautas skrējiena dalībniekiem?"

atbildes:
* ir labi, kā šogad - kopā ar maratonistiem
* pirms maratonistiem - ieraksti, CIK stundas
* pēc maratonistiem - ieraksti, CIK stundas
* tautas skrējiens jāliek atsevišķā trasē
* tautas skrējienu nevajag
* man vienalga
* cits variants - ieraksti

Iespējams arī, ka Sportlat zina, ko dara, un aptauja ir lieka. :)

No permission to create posts