Biedriem

Komanda piedalās

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Valmieras maratons 2010
21/09/2010
23:33
sm72
sm72
Rīga
Admin
Forum Posts: 1986
221

Man jau arī liekas, ka tikmēr, kamēr Ģirts nevienu personīgi neapvaino, ir jāciena arī Ģirta viedoklis. Vienīgais, kas man neapmierināja Ģirta teiktajā, tas bija pārmetums Hermanim27 par svara problemātiku sakarā ar skriešanu. Tādēļ aicinātu vienam otru personīgi neapvainot, taču arī man reizēm gribas drusku piezemēt vispārējo patosu:)

22/09/2010
01:19
unknown
unknown
Liepaja
Interesents
Members
Forum Posts: 10
222

Ja kads mani redzejis netikai skrienot, bet ari ar fotoaparatu, tad no manis var dabut dazhas bildes no pasakuma :) Ieskaitot ari kopbildi pie baznicas :)

22/09/2010
09:51
Dokken
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 94
223

Girts said:  

... es domāju, jebkurš godīgs fizkultūrietis un speciālists pateiks, ka jātrenē vairāk ir izturība, aerobā slodze, to var gūt arī ziemā, slēpojot, skrienot utt. Par vingrošanu es ieteiktu izveidot labus lauku trenažierus, stieņus, līdztekas un tamlīdzīgi, brīvā dabā! Ja tie būs labi uztaisīti un no pareiza materiāla, pusstunda vingrošana ar tādiem, manuprāt, būs veselīgāka nekā stundas "svīšana zālē"...

Šeit es varu piekrist, spriežot pēc savas pieredzes. Pirms dažiem gadiem es apmeklēju klubus, skrienot pa skrejceliņus, svētdienās pat līdz 30 km. Bet rezultāti nebija tik labi, ka šogad. Pagājušā ziemā  es kārtīgi piestrādāju pie kilometrāža, skrēju visu ziemu, slēpoju un apmeklēju baseinu (gatavojoties Ironman). Šī sezonā mani rezultāti tuvu maniem personiskiem rekordiem, kas bija pirms 10 gadiem. Starp citu, gan Strekalovska, gan Beļinska audzēkņi skrien visu ziemu.

22/09/2010
11:05
Kampars
56.509816 20.995494
Zinātājs
Members
Forum Posts: 523
224

unknown said:

Ja kads mani redzejis netikai skrienot, bet ari ar fotoaparatu, tad no manis var dabut dazhas bildes no pasakuma :) Ieskaitot ari kopbildi pie baznicas :)

Sveiks! tad dod šu
Вперед и с песней!
22/09/2010
11:31
caporegime
Zinātājs
Members
Forum Posts: 56
225

Tātad, pirmkārt, sveiciens visiem! Nodarbojos ar skriešanu no 2009.gada augusta. Valmierā noskrēju savu otro pusmaratonu un jāsaka, ka īsti apmierināts neesmu. Gatavojos pēc izstrādāts programmas 3,5 mēnešus, kuru principā arī izpildīju - nedēļā skrēju četras reizes (2 fartlexi, 1vieglais, 1 garais, šad tad intervāla un tempo treniņš). Vidēji nedēļā noskrēju ap 25-30 km. It kā salīdzinot ar Nordea mans laiks uzlabojās par aptuveni 2 minūtēm (principā uz jūsu fona laiks smieklīgs - 1:57:33), tomēr jutu, ka tie Valmieras kāpumu mani nobeidza. Aptuveni 500 metrus pirms finiša (tur kur bija nogriešanās pie dīķīša) vienas kājas ikru sarāva krampī un aptuveni vēl pēc 100-200 m ("serpentīna" galā) jau abu kāju ikrus sarāva krampī, tā kā nācās pāriet uz soļiem, kā rezultātā zaudēju minutes 2-3. Sāpīgi.

Jāsaka, ka pirms tam garāko gabalu savā dzīvē biju skrējis armijā - 6 km.

Varbūt "znatokiem" ir kādi ieteikumi ātruma pacelšanai?

22/09/2010
11:33
Didzis
Didzis
Valmiera
Eksperts
Members
Forum Posts: 1225
226

Kur ta ir tā slavenā fotosesija ?

22/09/2010
11:49
Juma
Rīga
Interesents
Members
Forum Posts: 7
227

Te gan diskusija tālu no Valmieras jau aizgājusi, tomēr es atļaušos vēl pakavēties atmiņās:)

Valmierā pieveicu savu otro pusmaratonu, ar rezultātu 2:01:06, kas uz vispārējā fona pieticīgi, bet tomēr PR labots par 6 min:) Ļoti patika trase, biju sabiedēta ar stāvajiem kāpumiem, ko organizatori bija pacentušies "nolīdzināt". Un laikam beidzot sajutu, ka arī sacensībās skriešanu var izbaudīt. Līdz šim man tas bija sanācis tikai treniņos... ko varētu norakstīt uz pieredzes trūkumu, jo kā nekā, nav pagājis pat gads, kopš noskrēju (nomocīju :D) savus pirmos 2 km, un sacensību burzmā vēl tikai mācos noķert savu tempu.

Minikin lielais paldies par kompāniju otrā apļa garumā:) Komandā ir spēks... un dzeltenās nozīmītes aizmugurē joprojām ir vērtība;) 

22/09/2010
12:46
minikin
mazāk ambiciozais biedrs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 309
228

unknown said:

Es arī gribētu pieteikties bildēm :)

"Weakness of attitude becomes weakness of character." /Albert Einstein/
22/09/2010
12:49
caporegime
Zinātājs
Members
Forum Posts: 56
229

Nu ar ēdienkarti viss ir ok. Drīzāk domāju, ka magnijs organismā trūkst (ko principā arī apstiprināja mani kolēģi). Jāsaka, ka pirms Valmieras man nekad nebija skrienot ikri sarauti krampī. Arī "atiešana" no maratona bija vismaz 2x grūtāka nekā pēc Nordea. Tāpēc domāju, ka par maz esmu skrējis pa kāpumiem, jo Olaines apkārtnē tādu diemžēl nav.

22/09/2010
13:26
Tuksnesa vetra
Tuksnesa vetra
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 418
230

Ja treniņu vai vēl kaut kā ir par maz un ir aizdomas, ka varētu kāju savilkt krampī, tad , piem., dienu  pirms mačiem un sacensību dienā var mēģināt "ielocīt" "Stop cramp" tabletīti, pareizāk sakot - divas.

Nopērkamas tai pašā "maratoons.lv".

Lai Laima vada un Pērkons sargā. No Māras pie Dieva un atpakaļ. Tiksimies pie tēviem.
22/09/2010
13:57
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
231

Tuksnesa vetra said:

Ja treniņu vai vēl kaut kā ir par maz un ir aizdomas, ka varētu kāju savilkt krampī, tad , piem., dienu  pirms mačiem un sacensību dienā var mēģināt "ielocīt" "Stop cramp" tabletīti, pareizāk sakot - divas.

veikalā maratons?!

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
22/09/2010
14:07
Didzis
Didzis
Valmiera
Eksperts
Members
232

Caporegime ,Juma - kāpēc gan JŪS domājat,ka JUMS pieticīgi rezultāti ? JŪS taču esat labojuši personiskos rekordus ! Katram taču mačos ir savi  mērķi - un,ja vēl izdodas izskriet PERSONISKO ,ko ta vairāk var vēlēties ? Bēdīgāk gan ,ja ir kādas problēmas ar veselību,kaut ar tāmpašām kājām - tur var būt dažādi iemesli,tā konkrēti grūti pat ko pateikt - visādas varbūtības :-par maz treniņi,par maz kalniņi,kautkas trūkst muskuļiem,par ātru skrēji,kādi apavi......Bet personīgais ir uzstādīts,ar to arī APSVEICU ! Kas attiecas uz ATJAUNOŠANOS pēc pusmaratona,maratona - iesaku nākošā dienā kautko pasteberēt CAUR NEVARU UN NEGRIBU,kaut nedaudz - man vismaz tas labi strādā,tad nākošās dienās var droši iepauzēt.

22/09/2010
14:11
dima.h2o
dima.h2o
Zinātājs
Members
Forum Posts: 52
233

caporegime 

mans subjektīvais viedoklis-nestreb karstu. tas tak ir tikai otrais pusmaratons. turpini trenēties. skrien lēnos izturības treniņus vairāk. vismaz es uzskatu, ka vaina nevis ātruma trūkumā, bet gan izturībā. domāju, ka ar sarežgjītām programmām nav ko piesārņot smadzenes. vari sākt "piesārņot", kad skriesi zem 1:45.  Piedalies mazajās skriešanas sacensībās vairāk, būs tev interesantāk+tāds kā ātruma treniņš.

ir laba ziņa- tu māki pieturēties pie plāna. es ar tā gribētu:)

mans plāns, ko tev iedotu- skriet regulāri. Ik pa laikam, reizi 1 vai 2 nedēļās pamoci sevi ar garāku treninju, piemēram, 15 km. rezultāti neizpaliks.

ar krampjiem jāskatās, magnijs laba ideja. varbūt tomēr pārāk maz lieto H2O?! H2O jādzer daudz. šeit grūti ko ieteikt. ir jau visādi stopkramp līdzekļi, bet sāc varbūt ar H2O lietošanu.

un nopērc labus apavus, ja tas nav izdarīts

22/09/2010
14:20
Didzis
Didzis
Valmiera
Eksperts
Members
234

Jā,jā veikalā MARATONS,SPORT2000....-jāmeklē no PROFIL SPORT paikas."stop cramp" ir diezgan lielā cieņā,pats palietoju pavasarī,katrā ziņā krampjus pēc to lietošanas neēsmu vairs izbaudījis,kas mani vajāja Barselonā,tur gan pie vainas bij paša uzkurinātais temps.No PROFIL SPORT produkcijas vēl šo to var izvēlēties ,pēc vajadzības - aprakstiņus var atrast -www.skrien.lv

22/09/2010
14:26
Didzis
Didzis
Valmiera
Eksperts
Members
235

Piekrītu  dimah2o.Caporegime,šie padomi noteikti noderēs ,LAI IZDODAS !

22/09/2010
14:27
Tuksnesa vetra
Tuksnesa vetra
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 418
236

Paldies, Didzi, par ortogrāfijas kļūdu palabošanu, tiešām viens lieks "o" iemaldījās.:)

Lai Laima vada un Pērkons sargā. No Māras pie Dieva un atpakaļ. Tiksimies pie tēviem.
22/09/2010
16:07
unknown
unknown
Liepaja
Interesents
Members
Forum Posts: 10
237

Ja, sutiet man savus epastus vai vestules draugos, tad atsutisu bildes :) 

22/09/2010
17:14
Gatis 42km
Gatis 42km
Zinātājs
Members
Forum Posts: 107
238

Tuksnesa vetra said:

Lai Stop Cramp strādātu tad ir janodzer vismaz pusotru mēnesi, jo dabīgie vitamīni uzsūcas pakāpeniski, respektīvi kaut iepriekšējā vakarā visu burku izstriektu jēgas nebūtu nekādas. Tad nu vaidzētu mačus laicīgi plānot un vitamīnu uzņemšanu ar!

Vienīgi var palīdzēt Activ Magnesium, kas ir ķīmisks un ļoti ātri uzsūcas, bet ikdienas lietošanai nebūs ieteicams.

22/09/2010
17:16
Gatis 42km
Gatis 42km
Zinātājs
Members
Forum Posts: 107
239

dima.h2o said:

caporegime 

mans subjektīvais viedoklis-nestreb karstu. tas tak ir tikai otrais pusmaratons. turpini trenēties. skrien lēnos izturības treniņus vairāk. vismaz es uzskatu, ka vaina nevis ātruma trūkumā, bet gan izturībā. domāju, ka ar sarežgjītām programmām nav ko piesārņot smadzenes. vari sākt "piesārņot", kad skriesi zem 1:45.  Piedalies mazajās skriešanas sacensībās vairāk, būs tev interesantāk+tāds kā ātruma treniņš.

ir laba ziņa- tu māki pieturēties pie plāna. es ar tā gribētu:)

mans plāns, ko tev iedotu- skriet regulāri. Ik pa laikam, reizi 1 vai 2 nedēļās pamoci sevi ar garāku treninju, piemēram, 15 km. rezultāti neizpaliks.

ar krampjiem jāskatās, magnijs laba ideja. varbūt tomēr pārāk maz lieto H2O?! H2O jādzer daudz. šeit grūti ko ieteikt. ir jau visādi stopkramp līdzekļi, bet sāc varbūt ar H2O lietošanu.

un nopērc labus apavus, ja tas nav izdarīts

Dima, pliks udens skalo saļus un minerāļus laukā no organisma slodzē, ieteicams tad sporta dzēriens, ja tas netīk - zapcūdens vai sālsūdens!!!

22/09/2010
17:17
Didzis
Didzis
Valmiera
Eksperts
Members
240

Unknown,mans epasts dzidzi642@inbox.lv