Biedriem

Komanda piedalās

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Siguldas kalnu maratons 2012
26/10/2012
09:33
azhons
azhons
Rīga
Interesents
Members
Forum Posts: 20
221

Kļūst interesnati. Vakar pētīju, kuriem asfalta apaviem ir lielāks protektors :). Pats esmu pieteicies 55 km kaut arī apzinos, ka tas pietiekoši liels gabals, droši vien pārāk liels, plus arī tādos kalniņos neesmu skrējis (vairāk par 30+ km neesmu skrējis un to pašu tik dažas reizes), taču tā kā medaļas pienākas tikai 55 km veicējiem, tad citā distancē pieteikties nebija aktuāli. Tā kā nejutīšos zaudējis ja nesānāks pieveikt visus apļus. Jaunus apavus iemēģināt manuprāt varētu arī nebūt tik prātīgi, kaut arī varbūt pats pasākums ir mazliet 'neprātīgs'.
P.S. Jautājums par piedalīšanos pašam varētu būt neaktuāls tikai traumas gadījumā. Jācer, ka labās kājas potīte pēc 30km nesāks protestēt.
P.S.S. Noskrien!

26/10/2012
10:04
Jekaterina
Jekaterina
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 254
222

Pastaigājos šorīt ārā un nolēmu rīt nestartēt. Ja nu kādam liekas, ka sabijos no aukstuma, tad tā arī ir - esmu siltummīlis ;)

Visiem, kas tomēr startēs, novēlu izturību un labu finišu!

26/10/2012
10:14
Airisa
Riga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 63
223

mani, kā īstenu retardee meža apstākļos visvairāk satriec nomaldīšanās iespējas,
citēju "ja esat noskrējis 100-200metrus, neredzot nevienu marķējuma lentu, droši griezieties atpakaļ: Jūs esat izskrējis ārpus trases!"
kur atpakaļ!?! - 100p, neatradīšu vairs ceļu atpakaļ...

saprotu pēc kartes, ka finiša zona netiek šķērsota posmā A uz B apli, kā noorientēšos - nav ideju? ja nu diskvalificē par nolūku taisīt shortcut-u:)
šajā pašā sakarā, kā pēc otrā A apļa trāpīt finišā, nevis piemēram, pusneadekvātā stāvoklī neaizģenģerēt uz B apli!:)
plānota vidējā distance;

pilnīgi nopietni esmu nobažījusies;

laumiic said

Ja nopietni, tad raid.lv ir publicētas pēdējās norādes t.i. pirmsstarta biļetens, sacensību centra karte un atjaunota trases shēma

Man ļoti patika šis: "Skrējiena trase ir bīstama! Dubļi, slidenas saknes un pakāpieni, bedres, kraujas, salauzti pakāpieni, šauras laipas utml. Tomēr nav nepieciešams skriet ar ķiveri: jāskrien ar galvu!" un "Tāpat Siguldas slimnīca, caur kuras teritoriju ved trase, nodrošina neatliekamo palīdzību (sacensību dalībnieki būs atbrīvoti no pacientu iemaksas)"

26/10/2012
10:26
BeLinda
BeLinda
Rīga
Admin
Forum Posts: 666
224

Airisa, būs stimuls neatpalikt un vienmēr trasē turēties kādam aiz muguras. :) (un cerēt, ka tas kāds orientējas kaut mazliet labāk kā Tu) :)

Ja nevari mainīt situāciju, maini attieksmi pret to. 
26/10/2012
10:31
Ainars
Ainars
Rīga
Admin
Forum Posts: 755
225

Sāk kļūt interesanti. Šorīt blakus asfalta apaviem noliku arī šipenes:)

26/10/2012
10:34
Darya
Darya
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 456
226

Airisa said

mani, kā īstenu retardee meža apstākļos visvairāk satriec nomaldīšanās iespējas,
citēju "ja esat noskrējis 100-200metrus, neredzot nevienu marķējuma lentu, droši griezieties atpakaļ: Jūs esat izskrējis ārpus trases!"
kur atpakaļ!?! - 100p, neatradīšu vairs ceļu atpakaļ...

saprotu pēc kartes, ka finiša zona netiek šķērsota posmā A uz B apli, kā noorientēšos - nav ideju? ja nu diskvalificē par nolūku taisīt shortcut-u:)
šajā pašā sakarā, kā pēc otrā A apļa trāpīt finišā, nevis piemēram, pusneadekvātā stāvoklī neaizģenģerēt uz B apli!:)
plānota vidējā distance;

pilnīgi nopietni esmu nobažījusies;

laumiic said

Ja nopietni, tad raid.lv ir publicētas pēdējās norādes t.i. pirmsstarta biļetens, sacensību centra karte un atjaunota trases shēma

Man ļoti patika šis: "Skrējiena trase ir bīstama! Dubļi, slidenas saknes un pakāpieni, bedres, kraujas, salauzti pakāpieni, šauras laipas utml. Tomēr nav nepieciešams skriet ar ķiveri: jāskrien ar galvu!" un "Tāpat Siguldas slimnīca, caur kuras teritoriju ved trase, nodrošina neatliekamo palīdzību (sacensību dalībnieki būs atbrīvoti no pacientu iemaksas)"

Atceros Airisas stāstu par MTB sacensībām. Centīšo Tev palidzēt ar trasi ;)

26/10/2012
10:37
Inis
Inis
Dreiliņi
Interesents
Members
Forum Posts: 50
227

No visa blā, sapratu, ka normālā režīmā orgi iesaka skrien ar galvu pa priekšu, bet ja apmaldās tad atsprākleniski ar kājām;)
Forša info, kaifā lasu to priekšā draugiem, paziņām un darba kolēģiem, viņi šausmās vaimanā un apbrīno manu trakuma pakāpi.
Šo korekti būtu saukt par Pirmhelovīna Siguldas kalnu trilleri;)

26/10/2012
10:41
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700

gincha said

agy, dot:
zinot agy un manu ātrumu (un manu nesagatavotību), es tomēr domāju, ka 2:00-2:15 varētu būt laiks, kurā finišes gan agy gan es. ;) Atšķirībā no NRM 21km šoreiz man nav mērķa noskriet 2h (ne arī kādā citā konkrētā laikā). Es vnk baudīšu procesu un iesaku to darīt arī citiem. Būtu pavisam forši, ja rīt būtu tāds laiks kā šorīt braucot uz darbu ar velo ;)
Tas par ko es šobrīd domāju - vai ir vērts ņemt nūjas uz 14km distanci? Ja skrietu vairāk, tad jautājumu nebūtu - noteikti ņemtu. Pirms nedēļas domāju, ka nūjas neņemšu, bet tagad lasot par lielajiem dubļiem un slidenajiem tiltiņiem, sāku vēlreiz šo pārdomāt... Kādas ir jūsu domas?

Gincha, pirmkārt tavs un Agy pusmaratona PB atšķiras par 22 minūtēm. Otrkārt 14km distance ir līdzvērtīga plakanajam pusmaratonam. Treškārt pie lielām augstuma starpībām kārnajiem ir priekšrocība, t.i. resnīšiem vajag pielikt relatīvi lielāku muskuļu spēku, lai uzrāptos kalnā. Tāpēc visai reālistiska prognoze finiša laikam bez steigas baudot zelta rudeni 14km distancē ir +30min pie pusmaratona laika un vēl +30min par skriešanu asfalta apavos bez nūjām.

P.S. Uz glumiem tiltiņiem nūjas nepalīdz - tur vienkārši ir jāsamazina ātrums.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
26/10/2012
10:45
ansiso
ansiso
Speciālists
Members
Forum Posts: 786

Stereotips said

OreMan said

Es jau, galvu saķēris, domāju, kā te tagad labāk rīkoties. Skriet basām kājām atmetu jau pirms laiciņa,, jo varētu būt pilns ar saknēm, un grūti. Tagad vēl arī pēkšņais aukstuma faktors.. Biju domājis skriet Vibramos. Tagad šķiet, ka tajos slīdamība būs nenormāla..

Otrs variants - VivoBarefoot apavi, kuri gan man pārāk nepatīk, jo liekas, ka zole nav tik lokana, cik tai vajadzētu būt, kā arī tajos esmu tikai dažus ļoti īsus treniņus paskrējis (kopumā 38.15 km).

Trešais variants - La Sportiva Crosslite, kuros skrēju pērnos pāris gadus. Tos gan es sauktu tikai par pusminimālajiem apaviem, jo tiem tomēr ir riktīgi bieza zole. Šie slīdēt varētu vismazāk.

Ja izvēlos kādu no pēdējiem diviem variantiem, jārēķinās ar atkal kādiem nospiestiem nagiem (kas gan nav izslēgts arī Vibramos). Ja izvēlos pašu pēdējo variantu, jārēķinās droši vien arī ar noberzumiem un tulznām, jo tajos jāvelk zeķe ar visām izrietošajām problēmām. Ahh, nezinu, nezinu, kā te labāk rīkoties..

Šoreiz nopietni.
Visas atrunas, ka basām kājām nav ok un jāiet vienu vai divas gradācijas uz leju (augšu) biezo zoļu virzienā ir tāpat it kā es sāktu štopēt sieru un pie reizes piekostu klāt vistas kāju kopā ar salami desu, jo liekas ka SKMā nomiršu badā, nekā. Tavs baskāju koncepts kapitāli šķobās un ticamības moments šājā skriešanas disciplīnā zūd. Pēdējais laiks pašam uzmeistarot trail tipa huaračes ar līdakas žokļu radzēm, skriet basām kājām vai neskriet vispār!

Tātad, OreMan, esi rūdas vecis vai neesi?

P.S.
Ceru, ka atviegloju galīgā lēmuma pieņemšanu un stresainu matu raušanu no galvas par šo tēmu.

Oreman, neklausies, ko tev te stereotips māca. Netēlo varoni. Skrien ar kārtīgiem apaviem ar biezu zoli. Tu tak vienkārši nevarēsi fiziski tikt augšā kalnā savādāk. Tas jau reāli bistāmi būtu, ja tu skrietu minimālajos

26/10/2012
10:50
Ugis
Ugis
Rīga, Ziepniekkalns
Zinātājs
Members
Forum Posts: 174
230

almav said
Lasu un brīnos :)
Šis pasākums ir svētki, pukstēšanai nav pamata :)

Tieši tā! Man tie būs svētki! Tas ir vienīgasi sriešanas pasākums kuram es skaņojos jau no pavasara.
Un iespējams ka vienīgais kas gaida vēl lielākus dubļus/sniegu. :P

Skrienu lai skrietu, nevis, PAskrietu vai NOskrietu.
26/10/2012
10:53
ansiso
ansiso
Speciālists
Members
Forum Posts: 786
231

Rasels said

Agy said
nesomaju, ka butu pratigi paris dienas pirms sacensibam pirkt jaunus apavus... ja nu secinu, ka man tadas aktivitates neiet pie sirds, kur es tad liksu tadas dublainas piesvidusas?

Ja nopirksi apavus ar radzēm, varēsi visas ziemas skraidīt, bēdu nezinot!
Un Siguldā Tev ir tikai 14 km, neko ļaunu ar jauniem apaviem nepagūsi sev nodarīt :)

Par šo jau daudz runāt. No radzēm jēga ir tikai tad, kad skrien tiešām speciāli pa ekstremālu segumu, bet ziemā jau tie trotuāri tiek veikli notīrīti un "nosālīti" tās dažas reizes, kad uzsnidzis sniegs, un treniņos skriet speciāli pa ledu nebūtu īsti prātīgi šā vai tā. Neieteiktu pirkt tikai vienu sacensību dēļ apavus ar radzēm, ja tiem pielietojuma faktiski nav treniņos

26/10/2012
11:07
azhons
azhons
Rīga
Interesents
Members
232

Ansis Ozoliņš said

Rasels said

Agy said
nesomaju, ka butu pratigi paris dienas pirms sacensibam pirkt jaunus apavus... ja nu secinu, ka man tadas aktivitates neiet pie sirds, kur es tad liksu tadas dublainas piesvidusas?

Un Siguldā Tev ir tikai 14 km, neko ļaunu ar jauniem apaviem nepagūsi sev nodarīt :)

Par šo jau daudz runāt. No radzēm jēga ir tikai tad, kad skrien tiešām speciāli pa ekstremālu segumu, bet ziemā jau tie trotuāri tiek veikli notīrīti un "nosālīti" tās dažas reizes, kad uzsnidzis sniegs, un treniņos skriet speciāli pa ledu nebūtu īsti prātīgi šā vai tā. Neieteiktu pirkt tikai vienu sacensību dēļ apavus ar radzēm, ja tiem pielietojuma faktiski nav treniņos

Es pagājušo gadu visu ziemu (izņemot 2 nedēļas, kad bija zem -10C) skrēju ar asfalta apaviem - pāris reizes gadījās paslīdēt, kad sniegs nebija notīrīts, bet nekas nopietns. Varbūt vienkārši pārāk lēnu skrienu.

26/10/2012
11:20
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
233

Ansis Ozoliņš said

Rasels said

Agy said

radzu pirksana man ir planos jau sen darba vajadzibam, bet sis sacensibas liek so nodarbi sasteigt!

26/10/2012
11:41
Ugis
Ugis
Rīga, Ziepniekkalns
Zinātājs
Members
Forum Posts: 174
234

Pavadot tās N stundas/pusstundas distancē šādā laikā distancē,varētu rasties problēmas no slīdēšanas, netikšanas kalnā, bet kā salst slapjās kājas.
Jauni apavi, jauna zole - ir tāpat kā velosipēdam jauna riepa. Pat ja nav ļoti pumpana, tā ļoti labi strādā pie dubļiem un noteikti labāk kā nobraukta/noskrieta ar kārtīgu pumpu, keda.
Jau reiz esmu tā skrējis un arī šoreiz tā darīs, velkot kājās dienu iestaigātus apavus.

Skrienu lai skrietu, nevis, PAskrietu vai NOskrietu.
26/10/2012
11:49
azhons
azhons
Rīga
Interesents
Members
235

Tā rādās, ka būs vien jāiet skatīt jauni apavi. Ik pa brīdim vēl uzsnieg. Gan jau nebūs pēdējais kalnu maratons.

26/10/2012
11:59
Aivars703
Aivars703
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 828
236

Ko jūs uztraucaties - Siguldā viss ir tīrs un balts ....
http://www.eradio.lv/kameras/siguldastrase.php

26/10/2012
12:06
ekstremā
ekstremā
Riga
Interesents
Members
Forum Posts: 10
237

Kādam vēl ir brīva vieta mašīnā uz Sigūldu?

26/10/2012
12:26
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3559
238

Aivars703 said
Ko jūs uztraucaties - Siguldā viss ir tīrs un balts ....
http://www.eradio.lv/kameras/siguldastrase.php

Rītvakar vairs nebūs. ;)

26/10/2012
12:27
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
239

pret slapjām kājām var līdzēt maģiskā burtu kombinācija "SealSkinz"

Ne viss ir tā, kā izskatās.
26/10/2012
12:38
Ivars
Ivars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 261
240

Vēl arī maģiskā burtu kombinācija RMB ( Rīgas Melnais Balzāms :))

papucis said

pret slapjām kājām var līdzēt maģiskā burtu kombinācija "SealSkinz"