OreMan said
Es jau, galvu saķēris, domāju, kā te tagad labāk rīkoties. Skriet basām kājām atmetu jau pirms laiciņa,, jo varētu būt pilns ar saknēm, un grūti. Tagad vēl arī pēkšņais aukstuma faktors.. Biju domājis skriet Vibramos. Tagad šķiet, ka tajos slīdamība būs nenormāla..
Otrs variants - VivoBarefoot apavi, kuri gan man pārāk nepatīk, jo liekas, ka zole nav tik lokana, cik tai vajadzētu būt, kā arī tajos esmu tikai dažus ļoti īsus treniņus paskrējis (kopumā 38.15 km).
Trešais variants - La Sportiva Crosslite, kuros skrēju pērnos pāris gadus. Tos gan es sauktu tikai par pusminimālajiem apaviem, jo tiem tomēr ir riktīgi bieza zole. Šie slīdēt varētu vismazāk.
Ja izvēlos kādu no pēdējiem diviem variantiem, jārēķinās ar atkal kādiem nospiestiem nagiem (kas gan nav izslēgts arī Vibramos). Ja izvēlos pašu pēdējo variantu, jārēķinās droši vien arī ar noberzumiem un tulznām, jo tajos jāvelk zeķe ar visām izrietošajām problēmām. Ahh, nezinu, nezinu, kā te labāk rīkoties..
Šoreiz nopietni.
Visas atrunas, ka basām kājām nav ok un jāiet vienu vai divas gradācijas uz leju (augšu) biezo zoļu virzienā ir tāpat it kā es sāktu štopēt sieru un pie reizes piekostu klāt vistas kāju kopā ar salami desu, jo liekas ka SKMā nomiršu badā, nekā. Tavs baskāju koncepts kapitāli šķobās un ticamības moments šājā skriešanas disciplīnā zūd. Pēdējais laiks pašam uzmeistarot trail tipa huaračes ar līdakas žokļu radzēm, skriet basām kājām vai neskriet vispār!
Tātad, OreMan, esi rūdas vecis vai neesi?
P.S.
Ceru, ka atviegloju galīgā lēmuma pieņemšanu un stresainu matu raušanu no galvas par šo tēmu.
ui, ui, ui, kāds te vispārējais satraukums! Brīžam tiešām šķiet, ka kāds iepriekš bija uz pilna servisa kūrortu sataisījies. :)
LāsmaO - es iesaku nebaidīties, tas laika apstākļus nemainīs. Jāstājas uz starta un jāizbauda! :) Domāju, ka tas tik piedos pasākumam garšu.
22:33
24/04/2009
k3kss said
a ar ko tad lielākā daļa skries? vai tad pa tādiem dubļiem kaut kādi krosa apavi tur diži kaut ko vairāk dod, vai arī visi skrien ar tūristu zābakiem? :)
es ar pagaidām plānoju ar asfalta apaviem.
Meža apavi ir ar lielāku protektoru, mazāk slīd, labāka saķere. Nezinu, man ir trīs gadus vecas La Sportivas, skriešu ar tām. Pēcāk varēšu viņas atkal no dubļiem mazgāt.
p.s. Certa, nozīmītes būs. Un bez Kolas nekur :)
22:36
19/05/2009
22:40
19/05/2009
22:41
24/04/2009
Ja nopietni, tad raid.lv ir publicētas pēdējās norādes t.i. pirmsstarta biļetens, sacensību centra karte un atjaunota trases shēma
Man ļoti patika šis: "Skrējiena trase ir bīstama! Dubļi, slidenas saknes un pakāpieni, bedres, kraujas, salauzti pakāpieni, šauras laipas utml. Tomēr nav nepieciešams skriet ar ķiveri: jāskrien ar galvu!" un "Tāpat Siguldas slimnīca, caur kuras teritoriju ved trase, nodrošina neatliekamo palīdzību (sacensību dalībnieki būs atbrīvoti no pacientu iemaksas)"
23:09
26/03/2011
23:34
06/03/2012
laumiic said
k3kss said
a ar ko tad lielākā daļa skries? vai tad pa tādiem dubļiem kaut kādi krosa apavi tur diži kaut ko vairāk dod, vai arī visi skrien ar tūristu zābakiem? :)
es ar pagaidām plānoju ar asfalta apaviem.Meža apavi ir ar lielāku protektoru, mazāk slīd, labāka saķere. Nezinu, man ir trīs gadus vecas La Sportivas, skriešu ar tām. Pēcāk varēšu viņas atkal no dubļiem mazgāt.
p.s. Certa, nozīmītes būs. Un bez Kolas nekur :)
Hmm.. Pirmo reizi 2 mēnešu laikā nelielas šaubas piezagušās
Drošībai paķeršu līdzi arī savus mākslīgā seguma futbola apavus, ja nu baigi draudīgi izskatīsies :)
23:37
13/11/2009
Jūs visi te tik 'garšīgi' sakomentējuši, ka sāk gribēties tomēr startēt. :D
Biju jau tā kā nolēmis, ka šībrīža veselības stāvoklis neatļauj piedalīties... bet tādas kārdinošas sniega prognozes... :)
Ja tās piepildīsies, būs zināma līdzība ar pirmo Tautasdziesmas maratonu 30.10.1988. Toreiz tāpat bija uzkritis negaidīts sniegs - bet cilvēki sapulcējās tik un tā, itin daudz, ~6 tūkstoši (tā tika rakstīts). Vairumam pietika ar 5-10 km, bet divarpus simti pieveica arī visu maratonu. Tiem laikiem neparasti daudz; tika krietni uzlabots finišējušo [vienās sacensībās] LV maratonistu skaita rekords...
Varbūt sagadīšanās, bet tagad uz Siguldas vidējo un garo distanci iepriekš pieteikušies ir apmēram tikpat (257) skrējēji. Proti:
14,1 km - 287 (87 dāmas + 200 kungi)
33,9 km - 120 (27 dāmas + 93 kungi)
53,5 km - 137 (23 dāmas + 114 kungi)
----------------------------------------------------------
KOPĀ - 544 (137 dāmas + 407 kungi)
Jāteic, ka pērn iepriekš reģistrēto dalībnieku skaits bijis praktiski tāds pats. Arī, pa atsevišķām distancēm paskatoties. Šogad: īsajā +13, vidējā precīzi tikpat, garajā +4. Vai tas nozīmētu, ka dalībnieku skaits SKM gandrīz jau sasniedzis "griestus"? tālāks pieaugums nebūs?
(Atzīšos, pustūkstotis man šķiet gluži saprātīgs apjoms, vairāk nemaz īpaši negribētu redzēt;)
Protams, interesanti, vai šādos laika apstākļos pieaugs finišētāju skaits salīdzinājumā ar 2011.
00:14
11/02/2012
Agy said
nesomaju, ka butu pratigi paris dienas pirms sacensibam pirkt jaunus apavus... ja nu secinu, ka man tadas aktivitates neiet pie sirds, kur es tad liksu tadas dublainas piesvidusas?
Ja nopirksi apavus ar radzēm, varēsi visas ziemas skraidīt, bēdu nezinot!
Un Siguldā Tev ir tikai 14 km, neko ļaunu ar jauniem apaviem nepagūsi sev nodarīt :)
00:25
26/03/2011
Rasels said
Agy said
nesomaju, ka butu pratigi paris dienas pirms sacensibam pirkt jaunus apavus... ja nu secinu, ka man tadas aktivitates neiet pie sirds, kur es tad liksu tadas dublainas piesvidusas?Ja nopirksi apavus ar radzēm, varēsi visas ziemas skraidīt, bēdu nezinot!
Un Siguldā Tev ir tikai 14 km, neko ļaunu ar jauniem apaviem nepagūsi sev nodarīt :)
2h trase.... ja saks berzt, spiest vai tirpt, tad tas parverties par murgu! es labak uz sacensibam ar ievelkatam pastalam starteju!
05:42
28/10/2011
Agy said
2h trase.... ja saks berzt, spiest vai tirpt, tad tas parverties par murgu! es labak uz sacensibam ar ievelkatam pastalam starteju!
Agy, tu esi liela optimiste, ja domā pieveikt 14km distanci divās stundās. Iesaku tev rēķināties ar divarpus līdz trim stundām un ar afsalta apaviem tās var ātri pārvērsties par trīsarpus stundām.
man, Anduli, liidziigas sajuutas! esmu pieteikusies, tomeer noleemusi neskriet. lasot sho visu - siekalina tek, tachu kaa teica sm72 - SKM buus arii citus gadus! =) braukshu uz startu liidzi just un izbaudiit gaisotni!
Andulis said
Jūs visi te tik 'garšīgi' sakomentējuši, ka sāk gribēties tomēr startēt. :D
Biju jau tā kā nolēmis, ka šībrīža veselības stāvoklis neatļauj piedalīties... bet tādas kārdinošas sniega prognozes... :)Ja tās piepildīsies, būs zināma līdzība ar pirmo Tautasdziesmas maratonu 30.10.1988. Toreiz tāpat bija uzkritis negaidīts sniegs - bet cilvēki sapulcējās tik un tā, itin daudz, ~6 tūkstoši (tā tika rakstīts). Vairumam pietika ar 5-10 km, bet divarpus simti pieveica arī visu maratonu. Tiem laikiem neparasti daudz; tika krietni uzlabots finišējušo [vienās sacensībās] LV maratonistu skaita rekords...
Varbūt sagadīšanās, bet tagad uz Siguldas vidējo un garo distanci iepriekš pieteikušies ir apmēram tikpat (257) skrējēji. Proti:
14,1 km - 287 (87 dāmas + 200 kungi)
33,9 km - 120 (27 dāmas + 93 kungi)
53,5 km - 137 (23 dāmas + 114 kungi)
----------------------------------------------------------
KOPĀ - 544 (137 dāmas + 407 kungi)Jāteic, ka pērn iepriekš reģistrēto dalībnieku skaits bijis praktiski tāds pats. Arī, pa atsevišķām distancēm paskatoties. Šogad: īsajā +13, vidējā precīzi tikpat, garajā +4. Vai tas nozīmētu, ka dalībnieku skaits SKM gandrīz jau sasniedzis "griestus"? tālāks pieaugums nebūs?
(Atzīšos, pustūkstotis man šķiet gluži saprātīgs apjoms, vairāk nemaz īpaši negribētu redzēt;)Protams, interesanti, vai šādos laika apstākļos pieaugs finišētāju skaits salīdzinājumā ar 2011.
Nu jau vairs pats nezinu ko darīt.. Ja vīrusu pa lielam esmu uzveicis un skrējējs tā kā būtu, bet nu ir atkal otra raize - nav paspēts iegādāties piemērotu apavu šādiem laika apstākļiem un sāku domāt, vai vispār ir vērts startēt. Ar asfalta apaviem varētu būt ļoti lielas problēmas pievarēt 53,5km. Varbūt kāds var izīrēt kādus atbilstošākus apavus? :D Lai nu kā, jāaizbrauc ir un tad jau manīs! Vienu apli jau tā kā vajadzētu paspēt noskriet/noiet/norāpot, lai vai kas! ;)
09:02
29/01/2010
agy, dot:
zinot agy un manu ātrumu (un manu nesagatavotību), es tomēr domāju, ka 2:00-2:15 varētu būt laiks, kurā finišes gan agy gan es. ;) Atšķirībā no NRM 21km šoreiz man nav mērķa noskriet 2h (ne arī kādā citā konkrētā laikā). Es vnk baudīšu procesu un iesaku to darīt arī citiem. Būtu pavisam forši, ja rīt būtu tāds laiks kā šorīt braucot uz darbu ar velo ;)
Tas par ko es šobrīd domāju - vai ir vērts ņemt nūjas uz 14km distanci? Ja skrietu vairāk, tad jautājumu nebūtu - noteikti ņemtu. Pirms nedēļas domāju, ka nūjas neņemšu, bet tagad lasot par lielajiem dubļiem un slidenajiem tiltiņiem, sāku vēlreiz šo pārdomāt... Kādas ir jūsu domas?