01:16
15/03/2011
xorix rakstīja:
Pagājušogad vienu pārplūdušu upīti šķērsojot ~70m platumā pa ūdeni vietām līdz viduklim - kājas nosala tā ka es viņas vairs gandrīz nejutu pāris minūtes un tas man pat patika - izbaudīju aukstos ūdeņus, jo biju izmežģījis potīti starta pirmajos 300m tā ka pēc ~40km uzveikšanas nākamās 2 nedēļas knapi pārvietojos ar savu piepampušo/zilo baļķi (potīti)...
Es varu mēģināt noskaidrot pa kuriem mežiem potenciāli varētu būt šis pasākums, Jelgava kā tāda ir zema 0-10m v.j.l. tāpēc slapjumi noteikti būs, bet cerams mazāk kā pagājušogad pēc ļoti lietainajām dienām...
jautrākais, bija tas, ka pārejot to upi un nākot atpakaļ pēc punkta "paņemšanas" , bija jāsecina, ka pie KP varēja tikt sausām kājām ... pa ceļu , ko izmantojām aizejot no KP. Tikai kartē tas ceļš nebija iezīmēts.
Tā nu ir sanācis, ka man komanda būs tā pati kas pagājušogad. Savukārt mans darba kolēģis (Ingus) kopā ar MEHU (manu vārda brāli Salvi) meklē vēl 2 dalībniekus, kur vienai jābūt sieviešu dzimuma pārstāvei. Savu kandidatūru varat izvirzīt te, rakstīt man PM vai sazināties ar MEHU pa tiešo, ja vien viņš te mēdz iegriezties.
Vairāk informāciju par REMOSS 2011 var atrast kādā draugu galerijā. Īpaši jauki izskatās pēdējā bildīte, kur redzams tilts pār Iecavas upīti ar komentāru "te būs jālec upē" :)
10:32
15/03/2011
10:45
15/03/2011
Sieviešu kārtas pārstāvei nav gluži jābūt mamutam ar ūsām un bārdu :), bet ar spēju skriet vismaz 6min/km gan vajadzētu un spēju uzveikt ~30km, ielekt upē, uzrāpties stabā, uzcept pankūkas, nest vīriem mugursomas utt (par pēdējiem 4 nosacījumiem protams joks). Atceroties pagājušo gadu - mēs bijām ļoti saudzīgi pret šo dzimumu, un maksimālais nepārtrauktais posms ko vajadzēja noskriet bija ~6km - domāju, ka te jebkura no jums (izņemot papuci un mošķi) spētu iekļauties mūsu olimpiskajā normatīvā! :)
11:21
15/03/2011
Par transvestītiem nolikumā nekas nebija minēts :) Bet, ja izdodas pārliecinoši/satriecoši labi izskatīties vīriešu acīs un neradīt aizdomas tiesnešiem un citām komandām, kā arī pa ceļam notriekt grāvī citu komandu džekus tikai ar koši uzkrāsoto acu piemiegšanu - vari mēģināt - būsi kā rezervists! :)
Līdz tam gan gaidīšu kādu pozitīvu atbildi no sievietes tās oriģinālajā/dabiskajā izpildījumā :)
Publicētas vēl pāris bildītes no REMOSS 2011 apvidus http://multisports.lv/?p=1022
Cik es pazīstu šo Jelgavas apvidu - ir labs grāvju/stigu tīkls, kā rezultātā skrienamībai pa lielam jābūt labai, kā arī slapjo kāju efektu var iegūt tikai ielecot kādā grāvī vai izbrienot purvaināku ieplaku. Katrā gadījumā šogad man iztēlē ir daudz sausāks/saudzīgāks apvidus izveidojies salīdzinot ar pagājušo šausmīgislapjogadanogali :)
18:03
25/05/2011
xorix rakstīja:
Sieviešu kārtas pārstāvei nav gluži jābūt mamutam ar ūsām un bārdu :), bet ar spēju skriet vismaz 6min/km gan vajadzētu un spēju uzveikt ~30km, ielekt upē, uzrāpties stabā, uzcept pankūkas, nest vīriem mugursomas utt (par pēdējiem 4 nosacījumiem protams joks).
Es varetu but ta sieviete.Temps liekas labs prieks manis,kilometri nu ja jau Sigulda tiku gala ar 33km. tar deres,lekt upear es varu man patik tadas ekstras rudeni, stabos rapties ir mans hobijs nu pankukas cept nepatik bet mugursomas ar varu panemt .Ja panemtu sava komanda butu prieciga
papuci, Mošķi - jums nebūs jākrāso acis, jāskujās un jāvelk zeķubiskses, lai piedalītos REMOSS - brīdī kad mūsu komandas biedrene pazuda, visa uzmanība protams bija uz mūsu komandu un sieviešu dzimumu, bet piemirsu par kolēģa komandu :) Paldies ekstrēmā, par kandidatūru - gan jau kādā no mūsu komandām tiksi startēt, bet joprojām meklēšanā ir vismaz viens ar ūsām un viena bez ūsām, jeb joprojām meklējam vienu vīrieti un vienu sievieti Salvja Brasava (MEHA) un Ingusa Šmita komandai.
Pieteikties droši drīkst vairāk kandidāti/kandidātes kā tiek meklēti, jo reālā kandidātu atlase/izlemšana notiks tikai pēc OK Alnis noslēguma pasākuma Tērvetē t.i. pēc 5.novembra nakts! Jo mēs kā "dzimuši orientieristi", vēlreiz mēģināsim pārliecināt dažas orientieristes, ka kāju slapināšana novembra mēnesī - tas ir veselīgi un pateicoties aukstumam cilvēks tik ātri nenoveco :) Otrkārt, ja te pieteiksies 10 vīrieši un 5 sievietes - gan jau arī VSK Noskrien komandu izdosies dabūt uz starta līnijas! :)
Mana REMOSS komanda ir nokomplektēta - sievieti pārstāvēs OK Briksnis kluba biedrene Ieva Mauliņa, bet tā kā otrai komandai nav uzradusies skrējēja - tad nosūtīju ekstremā's kandidatūru Ingusam un Salvim.
Tiem, kas orientējas vai skrien pa mežu - varbūt ir interesanti iepazīties ar OK Alnis 2011 sezonas noslēguma pasākumu Tērvetē - skrējām stafetes, 1.etaps 3.5km karte bez iezīmētiem ceļiem, 2.etaps 2.5km parastā orientēšanās karte, bet 3.etaps 6.5km spoguļattēla karte :) es skrēju 3.etapu - bija jautri - savējie sapratīs, kā ir skriet kartē kur viss iezīmēts otrādi :)
Video no pasākuma:
12:05
15/03/2011
papucis rakstīja:
spoguļkarte jau baigi labā štelle, pirmās minūtes nedaudz jāaizdomājās līdz iebrauc un domāšana pārslēdzās, pēc tam jau viss vienkārši :)
Viegli protams ar spoguļkarti nav, bet es šim uzdevumam piegāju matemātiski t.i. karti katrā kontrolpunktā lietoju kā parasto normālā skata karti - uzliku uz kompasa azimutu, kurš rādīja piemēram 330 grādus, tad aprēķināju pareizo leņķi 360-330=30 - tad kompasu pagriezu uz 30 grādiem un skrēju pēc azimuta un lasot apkārtējās nianses ar zināmu piesardzību, jo smadzenes ir pieradušas pie pareizā karšu lasīšanas varianta :)
spoguļkartes ir pasaules absolūtā ļaunuma mērs! mēs xrace Siguldā aizgājām galīgi šķērsām un aizvedām sev līdzi vēl vienu komandu. taisni brīnums, ka Tērvetē puse kartes nebija apgriezta otrādāk..
12:41
15/03/2011
papucis rakstīja:
nav nekāda ļaunuma spoguļkartēs :) xorix pareizi pastāstija :)
cik man nācies lietot spoguļkartes, tad kompass nav nepieciešams, jo mierīgi var tikt cauri izmantojot orientierus dabā - nav bijuši gari pārskrējieni tikai pēc azimuta
Var jau protams orientēties ar spoguļkarti kā ar standarta karti - lasot orientierus dabā, bet es sev šādā situācijā neuzticos un tāpēc kontrolei lietoju matemātisku pieeju :)
Remoss 2011 ir uzveikts, šogad noskrieti 36.5km (pagājušogad 44km). Kopumā man šis gads patika labāk, līdz finišam tikām gandrīz vai sausām kājām – vietām pa slapjāku pļavu/zāli paskrienot izmirka apavi tomēr… Speciālie uzdevumi bija daudz un interesanti, dažviet tiesneši varēja nostrādāt perfektāk, bet nav ko sūdzēties, jo iegūta 1.vieta komandā "Briksnis un Jelgavnieki" :) Nākamgad noteikti piedalīšos atkal!