11:05
19/05/2009
laaga said
Sveiciens visiem un īpaši 4stundnieku TT! :)
Vai ir nolēmts, kāda tad būs tempa taktika svētdienas izskrējienā? Būtu labi, ja iepriekš padalītos. Paldies!
4 stundu TT skrējiena plāns:
Pirmos 25 kilometrus skrienam vienmērīgi ar tempu 5:36 kilometrā.
10 km atzīme - 0:56:00;
20 km atzīme - 1:52:00;
Pusmaratons - 1:58:10;
25 km atzīme - 2:20:00;
Sākot no 25.kilometra pamazām samazinam ātrumu un pēdējos 2 kilometrus skrienam 6:00 kilometrā.
30 km atzīme - 2:48:25
40 km atzīme - 3:46:46
42.197 km atzīme - 4 stundas
Protams laiki ir aptuveni, jo skrienot 6 kāpumus, 6 kritumus (3 tilti) ātrums tiks mazliet variēts.
MŪS DRĪKST APDZĪT JEBKURĀ BRĪDĪ (tas pat ir vēlams). To var darīt pat finiša taisnē.
Atpalikt no grupiņas drīkst tikai ar mūsu atļauju, pirms tam uzrādot ārsta zīmi. (joks)
Galvenais, lai sacensības sagādā jums prieku un dod daudz pozitīvu emociju. Rezultāts tomēr nav pats galvenais sacensībās.
NOSKRIEN!
11:24
01/01/2012
Man ir jautājums uz kuru laikam varēs atbildēt pieredzējuši TT. Šobrīd neesmu tā īsit pārliecināta par savu varēšanu svētdien. Liekas, ka mans pusmaratona rezultāts varētu būt kaut kur starp 1:45 un 2:00. Kā ir pareizāk - vispirms mēģināt turēt līdzi 1:45 un ja nu nesanāk, tad atpalikt? Vai vispirms mērķēt uz 2:00 un, ja ir spēks, tad kāpināt?
11:31
22/10/2011
IlzeL, tīri no savas necilās pieredzes - vēlāk kāpināt varētu būt vieglāk nekā izšauties ne savā tempā pašā sākumā. Tā vienmēr esmu darījis līdz šim skrienot un vienīgā reize, kad tā nedarīju, bija Biķernieku pusmaratonā. Pēdējos kilometrus reāli mocījos.
Tīri priekš sevis - man laikam tomēr ir vieglāk taupīties sākumā un izšaut beigās. Daudziem ir otrādi: sākums ātri, beigas - kā sanāks (tas no mana skatu punkta raugoties). :)
Tiesa vēl esmu lasījis tādu tekstu, ka katra no tempa nokavētā sekunde sākumā dod 2 sekundes beigās klāt. Tas ir, beigās ir nepieciešams divtik lielāks spēks, lai atgūtu taupīto sākumā. Pārāk maz pieredzes, lai piekristu vai nepiekristu. Pagaidām vados pēc savām sajūtām.
11:43
25/03/2010
IlzeL said
Man ir jautājums uz kuru laikam varēs atbildēt pieredzējuši TT. Šobrīd neesmu tā īsit pārliecināta par savu varēšanu svētdien. Liekas, ka mans pusmaratona rezultāts varētu būt kaut kur starp 1:45 un 2:00. Kā ir pareizāk - vispirms mēģināt turēt līdzi 1:45 un ja nu nesanāk, tad atpalikt? Vai vispirms mērķēt uz 2:00 un, ja ir spēks, tad kāpināt?
Tā 15 minūšu starpība tomēr ir krietni liela - 43 sekundes uz kilometru. To ne īsti atpaliksi, ne kāpināsi, īpaši jau beigās uz noguruma fona. Es, protams, negribu teikt neko sliktu par tempa turētājiem uz 2:00:), bet uz 1:45 ir forša kompānija un ar tavu saskrieto bāzi tāds rezultāts ir reāls. Temps jau arī nav astronomisks - 5 minūtes uz kilometru. Un, ja sajūtas būs labas, tad turpat netālu priekšā būs maratona tempa turētāji uz 3:30, kurus varēs mēģināt noķert.
12:12
15/03/2011
IlzeL, ja ir pulkstenis vai telefons ar GPS, tad var arī savu tempu turēt - nav obligāti jāskrien līdzi TT. Sākotnēji pirmos 5km vari mēģināt turēt tempu 5:10..5:20min/km un tad pamazām kāpināt tempu, ķert TT rokā. Pirmajos kilometros, kamēr vēl nav bars izretojies, var daudz enerģijas atstāt mēģinot turēt plānoto tempu un līkumojot starp citiem, lēnākiem, skrējējiem.
Pagājušo gadu NRM pusītei GPS sarēķināja ~200..300 metrus vairāk nekā oficiālais distances garums, attiecīgi ar to arī šogad jārēķinās būtu, ja ir vēlme noskriet ar konkrētu rezultātu
12:52
28/10/2011
IlzeL said
Es gan neesmu pieredzējis TT, vienkārši patīk dot padomus vietā un nevietā :)
Ja vari noskriet sacensību režīmā 5km ar tempu 4:35 un/vai 10km ar 4:45, tad visdrīzāk, ka varēsi arī pusmaratonu pieveikt kopā ar 1:45 TT. Ja tomēr 5km temps ir tuvāk 5:20 un 10km temps pie 5:30, tad drošāk būs skriet kopā ar 2:00 TT un pēdējos 10 km no viņiem aizmukt.
13:35
01/01/2012
xorix said
IlzeL - es domāju, ka droši vari skriet kopā ar TT 1:45 un esmu pārliecināts, ka beigās vēl viņus apsteigsi! Man arī rezerves ir izskrietas - labi ja kādi 5-10km varu noskriet savā tempā, bet šonedēļ ir vēl gana laika, lai atjaunotos/uzkrātu enerģiju...
Pa atlikušo laiku trūkstošos 3 kg uzēst nereāli, vienīgais variants ir regulāri uzpildīties distances laikā.
dot Jā, kad tie cipari tik nepielūdzami sarēķināti un sarakstīti, tad parādās doma - vai man to šobrīd vajag? Jātaisa šovakar demo skrējiens, lai saprastu - kas un kā :)
13:49
25/03/2010
IlzeL said
Ainar, saskriets jau ir, bet pirms nedēļas tā ļoti pamatīgi nokurināju visas iekšējās rezerves. :) Tādēļ arī tagad drusku bažas par to, kā būs. Bet kompānija tiešām izskatās iedvesmojoša. Iziešu šodien paskriet, tad jau redzēs, kādas izjūtas.
Pagājušajā gadā uz savas ādas pārliecinājos par superkompensāciju pēc ultra garajiem pasākumiem. Andris Dudels ieteica. Nedēļu pēc 100 km Nidā vinnēju savu grupu Zelta kedā. Trīs kilogrami nost = 10 sekundes uz kilometru nost:)
14:05
19/05/2009
14:12
15/03/2011
20:33
05/03/2010
Personīgi es priecātos, ja pie šādas temperatūras/ vēja kombinācijas klāt būtu arī apmākušās debesis- tad to es sauktu par IDEĀLU laiku skriešanai. bet arī tāds laiks, kādu pašlaik sola, ir ļoti labs- grūti dabūt labāku.
jautājums tāds- vai ir kāds, kas plāno skriet maratonu uz 3h15min? vai vismaz pusmaratonu uz laiku 1h35? man pašlaik ir plāns uz aptuveni šādiem laikiem. varbūt kāds vēlas sastādīt kompāniju?
20:36
13/11/2009
sominens said
Es pēkšņi esmu apjucis.. Būs tempa turētāji pusītei uz laiku 1:30?
Tikai neoficiāli (paša sarunāti)...
http://www.noskrien.lv/nordea-rigas-maratona-2012tempa-turetaji-pusmaratons/
22:47
13/11/2009
Nē. Visas atlaides uzskaitītas http://www.noskrien.lv/lojalitate/ .
(Taču doma interesanta. Varbūt uz nākamo gadu iespējams kaut ko sarunāt??)
2011.gada NRM rekords - 16 358 šogad ir pārsists!
Līdz 2012.gada 16.maijam reģistrējušies 17 059 dalībnieki no 55 valstīm.
Reģistrēto skaits pa distancēm (iekavās norādīts pagājušajā gadā reģistrēto dalībnieku skaits):
• Maratons – 1095 (965) dalībnieki
• Pusmaratons – 2532 (2569) dalībnieki
• 10 km – 3163 (2260) dalībnieki
• 5 km – 10 269 (10 564) dalībnieki
Pozitīva tendence vērojama 10 km distancē, jācer, ka liela daļa no šī gada skrējējiem pamēģinās spēkus nākamgad pusmaratonā vai pat maratonā.
Interesanti, ka šogad pusmaratonistu skaits ir saglabājies +/- tikpat cik pagājušajā gadā.. Skumji!
Tajā pašā laikā maratonistu skaits pieaudzis par 130, par ko liels prieks! ;)