10:18

08/03/2011

Te ir raksts par palīdzības sniegšanu bojā gājušam skrējējam. Ātrie saka, ka ļoti operatīvi snieguši palīdzību, bet tas laikam domāts skaitot no izsaukuma saņemšanas brīža. Bet diemžēl kaut kur kaut kas nogājis greizi un izsaukums pamatīgi kavējies:
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/81989/patiesiba-par-rigas-maratona-bojagajuso-skrejeju
No tā varam mācīties, ka nevajag paļauties tikai uz organiztoriem. Ja vajag, tad jāsauc ātrie pa visiem iespējamiem kanāliem, bet vislabāk jau laikam zvanot pa 113, tur sistēma ir atstrādāta.
Manā skatpunktā augšstilbi pēc summā 34 km vēl tagad sāp. 21km kā priv. tempa turētājs 2h25; 8km kā priv tempa un pudeles nesējs pa 5:00/km; 5km pa 26:25.
Kopējais iespaids, ka organizācija bija labāka kā pagājušo gadu. Tālāk manas atzinības un kritika.
Pabiju 3 reizes EXPO, 3 reizes uz Vanšu tilta.
EXPO (man) netrūka nekā. Varēja kā iepriekš fotogrāfēties pie plakāta, izņemt špikeri distancei. Deva saldējumu! Un pat makaronus abu dienu garumā!!! Notestēju kāju uz skrejceliņa. Paņēmu bukletus, tagad zināšu, ka Liepājā 6.-8. jūlijam būs Latvijas III Olimpiāde (neslēpta reklāma :) ). Tur plāno piedalīties arī Mildda. Atbalstīsim! Varēja noskatīties distanci video.
Nevarēja pagrābties plakātus ar Keišu. Šo gadu mājās nestāvēs "Viens skrējiens Viena sajūta" "Lai uzvarētu ir Jā! skrien" vai kas cits.
Skrējiena rītā visi akurātie noskrienieši (parlaimi arī mēs, es t.sk. ar karogu) fotogrāfējās 7:45.
Jau otrās sacensības, kur kā labs pārsteigums man ir tualetes, kurās IR tualetes papīrs.
Mantu glabāšanas punkts man gaidīt nelika. Bet no rīta, īsi pirms starta, šķiet, daudzi vēl drudžaini skraidīja ar sarkanajiem maisiņiem pie rokas.
Starta laiki, manuprāt, ir sakārtoti labākajā iespējamajā variantā.
Pie Kongresu nama norādes patiešām bija sajauktas mazliet. Iztrūka "pusmaratonisti pa labi".
Pusmaratonisti pēdējā dzirdināšanas punktā dabūja pa pudelei. Bet ūdens bija. Iedeva arī apelsīnus, bija arī banāni. Neesmu eksperts, vai dzīves pieredzējis, bet manuprāt, līdzīgi kā saka Frax1s papildus tīram ūdenim pietiek ar sālsūdeni. Jeb kā citās grāmatās raksta - pieberam ūdenim gan sāli gan cukuru.
Dzirdināšanas punkti, manuprāt, nebija mazliet intuitīvi iekārtoti. Nebija ar pietiekamu distanci atdalīti individuālo skrējēju dzērieni. Līdz ar to bija tāda sajūta, ka es kā parastais skrējējs varētu paķert kādu dzērienu no pirmā galda.
Pašiem pēdējiem, iespējams, ūdens ir pats svarīgākais.
Bungotāji bija prasmīgi. Gan jaunie puiši pirms Vanšu tilta, gan ~šamaņu ritmu sitēji Krastmalā. Man ļoti patika ~šamaņritmi. Patika, ka mūzika bija daudz kur trasē, gan pūtējorķestri, gan dīdžeji.
Vienīgais, skaļie sitošie ritmi, šķiet, bija grūti maratonistiem (Matīsam), 3 km pirms finiša bungādiņas nespēja pretoties.
Uzmundrinājumu lasītāji bija vērtīgi. Es momentā nesapratu, kā šie atpazina, tad tikai pieleca, ka līdz čipa ar pārskriešanu pāri paklājiņam.
Finiša zona, šķiet, pagājušo gadu bija intuitīvāk iekārtota. Šoreiz nejutos ka pašsaprotami man ir jāplūst līdz nonāku visur, kur vajag. Patika, ka bija atstāti mazi caurumiņi, lai nelecot pāri žogiem varētu tikt krastmalas pusē.
Forši, ka ir maisiņi, ka ir maizītes, ka ir masāža. Ka ir vīri tribīnē.
Man patika sveicināt ātros skrējējus. Vienā gadījumā gan drusku nojaucu. Kā jau ing_a rakstīja, ka Dace Līna neskrēja uz ātrumu, bet es tik šo uzmundrinu, un uzmundrinu (blush). Otrajā reizē, kad viņu uzmundrināju viņa mani pasveicināja pretī (vārdā gan nenosauca :) ), tad nu aizdomājos :)
Paldies Aigaram Norda kungam arī par mūsu ar Leldi pasveicināšanu Vecrīgā :)
Paldies katram brīvprātīgajam. Lauma :)
10:57

21/10/2009

laaga said
Rasels said
Vai tik atkal nav tas pats censonis, kas jau otro maču pēc kārtas mēģina ar Renāru cīnīties?
Jā, Andrejs Sergejevs, redzēju viņu runājamies ar policiistiem ap 20.km, seja ar zemi... Atceroties Biķernieku scenāriju, kur viņš pāris km pirms finiša gulēja zemē pēc cīņas ar Renāru - kaut kā šogad viņam pa skarbo.
Bet nav jau arī tā, ka viņš ne savā kategorijā cīnās... Skatos , ka viņam PB pusītē ir zem 1h10min... Dzeks vnk cīnās līdz galam- laikam karstums pie viņa starpgadijumiem vainīgs...
11:17

25/03/2010

druupijs said
laaga said
Rasels said
Vai tik atkal nav tas pats censonis, kas jau otro maču pēc kārtas mēģina ar Renāru cīnīties?
Jā, Andrejs Sergejevs, redzēju viņu runājamies ar policiistiem ap 20.km, seja ar zemi... Atceroties Biķernieku scenāriju, kur viņš pāris km pirms finiša gulēja zemē pēc cīņas ar Renāru - kaut kā šogad viņam pa skarbo.
Bet nav jau arī tā, ka viņš ne savā kategorijā cīnās... Skatos , ka viņam PB pusītē ir zem 1h10min... Dzeks vnk cīnās līdz galam- laikam karstums pie viņa starpgadijumiem vainīgs...
Pagājušā gada Rīgas pusītē bija tas pats - pabeidza autopilotā (bija labā vietā), pēc finiša streipuļoja, kamēr tika riktīgi ar ūdeni salaistīts. Andrejs vienkārši māk reāli izlikties līdz galam, manī kaut kādi izdzīvošanas instinkti nostrādā, tos es vēl nemāku izslēgt.
11:44
07/08/2009

Geo said
Te ir raksts par palīdzības sniegšanu bojā gājušam skrējējam. Ātrie saka, ka ļoti operatīvi snieguši palīdzību, bet tas laikam domāts skaitot no izsaukuma saņemšanas brīža. Bet diemžēl kaut kur kaut kas nogājis greizi un izsaukums pamatīgi kavējies:
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/81989/patiesiba-par-rigas-maratona-bojagajuso-skrejejuNo tā varam mācīties, ka nevajag paļauties tikai uz organiztoriem. Ja vajag, tad jāsauc ātrie pa visiem iespējamiem kanāliem, bet vislabāk jau laikam zvanot pa 113, tur sistēma ir atstrādāta.
Jā, raksts liek aizdomāties, viņš būtu dzīvotājs....
12:17
Inga said
Geo said
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/81989/patiesiba-par-rigas-maratona-bojagajuso-skrejejuNo tā varam mācīties, ka nevajag paļauties tikai uz organiztoriem. Ja vajag, tad jāsauc ātrie pa visiem iespējamiem kanāliem, bet vislabāk jau laikam zvanot pa 113, tur sistēma ir atstrādāta.
Norda komerpasākums rullē, gaidam nākamo gadu! Un vispār jau taisni krasta ielā vajadzēja būt dušām, jo tas ir garš, taisns un ļoti saulains posms (ar nosacījumu, ja dienā spīd saule), bet ak jā, tur jau jābūt ģēnijam, lai tik tālu spētu aizdomāties...
Ainars said
Pagājušā gada Rīgas pusītē bija tas pats - pabeidza autopilotā (bija labā vietā), pēc finiša streipuļoja, kamēr tika riktīgi ar ūdeni salaistīts. Andrejs vienkārši māk reāli izlikties līdz galam, manī kaut kādi izdzīvošanas instinkti nostrādā, tos es vēl nemāku izslēgt.
Varbūt tā arī labāk, ka nemāki.. ;)
12:39

25/03/2010

Skrējējs said
Inga said
Geo said
Norda komerpasākums rullē, gaidam nākamo gadu! Un vispār jau taisni krasta ielā vajadzēja būt dušām, jo tas ir garš, taisns un ļoti saulains posms (ar nosacījumu, ja dienā spīd saule), bet ak jā, tur jau jābūt ģēnijam, lai tik tālu spētu aizdomāties...
Mana veselība un dzīvība ir tikai un vienīgi mana privātā lieta.
Kad beigsies nozombētās patērētāju sabiedrības uzstādījums - es samaksāju dalības maksu un tagad man pienākas, ka mani glābj, pat ja es esmu idiots. Tajā mirklī, kad katrs spēs domāt ar savu galvu un pieņemt adekvātus lēmumus, trasē nedosies tam nesagatavoti cilvēki.
Katru gadu var gadīties pa cilvēkam, kam saasinās kāda iepriekš nezināma kaite, trombs, piemēram. Bet tas tikpat labi var notikt zobus tīrot vannas istabā. Liktenis, karma - sauciet kā gribiet.
12:43

28/10/2011

12:54
Vēl viens visai smagi cietis:
http://www.apollo.lv/portal/news/articles/275271
13:42

22/10/2011

Skrējējs said
http://www.apollo.lv/portal/news/articles/275271
Laikam darīju pareizi, ka no 5km lecu tikai uz 21... Mja, čābīgi, ka tā pārvērtē savas spējas. Man jau arī daudz gribasspēka vajadzēja, lai sāktu iet, kad pulss bija pāri manam it kā maksimālajam 182. Jutos lieliski. Nebūtu pulsometrs, nebremzētu. Pēc finiša spurta arī sajūtas bija labas, bet mājās ievērtēju, ka pulss ir bijis pat 196... Jāsecina, ka savu ķermeni vēl īsti nepazīstu.
13:45
jupe said
Skrējējs said
http://www.apollo.lv/portal/news/articles/275271Laikam darīju pareizi, ka no 5km lecu tikai uz 21... Mja, čābīgi, ka tā pārvērtē savas spējas. Man jau arī daudz gribasspēka vajadzēja, lai sāktu iet, kad pulss bija pāri manam it kā maksimālajam 182. Jutos lieliski. Nebūtu pulsometrs, nebremzētu. Pēc finiša spurta arī sajūtas bija labas, bet mājās ievērtēju, ka pulss ir bijis pat 196... Jāsecina, ka savu ķermeni vēl īsti nepazīstu.
Karstie laikapstākļi arī pie vainas, Nordea Maratonā pēdējos gadus kā uz pasūtījumu taisni tajā dienā ir karsts!
14:29

25/03/2010

Skrējējs said
jupe said
Skrējējs said
http://www.apollo.lv/portal/news/articles/275271Laikam darīju pareizi, ka no 5km lecu tikai uz 21... Mja, čābīgi, ka tā pārvērtē savas spējas. Man jau arī daudz gribasspēka vajadzēja, lai sāktu iet, kad pulss bija pāri manam it kā maksimālajam 182. Jutos lieliski. Nebūtu pulsometrs, nebremzētu. Pēc finiša spurta arī sajūtas bija labas, bet mājās ievērtēju, ka pulss ir bijis pat 196... Jāsecina, ka savu ķermeni vēl īsti nepazīstu.
Karstie laikapstākļi arī pie vainas, Nordea Maratonā pēdējos gadus kā uz pasūtījumu taisni tajā dienā ir karsts!
Cik var pukstēt? Maratons bija pēdējā dienā, kad vēl no rīta bija vēsums. Salīdzini ar vakardienu vai šodienu. Maratoni notiek visā pasaulē un cauru gadu - kāpēc kļūt par mediju dienaskārtības vergu un koncentrēties uz diviem cilvēkiem no 20 000, kuriem bija problēmas. Nu sagribēja puisis no 5 km gada laikā uzlekt uz maratonu - ja tāds cilvēks nespēj saprast elementāras lietas ar saprātu, tad dabū mācību fiziski. Vienmēr un visur ir bijuši cilvēki, kuri ir spējīgi mācīties tikai no savas pieredzes.
14:37

29/01/2010

Reku skats no augšas: http://www.citadalatvija.lv/nordea-rigas-maratons/ Izskatās pēc 5km distances starta.
14:37
Ainars said
Cik var pukstēt? Maratons bija pēdējā dienā, kad vēl no rīta bija vēsums. Salīdzini ar vakardienu vai šodienu. Maratoni notiek visā pasaulē un cauru gadu - kāpēc kļūt par mediju dienaskārtības vergu un koncentrēties uz diviem cilvēkiem no 20 000, kuriem bija problēmas. Nu sagribēja puisis no 5 km gada laikā uzlekt uz maratonu - ja tāds cilvēks nespēj saprast elementāras lietas ar saprātu, tad dabū mācību fiziski. Vienmēr un visur ir bijuši cilvēki, kuri ir spējīgi mācīties tikai no savas pieredzes.
Tam es piekrītu un neviens te nepukst par šiem nelaimes gadījumiem. Tos tiražē mediji un mediji veido bauru viedokli, jo baurs nav spējīgs domāt pats.
14:42
12/01/2012

jupe said
Skrējējs said
Come on, kārtīgi trenējoties var arī kāpt uz 42.
15:17
snadis said
Nē, nevar! Iesācējs, kurš sācis skriet ar savu pirmo piecīti (pāris nedēļu treniņš pirms tam neskaitās), NEDRĪKST! Cita lieta, ja ir iepriekšējā fiziskā bāze. Tas, ka tev kaut kas tāds sanāca, nozīmē, ka tev bija bāze uztrenēta, nevis, ka tu pa gadu baisi uzkačājies!
15:33

22/10/2011

snadis said
jupe said
Skrējējs said
Nesaku, ka nevar. Es paskatos uz dot skrējieniem un saprotu, ka principā tur ir jābūt tikai un vienīgi lielam gribasspēkam. Ja jau izslēdzās, tad acīmredzot nebija īsti gatavs. Gāja pāri savām spējām. Es, principā, uzskatu, ka arī neesmu gatavs pusmaratonam kaut 2 jau aiz muguras. NRM sajūtas bija labas un arī pēcsajūtas labas, bet tomēr dabūju piespiedu kārtā staigāt. Labi, nostaigāju labi ja 0.5 km, bet tomēr. Iespējams arī maratonu varētu nolauzt knapi dzīvs, tikai jautājums - ja tas nāk ar tādu mega pārkāpšanu savām spējām un bojā tavu veselību tik ļoti - kam to vajag?
15:42
jupe said
Nesaku, ka nevar. Es paskatos uz dot skrējieniem un saprotu, ka principā tur ir jābūt tikai un vienīgi lielam gribasspēkam. Ja jau izslēdzās, tad acīmredzot nebija īsti gatavs. Gāja pāri savām spējām. Es, principā, uzskatu, ka arī neesmu gatavs pusmaratonam kaut 2 jau aiz muguras. NRM sajūtas bija labas un arī pēcsajūtas labas, bet tomēr dabūju piespiedu kārtā staigāt. Labi, nostaigāju labi ja 0.5 km, bet tomēr. Iespējams arī maratonu varētu nolauzt knapi dzīvs, tikai jautājums - ja tas nāk ar tādu mega pārkāpšanu savām spējām un bojā tavu veselību tik ļoti - kam to vajag?
Absolūti piekrītu!