Biedriem

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Nordea Rīgas maratons 2012
21/05/2012
14:34
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091

klara-lido said
Man kā lēnākai skrējējai sanāca gan vilties tieši saistībā ar dzirdināšanu..Tas, ka pie katra dzirdināšanas punkta bija jāapstājas, lai sagaidītu dzeramo, ok, sapratu,ka jaunieši īsti netiek galā, bet uz krasta ielas atpakaļ skrienot smagi saulē noplīsu un dzeramā vairs tur nebija, bija pat jāpāriet sošos jo saule pa galvu deva tā, ka likās būs smagi vispār kur tikt. Arī finišā palūdzot ūdens pudeli, man tika atteikts. Nebija iespēja galvu atvēsināt.Rezultāts-ģīboņi klāt.
Es par citu neko, bet ja tu kartē ieliec dzirdināšanas punktu, tad tam tur ir jābūt, jo karstumā no tā ir atkarīga arī mana veselība!:)

ieteiktu šādiem gadījumiem lietot cepurītes, lai cik neērti neliktos + valkāt jostiņas ar pudelītēm .... tad ūdens nekad netrūks un galvu necepinās, manas visai "pieklājīgās" frizūras dēļ bez cepurītes saulē nelienu, kaut nošaujiet :)

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
21/05/2012
14:37
Skrējējs
Guest
Guests
282

Noskrienieši varētu sagatavot savus ieteikumus NRM organizētājiem nākamajam gadam un iesniegt tos oficiāli kā Noskrien komanda. Par pirmo punktu daudz domstarpību nav:
1) Maratonisti un pusmaratonisti varētu startēt reizē kā tas ir līdz šim, bet viņus trasē nedrīkst nekas traucēt. Ņemot vērā, ka pēdējais maratonists varētu finišēt 6 stundās, tad attiecīgi 10km startu vajadzētu tikai 5 ar pus stundas pēc maratona/pusmaratona starta, bet 5km startu vēl stundu vēlāk.

Vēl es varētu ieteikt 10km distanci pārvērst par 1/4 maratonu jeb 10548.75 metri.

21/05/2012
14:38
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
283

Kuks, pusīti noskriet un pēc tam 5km kopā ar ģimeni noskriet varēja jau šogad, arī pagājušo gadu .. patiesībā var paspēt arī pusīti noskriet un pēc tam 10km, pat atpūsties sanāk tīri cienījamu laiku. Pēc 10km teorētiski var paspēt arī uz 5km skrējienu, tā ka ar starta laikiem viss ok, ja vien prātā nav izvirtības - apvienot maratonu ar 10km skrējienu vai 5km skrējienu

Ne viss ir tā, kā izskatās.
21/05/2012
14:54
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
284

papucis said
Kuks, pusīti noskriet un pēc tam 5km kopā ar ģimeni noskriet varēja jau šogad, arī pagājušo gadu .. patiesībā var paspēt arī pusīti noskriet un pēc tam 10km, pat atpūsties sanāk tīri cienījamu laiku. Pēc 10km teorētiski var paspēt arī uz 5km skrējienu, tā ka ar starta laikiem viss ok, ja vien prātā nav izvirtības - apvienot maratonu ar 10km skrējienu vai 5km skrējienu

Pamanīju, ka iespējams tas bija jau šogad...mans komentārs vairāk bija par to, vai 10km un 5km starta pārnešana uz vēlāku laiku netraucēs ģimenēm :)
Nešaubos, ka mūsu vidū ir vairāk kā viens skrējējs, kurš izvirtības nemaz par izvirtībām neuzskatītu un mierīgi atjaunojoties pēc maratona nocilpotu arī piecīti :)
Man gan līdz tam vēl augt un augt...galvenais jau ar prātu, nevis kājām :)

21/05/2012
14:56
Frax1s
Salaspils
Zinātājs
Members
Forum Posts: 137
285

OreMan said
Labi, ka no mājas biju paņēmis līdzi vēl pāris EXPO dabūtos sporta dzērienus, citādi tiešām pliku ūdeni nāktos vien dzert, kas nav pārāk labi.

Es laikam dzīvoju alā! o_O

21/05/2012
14:56
Sandijs
Sandijs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 278
286

Kāds ir veicis aptauju vai tie maratonisti, kas finišē pēc 4 vai 5h paši jūtas kaut kā apdalīti? Vai tiešām kāds tur cīnās par sekundēm tik ļoti, ka īsāko distanču skrējēju masa rada būtiskas problēmas?

Starp citu, ilgāk par 5h skrēja tikai kādi 60 skrējēji, kas droši vien bija izretojušies pāris km garumā. Tiešām viņu dēļ vairāk kā 10k citiem skrējējiem starts jāatliek uz laiku, kad karstums ir vislielākais? Un ko pēdējo 2 h laikā lai dara skatītāji/uzmundrinātāji, kad trasē palikuši tik maz skrējēju?

21/05/2012
15:00
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
287

Sandijs said

Kāds ir veicis aptauju vai tie maratonisti, kas finišē pēc 4 vai 5h paši jūtas kaut kā apdalīti? Vai tiešām kāds tur cīnās par sekundēm tik ļoti, ka īsāko distanču skrējēju masa rada būtiskas problēmas?

Nu...pieņemu, ka tuvojoties finišam ap piekto stundu svarīgs ir katrs liekais metrs, katrs mazais traucēklis, katrs nesasniegtais ūdens malks...

21/05/2012
15:08
minikin
mazāk ambiciozais biedrs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 309
288

Frax1s said

OreMan said
Labi, ka no mājas biju paņēmis līdzi vēl pāris EXPO dabūtos sporta dzērienus, citādi tiešām pliku ūdeni nāktos vien dzert, kas nav pārāk labi.

Frax1s, nesatraucies. Jau senais Platons teica, ka mēs (cilvēki) visu mūžu dzīvojam alā. Tā kā viss ok - mēs visi tur esam kopā ar Tevi! ;)

"Weakness of attitude becomes weakness of character." /Albert Einstein/
21/05/2012
15:12
Skrējējs
Guest
Guests
289

Manis iedotajā saitē uz rakstu Nordea Rīgas Maratona mājaslapas komentāros daudzi pat izsakās, ka vajagot 5km un varbūt pat 10km slēgt. Naivie! :D Tos NEKAD neslēgs, jo šajā komercpasākumā tie ienes vislielāko naudiņu - nav jābūt augstākās matemātikas guru, lai to sarēķinātu! ;) Bet principā es esmu par 5km un 10km slēgšanu vai arī to pārcelšanu uz dienu pirms/pēc maratona/pusmaratona.
Tie, kas ceļo pa Eiropu un Ameriku uz pasaules klases maratoniem, varētu padalīties - kāda tad tur ir organizācija un vai tur arī 5km un 10km skrējēji drūzmējas finišā, kad maratonisti finišē? ;)

21/05/2012
15:15
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
290

Frax1s said

OreMan said

Kā tas jāsaprot? :D Nu, es biju domājis, ka pārāk daudz tīra ūdens nevar dzert, jo tas izskalo sāļus, kuri jau tā ir gājuši mazumā, izsvīduši, līdz ar ko sāļu koncentrācija organismā var kļūt kritiski zema. Tāpēc pēc finiša (un arī distancē, faktiski) būtu svarīgi uzņemt šķīdumu, kas satur zaudētos sāļus..

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
21/05/2012
15:18
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
291

Sandijs said

Domāju, ka šeit nav tik daudz runa par traucēšanu (kas gan varbūt arī ir jāņem vērā), cik par to, ka Tevi kā maratonistu neviens nepamana, kad finišē 5 km skrējēju barā. Neviens skaļrunī Tevi neapsveic ar finišu, līdzjutēji arī neapplaudē utt, jo gluži vienkārši nemana. Maratonistam taču gribas nedalītu uzmanību ;) Nu labi, es par sevi saku, kā man tas būtu, nezinu, kā tas ir pa īstam, jo man vēl bara nebija, labāk lai izsakās te tie, kas to reāli piedzīvoja.

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
21/05/2012
15:21
klara-lido
klara-lido
Interesents
Members
Forum Posts: 15
292

Mošķis said

klara-lido said
Man kā lēnākai skrējējai sanāca gan vilties tieši saistībā ar dzirdināšanu..Tas, ka pie katra dzirdināšanas punkta bija jāapstājas, lai sagaidītu dzeramo, ok, sapratu,ka jaunieši īsti netiek galā, bet uz krasta ielas atpakaļ skrienot smagi saulē noplīsu un dzeramā vairs tur nebija, bija pat jāpāriet sošos jo saule pa galvu deva tā, ka likās būs smagi vispār kur tikt. Arī finišā palūdzot ūdens pudeli, man tika atteikts. Nebija iespēja galvu atvēsināt.Rezultāts-ģīboņi klāt.
Es par citu neko, bet ja tu kartē ieliec dzirdināšanas punktu, tad tam tur ir jābūt, jo karstumā no tā ir atkarīga arī mana veselība!:)

ieteiktu šādiem gadījumiem lietot cepurītes, lai cik neērti neliktos + valkāt jostiņas ar pudelītēm .... tad ūdens nekad netrūks un galvu necepinās, manas visai "pieklājīgās" frizūras dēļ bez cepurītes saulē nelienu, kaut nošaujiet :)

Es lietoju cepuri :) bez tās laikam jau pie mazākās saules būtu gar zemi. Nu ko padarīs, citiem tas ūdens liekas sīkums, es tāda esmu, kas ar sauli uz Jūs. Brīžam pēc citu rakstītā liekas, ka tādiem labāk tad neskriet vispār :) bet nu labi..par ūdens jostu,cenšos pie tās pierast, pagaidām tikai treniņos.Un bija man pat ūdens pudelīte līdzi, bet 15km to izmetu, jo rēķinājos ka būs ūdens..nolaidu greizi..

21/05/2012
15:22
Signis
Signis
Affoltern am Albis
Admin
Members
Forum Posts: 1718
293

Sandijs said

Zinot savu ātrumu arī baidījos kā būs skriet tajā pūlī. Nebija ne vainas. Lēnākos 10km skrējējus pat bija bauda apdzīt un papildus motivācija. Re, kā jau vairāk kā trīs stundas skrienu un apdzenu tos kas nesen sākuši. Savukārt 5km pūlis nedaudz pavilka uz priekšu, kad visādi mazi puikas un omas skrēja garām. Un finišā ieskrēju viens pats, ūdeni dabūju cik gribu, medaļu pat ātrāk nekā gribu un neviens 5km skrējējs mani netraucēja.

Es tikai vēl gribētu piebilst, ka nebūtu mums garo distanču skrējējiem tādi svētki, ja nebūtu tūkstošu, kas skrien 5km un 10km. Un jo vairāk skries, jo vairāk gribēs noskriet ko vairāk.

21/05/2012
15:25
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
294

neslēgs šīs distances ne jau tāpēc, ka tas ir komercpasākums, bet gan svētki, kur piedalās tie, kas grib izkustēties ... ne jau visi var skriet tikai pusmaratonus, bet līdz pusmaratonam ir jāizaug, kaut vai morāli, un kas ir labāks par 5km, kaut vai lēnām, bet jebkurš indivīds var notipināt vai noiet organizatoru noteiktajā laikā .... nākamā distance pēc piecīša ir 10km, kas ir daudz maz motivēta un sagatavota skrējēja nākamais posms, ja to var pieveikt bez lielām grūtībām, tad var noteikti domāt par pusīti ... apetīte rodas ēdot!

Beidz vienreiz sunīt organizatorus, kas ir padarījuši lielu darbu, lai noorganizētu šo lielisko pasākumu ...

Rīga nevar atļauties rīkot 2 dienu garu skriešanas pasākumu, jo maratons & pusmaratons savāc visai niecīgu skrējēju skaitu, un pa tik lielu pilsētu, man nebūtu interesanti skriet vienam pašam ... pietiek ar Latvijā rīkotajiem pusmaratoniem ....

Skrējējs said

Manis iedotajā saitē uz rakstu Nordea Rīgas Maratona mājaslapas komentāros daudzi pat izsakās, ka vajagot 5km un varbūt pat 10km slēgt. Naivie! :D Tos NEKAD neslēgs, jo šajā komercpasākumā tie ienes vislielāko naudiņu - nav jābūt augstākās matemātikas guru, lai to sarēķinātu! ;) Bet principā es esmu par 5km un 10km slēgšanu vai arī to pārcelšanu uz dienu pirms/pēc maratona/pusmaratona.
Tie, kas ceļo pa Eiropu un Ameriku uz pasaules klases maratoniem, varētu padalīties - kāda tad tur ir organizācija un vai tur arī 5km un 10km skrējēji drūzmējas finišā, kad maratonisti finišē? ;)

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
21/05/2012
15:33
Kristaps Bruss
Kristaps Bruss
Interesents
Members
Forum Posts: 12
295

Gribēju pateikties ing_a, sm72 un Ainars par kompāniju 21 km distancē. Kādus 600m pirms finiša gan aizmuku no jums.

P.S. Ainars turēja vārdu un manu tupeli vairs neaiztika pēc tam, kad novilka to no manas kājas pa ceļam uz Dienvidu tiltā :D

21/05/2012
15:36
Geo
Geo
Ādaži
Zinātājs
Members
Forum Posts: 197
296

stereotips said

Domāju, ka šī rindkopa izpaliks, bet tomēr bez lekcijas neizpalikt. Jūs esat skrējēji?! Bet daži te raksta tā kā mīkstie. Nebija tas un nebija šitais un mani kā eminenci neapkalpoja, kāds kko neizdarīja un kļūdījās, NRM jāatņem tagad tas un šitais, es esmu konsjūmers kurš samaksāja un man pienākas viss, jo komerciāls pasākums uķi puķi. Izklausās pēc vecpuišu/vecmeitu šīzības. Kkādas pašnovērtējuma problēmas. Nokārtojiet privāto dzīvi, katru dienu audziniet bērnus un jums nebūs laika īdēt un zem nagiem netīrumus meklēt. Negācijas meklējiet Tv un citos baumu portālos. Vēlreiz, ejiet un izskrieniet stulbumu no galvas ārā, nopietni saku. Un neīdiet pretī uz šo rindkopu. Man nav laika meklēt komentus pa tēmu starp kaudzi drazas. Punkts.
Bučas un rokas spiedieni visiem, kam šie bija kārtējie pozitīvie skriešanas svētki galvaspilsētas sirdī. Noskrien pa dzīvi ar smaidu! :)

Domai kā tādai varētu piekrist, bet to varēja izklāstīt daudz mierīgāk un korektāk. Citādi neredzu lielu starpību starp - "mīksto īdēšanu" un "cieto agresīvu cepšanos". Cienīsim viens otru!

21/05/2012
15:37
Frax1s
Salaspils
Zinātājs
Members
Forum Posts: 137
297

minikin said

Frax1s said

OreMan said

Frax1s, nesatraucies. Jau senais Platons teica, ka mēs (cilvēki) visu mūžu dzīvojam alā. Tā kā viss ok - mēs visi tur esam kopā ar Tevi! ;)

Tīri gudri :D Bet ja noskatās līdz beigām: http://www.youtube.com/watch?v=2yfePu67xoI

21/05/2012
15:37
klara-lido
klara-lido
Interesents
Members
Forum Posts: 15
298

Vecs, bet labs video :)

http://www.youtube.com/watch?v=m-hCuYjvw2I&feature=youtu.be

man liek smaidīt! Vairāk pozitīvisma, skriešana itkā izdalot laimes hormonu..itkaa..

21/05/2012
15:38
Stereotips
Stereotips
Ogre
Zinātājs
Members
Forum Posts: 442
299

Kā TT 4:30 ar Raiti un Artūru skrējām ne viena netraucēti nodalītaja finiša taisnē/koridorā. Baigi gribējās :D un uzmanību sev pievērsu, skrienot gar labo malu, dodams daudzajiem skatītājiem/līdzjutējiem "High Five!", un kur vēl labāks finišs sadodoties rokās ar kolēģiem un smaidu līdz ausīm! Paldies par jauko kompāniju TT džeki! ;)

21/05/2012
15:46
Tuksnesa vetra
Tuksnesa vetra
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 418

klara-lido said

Vecs, bet labs video :)

man liek smaidīt! Vairāk pozitīvisma, skriešana itkā izdalot laimes hormonu..itkaa..

Šis ir ļooooooooooooooti labs! :)))) Nosūtīju kolēģiem, lai beidz tincināt, vai tiešām man ir piemeties vecums:)

Lai Laima vada un Pērkons sargā. No Māras pie Dieva un atpakaļ. Tiksimies pie tēviem.