12:50
13/11/2009
Skrējējs said
Tāpēc ir jāskatās, lai MARATONA pasākumā maratonistiem tiktu piedāvāts pilns serviss...
Tieši tā.
...un nevajag jaukt maratonu ar balagānu.
Kāpēc gan ne? Man, piemēram, nav iebildumu pret balagānu - ja tas netraucē. Ar prieku noskatījos 5 km "finišētājos", kuri šoreiz vēl tika stumti bērnu ratiņos. :)
Jautājums ir par organizāciju, KĀ to visu apvienot.
12:51
Andulis said
Liekas, 'mīkstumu' mazāk nosaka veiktā distance, bet vairāk attieksme pret pasākumu...
Sāksim jau ar pašu organizatoru attieksmi pret pasākumu. ;) Palasot komentārus, saprotu, ka ir daļa dalībnieku, kam paveicies un viss šķities pieņemams (tai skaitā, starp citu, esmu arī es), bet tur izrādās, ka maratonistiem bijušas problēmas...
12:53
Andulis said
Kāpēc gan ne? Man, piemēram, nav iebildumu pret balagānu - ja tas netraucē. Ar prieku noskatījos 5 km "finišētājos", kuri šoreiz vēl tika stumti bērnu ratiņos. :)
Jautājums ir par organizāciju, KĀ to visu apvienot.
Man arī nav nekas pret, bet apvienot to var vienkārši - piemēram, pie esošā maratona un pusmaratonistu starta laika, attiecīgi 10km skrējējiem startu dotu 14.00, bet 5km skrējējiem - 15.00. Un tad jau viss sakārtotos pats no sevis. :)
13:05
29/01/2010
Ak tu mīļā stundiņ - ko šie var ņemties! Jums pašiem neapnīk malt vienu un to pašu!? Ja jau viss ir TIK slikti, tad neskrien tajā NRM (bet vispār turpini skriet, jo tas ir forši :D )
Parunāsim par citu tēmu - tempa turētāji. Mani pamatīgi samulsināja fakts, ka pusmaratonā uz 2:00 bija divu temptu turētāju brigādes. Viena bija noskrienieši, otri bija Ulla un Jānis (no ullapretjanis.lv). Biju sapratis, ka visu NRM tempa turēšanu nodrošina noskrien.lv. Vismaz rakstos nekur neparādījās Ulla un Jānis. Vai arī citos laikos un pilnajā maratonā bija vairākas TT brigādes?
Manuprāt, vakardienas pasākums bija izdevies un bija gan lieliski atbalstītāji trases malā, gan nepārspējami orķestranti, gan lieliski skrējēji, kas uzmundrināja citus. Arī atmosfēra kopumā bija jauka un pozitīva. :)
Protams, ja ir vēlme meklēt, tad pat vislabākajā pasākumā var atrast kādu lietu, ko nokritizēt. Bet vai visa šī ņemšanās ir tā vērta? Ja vien neesat organizatotu komandā, kas droši vien izvērtē lietas, kas nebija līdz galam ideāli un ko vajag uz nākamo gadu uzlabot...
Un viennozīmīgi varu teikt, ka visas šīs mazās ķibeles nekādi nesamazināja manu gandarījumu pēc finiša par paveikto. :)
13:14
26/03/2011
piedod, gincha, ka malu to pasu, bet pec 10 km finisa paliku paverot kolegu finisu 5km, cik redzeju 5 km finisa koridors bija novirzits uz citu pusi un vel noskatijos, ka Vizbulite smaidiga bez guzmas ieskreja finisa un pielauju, ka dziva tika ara gan ar medalu, gan ar maisinu! Kur tu atradi problemu nezinu! Ok es pec medalas un maisina ari pastaveju rinda, bet nepuksčēšu uz orgiem tikai tapec ka cilveki ir aunu bars un neklausa, ka Pauls saka, lai virzas uz prieksu tur ir vel izejas un medalas! Tā ir katru gadu un sogad vismaz orgas ir 5 km baru novadijusi citur, lai nav ta guzma tik liela! Varbut sajauci koridorus un neieveroji, ka dalas!
Man jau šķiet, ka visa tā 5km, 10km un maratona finišēšana reizē ir ne tik daudz organizatoru cik pašu skrējēju problēma. Elementāras cieņas vienam pret otru trūkums. Pagājušogad skrēju savu pirmo maratonu Rīgā un trāpīju tieši 5km astē starp bulciņām, desiņām un ratiņiem, un nedaudz bēdīgi bija, ka reizēm pat pēc lūguma palaist garām nācās skriet apkārt.
Tas pats arī par to, ka tie paši cilvēki, kas finišē 5km un 10km pēc tam vazājas pa trases vidu Kaļķu ielā, kamēr 5h un 6h maratonisti vēl skrien.
Bet nekas, domāju, ka ar pasākuma masveidību tas viss lēnām uzlabosies, jo gan jau arī 5km un 10km srējēji palēnām saprot, ka, ja tiešām skrien, tad nemaz tik vienkārši tas nav, un līdz ar to rodas lielāka cieņa un respekts pret tiem, kas skrien garākas distances.
Mīkstie/Cietie - daudz ko izsaka motivācija - ko lai šis saka?
https://twitter.com/#!/strazdinsg/status/204162603377897472/photo/1
Man šis NRM patika, viss bija lieliski, pat neskatoties uz to, ka noskrēju 6 sec lēnāk kā pagājušogad :) Toties salīdzinoši ar pagājušo gadu skrējiens bija aerobs, viegls - ar vēl nenoskaidrotu ātruma/laika rezervi (sezonas otrajā pusē centīšos to pietuvināti noskaidrot).
13:47
29/01/2010
Agy, es to malšanu biju attiecinājis 'viss ir tik slikti' komentāriem, bet ko tu domāji ar:
Agy said
Varbut sajauci koridorus un neieveroji, ka dalas!
?
Man finišā jautājumi neradās par to kur skriet. Vienu reizi trasē gan bija norāde 10, 5 km taisni; maratons 42km griežas. A kur pusmaratonistiem? :) Bet protams, nekādu apjukumu tas neradīja, visi zināja kur skriet.
13:55
19/03/2012
xorix said
https://twitter.com/#!/strazdinsg/status/204162603377897472/photo/1
Tas puisis foto ir karavīrs, kurš kāju atstāja pirms kāda laika Irākā... (un nevajag diskusiju - a kapē viņš tur līda)...
Mana mīļotā teica, ka vakar redzējusi skrienam puisi bez rokām... Pats aizvakar savā rajonā satiku skrejam vectētiņu zilibaltajās padomjlaika tenisčībās (pavēroju - pēdas piezemēšanās kā no grāmatas)... Vai tiešām viņi/mēs skrien, lai sacensībās "na haļavu" ūdeni/sporta dzērienu padzertos un apelsīnu apēstu??? Vai tad neskrienam, jo GRIBAM un mums VAJAG skriet??? Tā kkā...
13:59
27/06/2010
xorix said
https://twitter.com/#!/strazdinsg/status/204162603377897472/photo/1Man šis NRM patika, viss bija lieliski, pat neskatoties uz to, ka noskrēju 6 sec lēnāk kā pagājušogad :) Toties salīdzinoši ar pagājušo gadu skrējiens bija aerobs, viegls - ar vēl nenoskaidrotu ātruma/laika rezervi (sezonas otrajā pusē centīšos to pietuvināti noskaidrot).
Visu cieņu šim vīram!
14:05
03/03/2011
Šī bija mana debija tik lielā distancē kā pusmaratons. Noskrēju to tādā vieglā čiliņā, lai gan pirms biju diezgan uztraukusies - gan par noskrietajiem kilometriem, kas šķita pārāk maz, gan par dūrējiem sānos un sāpēm kaulos, gan par sauli, galu galā - atceroties pilsētas mēra slikto pieredzi. Tāpēc skrieju lēnām, prātīgi - nu jā pie beigu gala, jo arī skrējienu uzsāku no beigām. Un tiešām bija sajūta, ka visi aizskrien, bet es palieku pēdējā, tāpēc bremzēju sevi, cik varēju. Skrēju, vēroju citus un brīnījos, ka dažs jau pie 5km atzīmes izskatījas slims - pelēku sejas krāsu, nosvīdis - nu šķita, ka skrēja uz izsīkuma robežas jau tad. Nez kā viņiem tas viss beidzās?
No organizācijas viedokļa - man pietika un patika viss (nu varbūt nepatika garās rindas, lai paņemtu somu) Tās ūdens glāzītes varēja neliet tik pilnas, bet kādu trešdaļu, tad arī ūdens pietiktu visiem. Nu jā, uz krastenes atpakaļ skrienot bija beigušās glāzītes, man piedāvāja lielu ūdens pudeli, ko paņēmu, padzēros un noliku zemē tikpat pilnu, varbūt tāpēc arī aiz manis skrienošiem ūdens vairs nebija :(
Mājnieki gan nelielas sirdsklauvītes dabūja, mani tajā uzmundrini.lv mājaslapā vērojot. 1-kārt tas sākumā "gļukoja", tad ilgi kavējās pie sarkanā krusta uz Dienvidtilta, kas lika domāt, ka labi nav ar veselību, bet tad, kad punkts pēkšņi pārleca krietni tālāk, tad gan manējie aizgāja cukurūdeni nodzerties.
Bet kopumā varu teikt, ka attaisnojās viss - gan agie rīti (5:15) treniņiem, gan slapjums, mīnusi, ledus, sniegs ziemā, lietus, karstums vasarā, nikni suņi tam visam pa vidu. Un tādi, kas sūsktās un visā atrod komercializāciju, būs vienmēr! Zinu to, jo braucu arī velomaratonos un tur forumos ir pilns ar neapmierinātajiem - gan par ūdeni, gan laikapstāķliem un visu pārējo!
Sveiciens visiem, tā tik turpināt :)
14:05
23/12/2011
Edgars Simanovičs said
xorix said
https://twitter.com/#!/strazdinsg/status/204162603377897472/photo/1Man šis NRM patika, viss bija lieliski, pat neskatoties uz to, ka noskrēju 6 sec lēnāk kā pagājušogad :) Toties salīdzinoši ar pagājušo gadu skrējiens bija aerobs, viegls - ar vēl nenoskaidrotu ātruma/laika rezervi (sezonas otrajā pusē centīšos to pietuvināti noskaidrot).
Visu cieņu šim vīram!
Kuks, + Tev par šo komentu! Meklējam labo, nevis koncentrējamies uz slikto, man skrējēji saistās ar pozitīviem un sirnīgiem cilvēkiem - tieši tādiem kā ir noskrienieši (:
14:18
13/11/2009
Skrējējs said
Man arī nav nekas pret, bet apvienot to var vienkārši - piemēram, pie esošā maratona un pusmaratonistu starta laika, attiecīgi 10km skrējējiem startu dotu 14.00, bet 5km skrējējiem - 15.00. Un tad jau viss sakārtotos pats no sevis. :)
Laikam būs jāpiekrīt. Nu, sūtām orgiem šo ierosinājumu? :)
Varētu nepatikt ģimenēm, kurās viens startē 8:30, otrs 14:00 vai 15:00.
14:18
m.jordan said
Šorīt raidījumā Labrīt Latvija pa LTV 1 Arnis Blodons izteicās,ka pēc viņa domām skriešana ir visnejēdzīgākā nodarbe
pasulē.Arī sporta ziņu lasītāja Armands Tripāns domāja līdzīgi. Varbūt viņiem taisnība?
Viss ir relatīvs. Man, piemēram, visnejēdzīgākā nodarbe pasaulē šķiet braukšana ar motociklu, tā ir pat vēl nejēdzīgāka kā piedalīšanās "Crashed Ice" jeb tur kur tie "hokejisti" brauc pa ledus reni lejā uz slidām! ;)
14:23
19/03/2012
Andulis said
Skrējējs said
Man arī nav nekas pret, bet apvienot to var vienkārši - piemēram, pie esošā maratona un pusmaratonistu starta laika, attiecīgi 10km skrējējiem startu dotu 14.00, bet 5km skrējējiem - 15.00. Un tad jau viss sakārtotos pats no sevis. :)Laikam būs jāpiekrīt. Nu, sūtām orgiem šo ierosinājumu? :)
Varētu nepatikt ģimenēm, kurās viens startē 8:30, otrs 14:00 vai 15:00.
+1 no manis :) Ģimenēm kā reiz pa vidu būtu laiks, lai papuča medāli apčamdītu, saldējumu uzkostu un tad jau visa ģimene atpūtusies kopā piecīti notipinātu :) Vismaz man nekas nebūtu pretī finišēt pirms divpadsmitiem, atpūsties un tad plezīra režīmā vēl piecīti ģimenes sastāvā izskriet (tjipa - atjaunošanās skrējiens) :)
14:26
03/05/2011
Viedokļi un pieredze var būt dažādi, bet per pozitīvisms - pāri visam.
Forši bija atņemt lielo ūdens pudeli policistam un trijatā to iztukšot - pēc ieilgišā "sausuma" perioda distancē;
Forši bija komunicēt ar māmiņām ar bērnu ratiņiem pēdējos 2.5 km. Nekad nebiju pēdējos Maratona kilometros apdzinusi tik daudz simtus cilvēku un diezin vai kādreiz vēl apdzīšu!!!
vēl foršāk, ka puisīši, ar kuriem biju cerējusi pavadīt jaukas 4:30 stundas Sirmajā Rīgā apjautājās, vai es vēl dzīvošu...:)
Nepatika tikai tas, ka laika prognoze no realitātes atšķirās vismaz par +5 grādiem...:(