Biedriem

Komanda piedalās

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Nordea Rīgas maratons 2012
21/05/2012
10:51
klara-lido
klara-lido
Interesents
Members
Forum Posts: 15
241

Sandijs said

Es kopā ar RCX5 uz visu distanci savācām liekus ~ 200m - pirmajos km pulkstenis nopīkstināja 1km distanci precīzi tur, kur bija atzīmes trases malā, bet pamazām sāka pīkstēt arvien vairāk un vairāk pirms kilometru atzīmēm. Uzskatu, ka GPS ir ļoti precīzi nostrādājis, jo trasē, kaut arī centos pieturēties pie pareizas trajektorijas, bieži vien izvēlējos skriet tur, kur ceļa segums bija labāks vai arī izvairījos no citiem skrējējiem.

Identiski, man arī 200m lieki!

21/05/2012
10:51
_Edgars_
_Edgars_
Zinātājs
Members
Forum Posts: 120
242

Mans 910 uz pusīti uzmērīja 100m vairāk, līdz D-tiltam ar nospraustiem km rādītājiem bij padsmit metru kļūda. Tā lielākā atšķirība radās D-tilta rajonā.

21/05/2012
10:53
Signis
Signis
Affoltern am Albis
Admin
Members
Forum Posts: 1718
243

Skrēju ar Garmin Forerunner 910XT, tas jau trases sākumā kaut kur dabūja 250m klāt un tā arī visu pusmaratona distanci noturējās tik daudz priekšā. Pēc tam vēl kaut kur gandrīz tik pat dadz saskrēja pa virsu.

21/05/2012
11:00
Ivars
Ivars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 261
244

Par GPS jau kaut kad senāk, liekas Agy informēja, ka lai būtu precīzi rādījumi, jāskrien ar kārtīgu ierīci mugursomā :) Uz rokas ir tikai spēļmantiņas.

21/05/2012
11:05
Sandijs
Sandijs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 278
245

Man pietiek ar esošo precizitāti, lai noteiktu, vai skrienu par ātru vai par lēnu, lai sasniegtu savu mērķi, šaubos, vai gribētu nest kaut ko smagāku par 100g nedaudz lielākas precizitātes dēļ ...

21/05/2012
11:06
Frax1s
Salaspils
Zinātājs
Members
Forum Posts: 137
246

dot said

Es arī nesaprotu kāpēc tāds satraukums par "limonādi" maisiņā? Izlasiet sastāvu - tur iekšā ir normāls sporta dzēriens ar vitamīniem un minerāliem. Agrāk skrienot garos gabalus 30-40 km līdzi ņēmu 3 pudelītes Vichy VivaSport un 2 paciņas BelVita GoodMorning (brokasterus). Starp citu, vecais VivaSport ar greipfrūtu ir garšīgāks par jauno ar apelsīnu, neskatoties uz to, ka jaunajam ir rakstīts virsū "isotonic".

Normāls sporta dzēriens? Es drīzāk teiktu kaut kāda - susla!
Izlasi vēlreiz sastāvu: konservanti - kālija sorbāts un nātrija benzoāts. Tādus draņķus nav ko lietot un uz garākiem gabaliem tas vispār ir neparāts!

P.S. Pagaršoju gan no apelsīnu, gan no greifrūtu. Otru apelsīnu VivaSport izleju toletes podā. :)

21/05/2012
11:08
Skrējējs
Guest
Guests
247

Starp citu, tiem, kas te man aizrādīja uz manu kritiku, saukdami to par "negācijām", iesaku palasīt sekojošā raksta komentārus - tur jau ir visai nopietnas sūdzības:
http://www.nordearigasmaratons.lv/lv/jaunumi/2012-gada-nordea-rigas-maratona-rezultati/

21/05/2012
11:44
Edgars Simanovičs
Edgars Simanovičs
Riga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 258
248

Man netrūka ne ūdens, ne arī kas cits!
Viss patika, bija forši.
Pirmais maratons pēc gada pārtraukuma noskriets :)
Ceļgalam arī viss kārtībā :)
Izdevās daudz labāk kā biju gaidījis :)
Ieperiekšējo PR 3:38:04 uzlaboju par 31m :P

Rezultātu neveido pulkstenis vai čips, to dara treniņi!
21/05/2012
11:44
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
249

Jau iepriekš to biju teicis, un tagad tas atkal apstiprinājās - vēl joprojām neesmu atkodis maratonu un iemācījies to skriet. Šoreiz nu tik lēnām un mierīgi uzsāku, cik vien iespējams. Skrēju kopā ar baru, nevienam garām nedzinos, tipināju ļoti piesardzīgi. Pirmā pusīte sanāca ar laiku 1:43:23 - kur nu vēl lēnāk. Tik ļoti viegla pirmā pusīte izlikās kā kaut kādā vieglā treniņā - ne kalniņus jutu, ne karstumu, ne kādas citas problēmas. Biju jau praktiski pārliecināts, ka iekļaušos maratonā 3:30, jo atliek vien tāpat mierīgi tipināt uz priekšu, un pat varu atļauties to darīt vēl lēnāk. Bet nekā - jau ap kādu 25.-26. km palika smagāk, bet ap 30. km vispār gandrīz jau nāca virsū miriens. Kad 33. km sākumā mani apdzina 3:30 tempa turētāji, neko tur vairs nespēju padarīt.
Laikam tomēr būs jāpiedomā pie kaut kādas pastiprinātas ogļhidrātu uzņemšanas, nez. Ar trim maratoniem man vēl nav pieticis, lai tos normāli iepazītu :)
P.S. Bet tas gan ir sviests, ka daži te sūdzas par sporta dzērienu, kas tika ar maisiņu dots pēc finiša. Es gribēju, ejot ārā no finiša zonas, dabūt vēl kādu, bet visur tikai pliks ūdens vien bija dabūjams. Tā nu nācās iztikt ar to vienīgo, kas bija maisiņā. Labi, ka no mājas biju paņēmis līdzi vēl pāris EXPO dabūtos sporta dzērienus, citādi tiešām pliku ūdeni nāktos vien dzert, kas nav pārāk labi. Gribētos tomēr ieteikt, lai citreiz ūdens vietā šāda veida minerāļus vairāk dāļā..

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
21/05/2012
11:48
Stereotips
Stereotips
Ogre
Zinātājs
Members
Forum Posts: 442
250

Domāju, ka šī rindkopa izpaliks, bet tomēr bez lekcijas neizpalikt. Jūs esat skrējēji?! Bet daži te raksta tā kā mīkstie. Nebija tas un nebija šitais un mani kā eminenci neapkalpoja, kāds kko neizdarīja un kļūdījās, NRM jāatņem tagad tas un šitais, es esmu konsjūmers kurš samaksāja un man pienākas viss, jo komerciāls pasākums uķi puķi. Izklausās pēc vecpuišu/vecmeitu šīzības. Kkādas pašnovērtējuma problēmas. Nokārtojiet privāto dzīvi, katru dienu audziniet bērnus un jums nebūs laika īdēt un zem nagiem netīrumus meklēt. Negācijas meklējiet Tv un citos baumu portālos. Vēlreiz, ejiet un izskrieniet stulbumu no galvas ārā, nopietni saku. Un neīdiet pretī uz šo rindkopu. Man nav laika meklēt komentus pa tēmu starp kaudzi drazas. Punkts.
Bučas un rokas spiedieni visiem, kam šie bija kārtējie pozitīvie skriešanas svētki galvaspilsētas sirdī. Noskrien pa dzīvi ar smaidu! :)

21/05/2012
11:55
Skrējējs
Guest
Guests
251

Stereotips būs vakar pārkarsis maratonā. :)

21/05/2012
11:58
Edgars Simanovičs
Edgars Simanovičs
Riga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 258
252

stereotips said

Domāju, ka šī rindkopa izpaliks, bet tomēr bez lekcijas neizpalikt. Jūs esat skrējēji?! Bet daži te raksta tā kā mīkstie. Nebija tas un nebija šitais un mani kā eminenci neapkalpoja, kāds kko neizdarīja un kļūdījās, NRM jāatņem tagad tas un šitais, es esmu konsjūmers kurš samaksāja un man pienākas viss, jo komerciāls pasākums uķi puķi. Izklausās pēc vecpuišu/vecmeitu šīzības. Kkādas pašnovērtējuma problēmas. Nokārtojiet privāto dzīvi, katru dienu audziniet bērnus un jums nebūs laika īdēt un zem nagiem netīrumus meklēt. Negācijas meklējiet Tv un citos baumu portālos. Vēlreiz, ejiet un izskrieniet stulbumu no galvas ārā, nopietni saku. Un neīdiet pretī uz šo rindkopu. Man nav laika meklēt komentus pa tēmu starp kaudzi drazas. Punkts.
Bučas un rokas spiedieni visiem, kam šie bija kārtējie pozitīvie skriešanas svētki galvaspilsētas sirdī. Noskrien pa dzīvi ar smaidu! :)

100% piekrītu :)

Rezultātu neveido pulkstenis vai čips, to dara treniņi!
21/05/2012
12:04
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
253

stereotipa rindkopai nevar nepiekrist..

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
21/05/2012
12:17
Skrējējs
Guest
Guests
254

OreMan said

Par to, ka "mīkstajiem" nevajag skriet, es pilnīgi piekrītu, bet no organizācijas viedokļa gan ir aplam uztaisīt tā, ka reizē finišē (pie tam, vienā finiša koridorā) gan viduvējie maratonisti, gan 10km un 5km skrējēji... Tas ir aplam un tas nepakļaujas loģikai, kas ir izriet no fakta, ka, pirmkārt, tas ir maratona pasākums, tātad, prioritāriem jābūt maratonistiem, otrkārt, maratonistiem arī ir lielākas dalības maksas un treškārt, komercpasākums tieši to arī nosaka, ka klients ir "dievs". Pie tam, es uzskatu, ka laba šī maratona pasākuma izaugsmes līkne būtu, ja aizvien vairāk pieteiktos maratona distancei un arī pusmaratona distancei (kas ir nopietnākā maratona kandidātu distance), savukārt, 10km un 5km skrējēji kļūtu aizvien mazāk un vispār viņiem labāk startu vajag dot pēcpusdienā - kad lielais vairums maratonistu jau ir finišējuši...

21/05/2012
12:21
_Edgars_
_Edgars_
Zinātājs
Members
Forum Posts: 120

Vienmēr atradīsies tādi, kā te dažs labs kam vis nepatīk un viss nav ne tā. Man pasākums patika, ūdens pietika un esmu apmierināts ar sasniegto.
Dažs labs pirms rakstīt negācijas būtu vismaz piereģistrējies, lai tauta pazīst savus "varoņus".
Noskrien!

21/05/2012
12:25
Rainers
Rainers
Kazdanga
Speciālists
Members
Forum Posts: 764
256

Frax1s said

dot said

Es arī nesaprotu kāpēc tāds satraukums par "limonādi" maisiņā? Izlasiet sastāvu - tur iekšā ir normāls sporta dzēriens ar vitamīniem un minerāliem. Agrāk skrienot garos gabalus 30-40 km līdzi ņēmu 3 pudelītes Vichy VivaSport un 2 paciņas BelVita GoodMorning (brokasterus). Starp citu, vecais VivaSport ar greipfrūtu ir garšīgāks par jauno ar apelsīnu, neskatoties uz to, ka jaunajam ir rakstīts virsū "isotonic".

Normāls sporta dzēriens? Es drīzāk teiktu kaut kāda - susla!
Izlasi vēlreiz sastāvu: konservanti - kālija sorbāts un nātrija benzoāts. Tādus draņķus nav ko lietot un uz garākiem gabaliem tas vispār ir neparāts!

P.S. Pagaršoju gan no apelsīnu, gan no greifrūtu. Otru apelsīnu VivaSport izleju toletes podā. :)

Matadori parasti savus dzērienus paši sagatavo,citi dzer suslas,ko dod,es starp tiem un nesūdzos...

21/05/2012
12:25
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
257

Nu tam arī jāpiekrīt, ka ļoti nepatīkami maratonistam ir finišēt īsāku distanču skrējēju barā, man tad liktos, ka es netieku pienācīgi novērtēts pēc pietiekami lielā sasnieguma. Par laimi man tā negadījās. Bet domāju, ka daudzi gribētu čīkstēt arī par citām, sīkākām, problēmiņām, kaut varētu to arī nedarīt ;)
P.S. Ūdens trūkumu trasē gan nevarētu uzskatīt par sīku problēmu, bet atkal - es neko par to nezinu, man visa bija gana, var jau būt, ka šīm sūdzībām arī bija pamats.

21/05/2012
12:28
Rainers
Rainers
Kazdanga
Speciālists
Members
Forum Posts: 764
258

Edgars Simanovičs said

stereotips said

100% piekrītu :)

pievienojos...

21/05/2012
12:30
Tuksnesa vetra
Tuksnesa vetra
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 418
259

Skrējējs said

OreMan said

Par to, ka "mīkstajiem" nevajag skriet, es pilnīgi piekrītu, bet no organizācijas viedokļa gan ir aplam uztaisīt tā, ka reizē finišē (pie tam, vienā finiša koridorā) gan viduvējie maratonisti, gan 10km un 5km skrējēji... Tas ir aplam un tas nepakļaujas loģikai, kas ir izriet no fakta, ka, pirmkārt, tas ir maratona pasākums, tātad, prioritāriem jābūt maratonistiem, otrkārt, maratonistiem arī ir lielākas dalības maksas un treškārt, komercpasākums tieši to arī nosaka, ka klients ir "dievs". Pie tam, es uzskatu, ka laba šī maratona pasākuma izaugsmes līkne būtu, ja aizvien vairāk pieteiktos maratona distancei un arī pusmaratona distancei (kas ir nopietnākā maratona kandidātu distance), savukārt, 10km un 5km skrējēji kļūtu aizvien mazāk un vispār viņiem labāk startu vajag dot pēcpusdienā - kad lielais vairums maratonistu jau ir finišējuši...

Hmzz.......ko tad nozīmē "mīkstie"? Tie, kuri PAGAIDĀM neskrien maratonu? Mm...., tad, ko lai saka ultra skrējēji, kuriem pat maratons ir tāds "paskrējies līdz bodei". Tad jau te lielākā daļa ir mīksto. Un NRM nav maratona pasākums, tas ir pasākums priekš visiem skrietgribētājiem. Ar kaut ko taču ir jāsāk. Uzskatu, ka neatkarīgi no noskrietās distances un laika, kurš tika pavadīts trasē vai treniņos, katrs, kurš ir uzdrošinājies atrast laiku starp sportu un ikdienas rutīnu ir pelnījis uzslavu un skriešanas svētkus, par kuriem NRM sāk palikt lielai daļai sabiedrības, neatkarīgi no viņu sportiskajiem sasniegumiem, politiskās vai reliiģiskās piederības. Tā, ka - noskrien!!!

Lai Laima vada un Pērkons sargā. No Māras pie Dieva un atpakaļ. Tiksimies pie tēviem.
21/05/2012
12:40
Skrējējs
Guest
Guests
260

Tuksnesa vetra said

Hmzz.......ko tad nozīmē "mīkstie"? Tie, kuri PAGAIDĀM neskrien maratonu? Mm...., tad, ko lai saka ultra skrējēji, kuriem pat maratons ir tāds "paskrējies līdz bodei". Tad jau te lielākā daļa ir mīksto. Un NRM nav maratona pasākums, tas ir pasākums priekš visiem skrietgribētājiem. Ar kaut ko taču ir jāsāk. Uzskatu, ka neatkarīgi no noskrietās distances un laika, kurš tika pavadīts trasē vai treniņos, katrs, kurš ir uzdrošinājies atrast laiku starp sportu un ikdienas rutīnu ir pelnījis uzslavu un skriešanas svētkus, par kuriem NRM sāk palikt lielai daļai sabiedrības, neatkarīgi no viņu sportiskajiem sasniegumiem, politiskās vai reliiģiskās piederības. Tā, ka - noskrien!!!

Skaties kontekstu, par "mīkstajiem" runāja "stereotips", es tā gluži nedomāju, ka pusmaratonisti būtu kādi "mīkstie".
Bet 5km un 10km neiederas tai kontekstā - maratonisti un pusmaratonisti. Viņiem ir krasi atšķirīgs trenētības līmenis un, galvenais, attieksme. 5km skrējēji skrēja arī pūkainu zvēru tērpos un stumjot bērna ratiņus... Tāpēc ir jāskatās, lai MARATONA pasākumā maratonistiem tiktu piedāvāts pilns serviss un nevajag jaukt maratonu ar balagānu.