Noskrēju savu pirmo nopietno maču 2012 sezonā savā tempā, jo redzot, ka saulīte sāka "lutināt" ne pa jokam, pārgāju uz pulsa skrējienu ... tā nu tiku pie rezultāta, kuru arī biju pelnījis - bez nopietniem treniņiem neko labu sasniegt nav iespējams, neskatoties ne uz kādiem veciem nopelniem - no 2h izskriet neizdevās, bet par to neesmu it nemaz noskumis - satiku daudz veco labo zināmo kluba biedru, vēl vairāk neredzēto. Nu kas var būt vēl labāks? :)
Par organizāciju - lielu mīnusu neredzēju, cik nu, aptrūkās pēdējos punktos ūdens, bet reāli, jau bija laiks skriet uz finišu, tāpēc īpaši neskumu :)
Paldies visiem, kas pa ceļam man turēja tempu, ceru, ka kādam palīdzēju arī pats.
P.s. lielais paldies par sveicienu "slavenajam Mošķim", kas mani sasniedza kaut kur uz Vanšu tilta - pārsteigums ne pa jokam! :)
23:14
21/10/2011
Agy said
jupe said
Agy said
Bet baigi, baigi nepatika, ka somiņā man bija tikai ta Vichy limonāde, kura man liekas par saldu, gribējās tīru ūdentiņu! Meklēju, mos kur vareja dabut, bet neatradu!
Pusmaratona finišā bija grēda ar parasto Vichy ūdeni. Pirms medaļu došanas varēja kaut lielo iepakojumu stiept prom. Tā arī tiku pie ūdens, jo līdz savas dzērienam, kurš bija mantu somā, tiku, nez - pēc stundas? Toties, kad izstāvēju rindu pēc mantām, tā uzreiz 3 meitenes aizskrēja pēc mana maisa. :) Labi, ka paspēju noskriet pirms pārējo ģimenes locekļu starta un neļāvu viņiem nodot savas mantas. Bet nu tautas daudz un ta jau to var uztvert tīri filozofiski. Toties tiku nobildēts - laumiic ķerstīja noskrieniešus ar fotoaparātu :)
nu, ja! es vel pec sava 10 km finisa pablandijos, neko neatradu, laikam bijat izkerusi! Bet nu neapdomigi no orgu puses tadu limonadi bazt tur ieksa!
kāda limonāde-vichy sporta padzēriens ar minerāliem...
23:23
21/10/2011
07:28
28/10/2011
Es arī nesaprotu kāpēc tāds satraukums par "limonādi" maisiņā? Izlasiet sastāvu - tur iekšā ir normāls sporta dzēriens ar vitamīniem un minerāliem. Agrāk skrienot garos gabalus 30-40 km līdzi ņēmu 3 pudelītes Vichy VivaSport un 2 paciņas BelVita GoodMorning (brokasterus). Starp citu, vecais VivaSport ar greipfrūtu ir garšīgāks par jauno ar apelsīnu, neskatoties uz to, ka jaunajam ir rakstīts virsū "isotonic".
09:39
jupe said
Man atkal pusnopietns jautājums - pusmaratons tiešām ir 21097,5 m? Kāpēc prasu? Tāpēc, ka esmu skrējis 2 pusmaratonus un abos ar Garmin atmērītā distance ir precīzi 21320 m. :) Mērīts ir no starta līnijas līdz finiša līnijai.
Man tieši tas pats, iespējams, neliels neprecizitātes GPS aprēķinos, bet, ļoti iespējams, vienkārši neizskrēji distanci pa ideālo trajektoriju vai to trajektoriju, kurā mērīja trasi. Piemēram, vakar skrienot un salīdzinot Garmin distanci ar trasēs atzīmētajiem kilometru rādītājiem, secināju, ka Garmin pakāpeniski "steidzas" un trases kilometru norādes "attālinas". Iemesli var būt dažādi, bet galvenie - GPS kļūdas (kā zināms, tāda pastāv) kā arī skriešana ne pa to ideāli nomērīto trajektoriju.
09:44
15/03/2011
jupe said
Man atkal pusnopietns jautājums - pusmaratons tiešām ir 21097,5 m? Kāpēc prasu? Tāpēc, ka esmu skrējis 2 pusmaratonus un abos ar Garmin atmērītā distance ir precīzi 21320 m. :) Mērīts ir no starta līnijas līdz finiša līnijai.
Sertificēta pusmaratona distance ir vismaz 21097,5m gara, tiek pieļautas mērīšanas kļūdas bet uz garo pusi. Neatceros cik tur īsti bija, bet nebija pārāk liels cipars. Tas, kādēļ GPS samēra atšķirīgu distanci ir skaidrojams ar GPS kļūdu un to, cik bieži atzīmē punktus - ja skrien 2h un atzīmes tiek veiktas ik pa 3 sekundēm, tad kopā sanāk 2400 mērījumi kur katram kļūda. Skrienot pa taisni šī kļuda ir niecīgāka, līkumojot un starp mājām skrienot attiecīgi lielāka.
Zinātāji varbūt izskaidros, bet arī man lietojot Garmin 310XT, vērojama neprecizitāte. Piemēram, skrienot 4 vienādus posmus, pirmajā posmā 3,750km vietā uzrāda par 230 m vairāk (3,980km). Nākamajos trijos posmos, katru reizi attālumu fiksējot no jauna, uzrāda precīzi 3,750km katrā noskrietajā posmā.
10:02
15/03/2011
Ēriks, tas notiek tādēļ, ka sākumā Garminu ieslēdzot viņš nofiksē minimalo satelītu daudzumu, lai pozīcija skaitītos nofiksēta un saka, ka viss forši, tomēr skrienot, ja visi satelīti nav nofiksēti, daži pazūd no redzes loka, ja tos aizsedz mājas vai koki un tur arī rodas kļūda. Sākumā jāļauj ilgāk saķert satelītus. Garminam būtu jābūt atsevišķam "ekrānam", kur rāda, cik satelīti saķerti un kāds signāla stiprums.
Izlādējiet savus gps trekus ('čūskas') un uzlieciet uz kartes (endomondo, everytrail, vai cita), papētiet 'čūsku' tuvplānā. Tur arī sapratīsiet, kā veidojas kļūda. Kustībā uz ļoti lielu precizitāti cerēt nevar. It īpaši, ja sanāk paskriet zem kokiem vai starp ēkām, būvēm, kur signāls atstarojas.
10:16
Jaunais Garmin (Forerunner 610) esot vēl precīzāks un krutāks. Patiesībā es gribētu teikt, ka kļūda 200-300 metri uz pusmaratonu nav nekas traģisks, tas ir pietiekami precīzi skriešanai un, vienmēr, ja gribat būt droši treniņos, ka noskrējāt tik un tik kilometrus, var vienmēr noskriet pa 300 metri vairāk, tad jau būs. Pusmaratona un maratona sacensībās tas neko nemainīs. :)
10:23
21/10/2009
10:25
22/10/2011
Starp citu, Garmin 310XT var uzlikt, ka fiksē katru sekundi. Pēc noklusējums ir uzstādīts Smart Recording, kas ņem ar lielākiem intervāliem (cik tieši, nekad nav bijis interese noskaidrot :)). Gan jau FR 610 arī šitais ir iekšā.
Savam Garminam esmu iemanījies pagaidīt satalītu precizitāti vismaz 11m un tikai tad sākt mērīt.
10:33
26/03/2011
dot said
Es arī nesaprotu kāpēc tāds satraukums par "limonādi" maisiņā? Izlasiet sastāvu - tur iekšā ir normāls sporta dzēriens ar vitamīniem un minerāliem. Agrāk skrienot garos gabalus 30-40 km līdzi ņēmu 3 pudelītes Vichy VivaSport un 2 paciņas BelVita GoodMorning (brokasterus). Starp citu, vecais VivaSport ar greipfrūtu ir garšīgāks par jauno ar apelsīnu, neskatoties uz to, ka jaunajam ir rakstīts virsū "isotonic".
Varbut jums tas apmierina, bet man vins ir par saldu un vederam ari nepatik! Un pec vina es isti ta salduma del nepadzeros!
10:36
28/10/2011
Mans Garmin FR 410 atkarībā no redzamā satelītu skaita rāda kļūdu 5 līdz 50 m, parasti atklātā vietā kļūda ir 5 m, starp mājām vai zem kokiem 11 m. GPS taisnos gabalos dēļ koordinātu kļūdas saskaita vairāk, bet pagriezienos nogriež stūrus dēļ mērījumu nelielā biežuma. Tas ir kompromiss - biežāk mērot ātrāk uzkrājas koordinātu kļūda, retāk mērot vairāk nogriež stūrus.
Nordea maratonā Garmin saskaitīja 300 m vairāk, Rīgas pusmaratonā 70 m mazāk, LSC Mežaparka pusmaratonā 120 m mazāk. Pēc trašu mērīšanas standarta pieļaujamā kļūda ir 0,5% un, lai to kompensētu tiek likti klāt 5 m uz katru km. Pusmaratonam tie ir 106 m, maratonam 211 m.
Es kopā ar RCX5 uz visu distanci savācām liekus ~ 200m - pirmajos km pulkstenis nopīkstināja 1km distanci precīzi tur, kur bija atzīmes trases malā, bet pamazām sāka pīkstēt arvien vairāk un vairāk pirms kilometru atzīmēm. Uzskatu, ka GPS ir ļoti precīzi nostrādājis, jo trasē, kaut arī centos pieturēties pie pareizas trajektorijas, bieži vien izvēlējos skriet tur, kur ceļa segums bija labāks vai arī izvairījos no citiem skrējējiem.
10:48
28/10/2011
10:49
23/09/2009
Andulis said
Kam nepatīk komercijas piegarša, var neskriet NRM, meklēt mazākus, lētākus, citādākus pasākumus... Mūsdienās par izvēles trūkumu grūti sūdzēties.
Man jau šķiet, ka NRM dalības maksas vēl ir lētajā galā. Vismaz - savlaicīgi piesakoties. Vai tiešām 15 Ls (ja reģistrējās līdz pērnā gada beigām) ir tik milzīga summa par visumā ļoti normāli noorganizētu maratonu? Pie kura strādāts, ja ne visu, tad lielāko daļu gada. Nav nekādi 70, 80 vai 100 EUR, ko šur tur ārzemēs var novērot.
...
Pirmo pusi no maratona distances šodien veicu 1:46:27. Nelikās, ka dzirdinātavās kā trūktu. (Pats izmantoju to, kas bija starp 19. un 20. km.) Arī otrajā pusē visa kā pietika (finišēju 3:43:12). Patiesībā pat gribēju iekomentēt, ka no visiem pēdējo gadu Rīgas maratoniem tieši šajā vislabāk varēja padzerties un noskaloties.
...
Piekrītu, ka visiem sveicienus parādīt nevar, tīri matemātiski - bet nu gluži visiem jau tie arī netiek sūtīti... ;)
Man kā lēnākai skrējējai sanāca gan vilties tieši saistībā ar dzirdināšanu..Tas, ka pie katra dzirdināšanas punkta bija jāapstājas, lai sagaidītu dzeramo, ok, sapratu,ka jaunieši īsti netiek galā, bet uz krasta ielas atpakaļ skrienot smagi saulē noplīsu un dzeramā vairs tur nebija, bija pat jāpāriet sošos jo saule pa galvu deva tā, ka likās būs smagi vispār kur tikt. Arī finišā palūdzot ūdens pudeli, man tika atteikts. Nebija iespēja galvu atvēsināt.Rezultāts-ģīboņi klāt.
Es par citu neko, bet ja tu kartē ieliec dzirdināšanas punktu, tad tam tur ir jābūt, jo karstumā no tā ir atkarīga arī mana veselība!:)