MAN liekās kopumā viss bija labi noorganizēts / vismaz tik cik pamanīju savā tempā skrienot/ bija gan ūdens, gan sporta dzēriens, gan arī augļi. Ļoti patika, sevišķi tas "omīšu "orķestris krastmalā :)
Bija dikti forši, sevišķi, tā kāju masāžas opcija , tik varēja ilgāk, bet tas tā piesienoties ;) :)
21:06
15/03/2011
21:24
21/10/2009
Vaivars said
Paldies par uzmundrinājumiem uz trases, šoreiz tiešām bija nepieciešami :)
Cik man zināms, tad Nordea pusīti/maratonu pirms mums ar drūpiju pastalās bija skrējis tikai Hans Kristians Andersens, mazo nāriņu rakstot. (pēc tam viņš noteikti samācijās pareizo baskāju soli un dzīvoja ilgi un laimīgi līdz pamira 70 gadu vecumā.) Ceru, ka Uldis nofinišēja ar smaidu un vēl veselām 'kurpītēm' :)(bija Ļoti, ļoti forši, kā parasti! vienīgi varētu piesieties pie varenajām rindām pie mantu nodošanas un saņemšanas)
Nofinišēju gan :) Tu gan, Vaivar, izskatijies tāds nedaudz norūpējies, kad uz dienvidu tilta pretī skrēji- bija grūti?
Tā kā es skrēju ne pa to biezāko skrējēju vidu, tad par ūdens trūkumu trasē nesūdzēšos, bet medaļas ''oriģinalitāte'' gan nedaudz skumdina- ja tā turpināsies, tad pēc pāris gadiem kāds cītīgs NRM skrējējs ar eleganti vienādām medaļām varēs nobruģēt savu piemājas taciņu :D Lai nu kā, vērienīgākā Latvijas skriešanas pasākuma dalībnieku skriešanas prieks manuprāt tik un tā pārsit jebkādas negācijas :)
P.S Jūtu līdzi Vargans un citiem maratonistiem, kas vēl pēc 13tiem mocījās tveicē, kamēr es ēdu pie mcdonalda saldējumu un atbalstiju garāmskrienošos...
Protams sveicieni MAKRO un visiem pārējiem cīnītājiem ar lielākiem vai mazākiem sasniegumiem finišā! :) Un paldies līdzjutējiem! :)
21:32
26/03/2011
Es domāju, ka vietām uz beigām tas ūdenis varēja pietrūkt arī tāpēc, ka vismaz 10 km novēroju, ka citi lēja no pudeles pa taisno sev uz galvas neatejot no galdina! Ari 5 km bildes redzeju, ka udens blodas aiziet tadiem merkiem! Man jau liekas, ka daži to niecību baigi dramatizēja! Es vienu H2O punktu palaidu garām, bet par to nekreņķēju! Bet baigi, baigi nepatika, ka somiņā man bija tikai ta Vichy limonāde, kura man liekas par saldu, gribējās tīru ūdentiņu! Meklēju, mos kur vareja dabut, bet neatradu!
Kopumā, ja nenem vera krenki par rezultatu pasakums likas labs. pasai uzmundrinājumu nebija, bet brewe pedeja kilometra ar uzaicienu lika nedaudz sanemties! Skreju 10 km, bet tik un ta uz svetkiem skatos, ka uz svetkiem! Bet patik, ka medala ir zeltaina!
21:35
26/03/2011
21:44
23/12/2011
Arī man izdevās šodien pieveikt savu pirmo maratonu. Gandrīz padevās plāns A - 3:50:59 (tomēr minūte par ilgu) Pusotru kilometru pirms beigām noplīsu. Pie Nacionālā teātra tā iedūra sānā, ka gaisu vairs varēju iekamt ar ļoti lielu piepūli. Knapi tipināju uz finišu, domādams, ka šādi izstāties būtu baigi stulbi. :) Tur arī tā minūte palika. Bet ne jau iešu par to sūkstīties. Tas tik pirmrezultāts, ko varēs vēlāk uzlabot. :) Iespējams jau šogad. Visiem apsveikumi ar sasniegtajiem rezultātiem un turpinām trenēties nākošiem mačiem...
22:04
15/03/2011
Agy said
Es domāju, ka vietām uz beigām tas ūdenis varēja pietrūkt arī tāpēc, ka vismaz 10 km novēroju, ka citi lēja no pudeles pa taisno sev uz galvas neatejot no galdina! Ari 5 km bildes redzeju, ka udens blodas aiziet tadiem merkiem!
No pudelēm pa taisno dzēra un lēja sev virsū uz galvas tādēļ, ka nebija saliets pa glāzēm :|
22:04
06/12/2009
Skrējējs said
MAKRO said
Es takā maratonus nebīju skrējis 3 gadus baidījos salūzt un skrēju baigi mierīgi līdz 30 km pat puls bīja parasts aerobais,sāku kāpināt tempu pēc 32 kilometra un takā jutos super labi sāku dzīt rokā Kamparu un citus,par brīnumu man tas izdevās jo necerēju ka Kampars tik traki salūzīs,pēdējos 3 km jau maucu cik spēju un paspēju apskriet pāris lecīgus Lietuviešus.Beigās vēl bīju pārsteigts ka uzināju ka esmu nevis 3 no Latviešiem bet 2, Mans kluba biedrs Arseņikovs Jānis 40 kilometrā izstājās.
Interesanti, kāpēc izstājās?
Ziņās runā, ka 150 esot bijusi nepieciešama palīdzība, no kuriem 16 hospitalizēti.
Vis drīzāk viņš izstājās jo Jesko aizgāja viņam garām 37 kilometrā un nespēdams pārdzīvot pirmās pozīcījas zaudējumu izstājās.Mums Metroons komandā lielākā daļa dara tādus stulbumus ka izstājas tiko nesanāk kā gribējies. Es tāds nēsmu vismaz.
22:16
26/03/2011
papucis said
Agy said
Es domāju, ka vietām uz beigām tas ūdenis varēja pietrūkt arī tāpēc, ka vismaz 10 km novēroju, ka citi lēja no pudeles pa taisno sev uz galvas neatejot no galdina! Ari 5 km bildes redzeju, ka udens blodas aiziet tadiem merkiem!
No pudelēm pa taisno dzēra un lēja sev virsū uz galvas tādēļ, ka nebija saliets pa glāzēm :|
Neizskatijas ari ka brivpratigie drudžaini lietu! Turklat glazites bija! Tas ta liekas stulbi, savakt visu pudeli sev! es vismaz ielietu glaze cik vajag un parejo atstatu citiem!
22:16
23/10/2009
Prieks bija visus jūs satikt un redzēt trasē smaidīgus! :) Beidzot atkal skrēju pusmaratona distanci, nedomāju, ka tas notiks jau tik drīz pēc(ar) traumas(-u), tomēr nevarēju savaldīties un atteikties no NRM. Finišēju ar savu sliktāko laiku, taču šoreiz esmu nolēmusi par to nesaskumt, jo galvenais bija finišēt. Jau laicīgi mēģināju sevi sagatavot tam, ka, iespējams, šoreiz varētu finišēt pat ar 30 min sliktāku laiku nekā iepriekšējais sliktākais... Par laimi tik traki nebija, bet tomēr - finišēju 2:11, kas man uz brīdi sagādāja dalītas jūtas, tomēr prieks par finišēšanu bija daudz lielāks. :)
Pasākuma organizācijā man viss patika. Es biju no tiem, kam bija grūtāk ar ūdeni, jo bija beigušās glāzītes. Tomēr tā vietā tika piedāvātas ūdens pudeles, tā kā nebija tik traki. :)
22:17
22/10/2011
Agy said
Bet baigi, baigi nepatika, ka somiņā man bija tikai ta Vichy limonāde, kura man liekas par saldu, gribējās tīru ūdentiņu! Meklēju, mos kur vareja dabut, bet neatradu!
Pusmaratona finišā bija grēda ar parasto Vichy ūdeni. Pirms medaļu došanas varēja kaut lielo iepakojumu stiept prom. Tā arī tiku pie ūdens, jo līdz savas dzērienam, kurš bija mantu somā, tiku, nez - pēc stundas? Toties, kad izstāvēju rindu pēc mantām, tā uzreiz 3 meitenes aizskrēja pēc mana maisa. :) Labi, ka paspēju noskriet pirms pārējo ģimenes locekļu starta un neļāvu viņiem nodot savas mantas. Bet nu tautas daudz un ta jau to var uztvert tīri filozofiski. Toties tiku nobildēts - laumiic ķerstīja noskrieniešus ar fotoaparātu :)
22:21
03/03/2010
Svētki beigušies, varam gatavoties nākamajiem!
Patiešām ar prieku var secināt, ka ar katru gadu izdodas uzlabot organizācijas līmeni, un nemaz nebūšu pārsteigts par ziņu, ja IAAF piešķirtais bronzas līmenis tiks nomainīts pret vēl augstāku.
Arī mana debija tempa turēšanā, lai arī nedaudz atšķirīgi no sākotnēji plānotās, izvērtās par visnotaļ pozitīvu pieredzi, domāju, ne tikai man. Liels paldies šeit jāsaka SM72 par aizlienēto pulksteni, kas, vismaz pirmajā pusē, lieti noderēja.
Noskrienam, un tiekamies kādos no nākamajiem skriešanas svētkiem!
22:31
24/04/2009
MAKRO said
Es takā maratonus nebīju skrējis 3 gadus baidījos salūzt un skrēju baigi mierīgi līdz 30 km pat puls bīja parasts aerobais,sāku kāpināt tempu pēc 32 kilometra un takā jutos super labi sāku dzīt rokā Kamparu un citus,par brīnumu man tas izdevās jo necerēju ka Kampars tik traki salūzīs,pēdējos 3 km jau maucu cik spēju un paspēju apskriet pāris lecīgus Lietuviešus.Beigās vēl bīju pārsteigts ka uzināju ka esmu nevis 3 no Latviešiem bet 2, Mans kluba biedrs Arseņikovs Jānis 40 kilometrā izstājās.
Jā, Makro, Tev kaut kā baigi izdevās distances beigās uzkāpināt, ka pat pabrīnījos - no kurienes gan Tu uzradies!? jo vēl pirms brīža, atpakaļ paskatoties, sekotājus neredzēju. Slikti, ka neuzlaboji savu PR.
Šodien pēc 1/2 distances veikšanas kaut kā pa daudz piedzinās kājas, un otrā distances puse tapa par īstām mocībām. Bet tā jau maratons nekas, labs! Pat neskaitot to, ka atsējās apavu šņores, pazaudēju trasē pulsometra siksniņu ar raidītāju, un vēl šādas/tādas ķibeles :)
22:36
05/03/2010
jāsaka paldies Ainīc un vēl vienam skrējējam (tagad tik sapratu, ka viņu tā īsti pat neatpazinu) par kompāniju pirmajos 34km.
iesākām maratonu pirmos 6km skrienot ar precīzi 4:30 min/km. pēc tam sākām pat mazliet palielināt tempu, jo skrējās viegli. bet mazliet gan domājām līdzi, lai pārāk neaizraujamies ar dzīšanos uz priekšu. pirmo pusi noskrējām ap 1:34:00 un bijām iekrājuši aptuveni minūti, lai maratonā iekļautos 3:10:00. bet maratons ir un paliek maratons. pēc 25 km palēnām sāka parādīties nogurums, arī labajā kājā parādījās dīvaina sajūta. pie 30.km bijām jau pazaudējuši visu iekrāto pārsvaru un sākām domāt, ka reāli varētu finišēt ap 3:15:00. pie Vanšu tilta sapratu, ka nebūs labi. kājas jau bija palikušas pavisam smagas un labajā kājā bija sajūta, ka nepareizi noliekot soli būs krampis. tā nu tiltā augšā nācās iet. pa to laiku Ainīc aizskrēja prom. varētu teikt, ka tajā brīdī tā īsti sākās tas, ko saprotu ar vārdu "maratons". :) kamēr trase bija gluda, vēl kaut cik jēdzīgi varēju paskriet. vietās, kur bija kaut neliels kāpums, nācās apstāties, lai neiedzīvotos krampī. tā arī lēnām un ar lielām apstāšanās pauzēm turpināju cīnīties līdz pat beigām. rezultāts par ~3 minūtēm sliktāks kā pagājušajā gadā. vismaz būs motivācija nākamajā gadā skriet vairāk un garos gabalus ātrāk.
paldies arī visiem trasē redzētajiem noskrieniešiem, kas cītīgi uzmundrināja! :)
22:41
15/03/2011
Džo, drīzāk jācer, ka neatņems IAAF bronzas līmeni, jo obligātais nosacījums ir lai visiem pietiek dzeramais visā distances garumā un ūdens punktos ir pietiekams daudzums kvalificēta personāla, kuri spēj izdalīt dzeramo visiem gribētājiem. Ekstrēmākos apstākļos nepieciešami papildus atsvaidzināšanās veidi, tie it kā bija, bet nu švaki ar to dušiņu bija pie Nordea centrālā biroja, kā arī tie dārza laistītāji distances sākumā nebija īsti nepieciešami un arī vēlamais efekts netika sasniegts. Bez tam, lai sacensības būtu sudraba līmeņa ir jāuzaicina atbilstoši atlēti, kuriem ir labāki rezultāti nekā bronzas līmeņa elitei, tas attiecīgi arī maksā papildus.
Pagājušajā gadā sudraba līmeņa sportisti skaitījās ar šādiem te rezultātiem:
- Marathon: Men: 2:12:00 and Women: 2:32:00;
- Half Marathon: Men: 1:02:30 and Women: 1:12:00;
22:44
26/03/2011
jupe said
Agy said
Bet baigi, baigi nepatika, ka somiņā man bija tikai ta Vichy limonāde, kura man liekas par saldu, gribējās tīru ūdentiņu! Meklēju, mos kur vareja dabut, bet neatradu!
Pusmaratona finišā bija grēda ar parasto Vichy ūdeni. Pirms medaļu došanas varēja kaut lielo iepakojumu stiept prom. Tā arī tiku pie ūdens, jo līdz savas dzērienam, kurš bija mantu somā, tiku, nez - pēc stundas? Toties, kad izstāvēju rindu pēc mantām, tā uzreiz 3 meitenes aizskrēja pēc mana maisa. :) Labi, ka paspēju noskriet pirms pārējo ģimenes locekļu starta un neļāvu viņiem nodot savas mantas. Bet nu tautas daudz un ta jau to var uztvert tīri filozofiski. Toties tiku nobildēts - laumiic ķerstīja noskrieniešus ar fotoaparātu :)
nu, ja! es vel pec sava 10 km finisa pablandijos, neko neatradu, laikam bijat izkerusi! Bet nu neapdomigi no orgu puses tadu limonadi bazt tur ieksa!