Biedriem

Komanda piedalās

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Juglas apļi 2013 - prāta vētra (breinstorms)
26/11/2012
20:19
Artūro
Artūro
Zinātājs
Members
Forum Posts: 309

Sveiki, kolēģi! Bieži šogad piedalījos skrējienu seriālā "Juglas apļi", un vienmēr bija tāda vēlme šajā draudzīgajā pasākumā uz starta ieraudzīt vēl mazliet vairāk dalībnieku. Lai tās ir tautas sacensības, nevi tikai zinātājiem. Tāpēc man interesē kā pievilināt vairāk dalībnieku, iepūst jaunu dvašu un uzlabot kvalitāti.

Man interesē to dalībnieku viedoklis, , kas ir piedalījušies, kāda ir kritika un ieteikumi, plusi un mīnusi:
*) trase;
*) laika uzņemšana;
*) rezultātu apkopošana;
*) dalībnieku nummuri;
*) dalības maksa/bezmaksas pasākums;
*) tikai kopvērtējums, vai arī apbalvošana pa posmiem;
*) atvēlamais laika limits sacensībām darba dienas vakarā;
*) šobrīd jaunākā vecuma grupa ir V/S-19, vai piesaistīt arī vietējo skolu jaunatni?
*) utt.

Diskusijā drīkst un ir vēlams piedalīties arī citiem biedriem, kas ir skrējuši citos Rīgas un pierīgas seriālos, piem., Baložu bizons (ir pat skrējēji, kas dodas piedalītiesno labā Daugavas krasta), Arkādijas apļi, seriālos Ogrē, Ozolniekos un Jūrmalā, u.c. Neskopojieties ar pieredzi.

Protams ir tradīcija, kas ir jāsaglabā: otrdienas vakari katru otro nedēļu, skrien cik apļus gribi no 1 līdz 3.
Kopvērtējumā no 10 posmiem skaita sešus labākos.

Apkopošu viedokļus un nodošu tos vecajiem JA bukiem! Paldies!

Ģeniālais atrodams vienkāršībā.
26/11/2012
20:39
Inga_K
Inga_K
Pie Ogām
Speciālists
Members
Forum Posts: 649

Man ļoti patīk JA šībrīža formāts - tādi forši, mazi mači.
Ieteikums, vienīgais:
*)būtu forši kaut kur redzēt rezultātu apkopojumus pa posmiem, jo tādu šobrīd nav, uz vietas ir tikai apkopojumi pa punktiem
Manuprāgt viss pārējais ir ļot ok. Apbalvot pa posmiem, domāju ka nevajag, JA mērķis ir regulāra skriešana, ko apbalvošana pa posmiem tomēr nedaudz nojauks. Ja ir nepieicešams, varētu ieviest draudzīgu dalības maksu, kas segtu organizatoru izmaksas par sava laika tērēšanu visus reģistrējot un laikus uzņemot.

26/11/2012
20:44
Signis
Signis
Affoltern am Albis
Admin
Members
Forum Posts: 1718

Manuprāt vienkarši jāiedod tur ir jauneklīgāka dvaša, rezultāti, bildes, statistikas, tāda veida pareklamēšana. Nedomāju ka tur kāds skrien dēļ balvām. Droši vien ja noskrien.lv vairāk iesaistītos popularizēšanā, rezultātu apkopošanā un savējo aicināšanā piedalīties, gan jau arī būtu vairāk to dalībnieku. Bet manuprāt tas ir tas, kas tās sacensības padara īpašas - nelielais izmērs.

26/11/2012
21:03
js79
Interesents
Members
Forum Posts: 28

Man arī patīk formāts. Gribētos, lai rezultātu publicētāji iekš skriesim.lv publicētu tāda garuma distances, kādas ir skrietas, nevis kā tagad- noskrieti 3,6km, bet nopublicē ka 4km.

26/11/2012
22:11
Oļegs P.
Oļegs P.
Riga
Interesents
Members
Forum Posts: 14

Parasti es skrienu Imantā pa mežu, jo kājas nav vēl nav tik stipras, un no asfaltu kā iesācējam bieži radas visādas kreveles :(
Ja Juglas apļu trase iet pa mežu, tad nākamreiz pamēģināšu, kaut tas ir cita pilsētas daļa. Vai kāds var uzzīmēt trases karti?

27/11/2012
00:54
Artūro
Artūro
Zinātājs
Members
Forum Posts: 309

Esmu pietiecies palīdzēt organizēšanā, bet mans vārds, kā zaļam gurķim, tur šobrīd ir mazs. Piedalīšos procesā, cik man tiks ļauts.

Mana vīzija ir saglabāt esošo atmosfēru, tur iepūšot, kā Signis teica, jauneklīgāku dvašu. Piesaistīt nedaudz vairāk dalībnieku, pamatā no tuvējām apkaimēm (centrs arī nav tālu) un skolu jaunatni. Atceros, š.g. 8. kārtā uzrunāju skrējēju un sapratu, ka viņs tikai trenējas. Viņš skrēja tieši pa garo stigu un nezināja, ka tur tūlīt sāksies sacensības (es startēju jau priekšlaicīgi, jo skrēju max distanci, pārējie sāka reizē ar manu trešo apli:)). Es gribu šo situāciju mainīt, jo apkārtnē ir tik daudz skrējēju, kurus tikai reizi 2 nedēļās no ielas varētu ievilināt mežā.:) Arī tagad JA ir forši, tomēr redzēt jaunas sejas nebūtu peļami. Gribu ievest seriālu sociāli virtuālajā vidē, gribu to padarīt nedaudz pieejamāku un aktīvāku. Tāpēc prasu jūsu viedokli.

Atsevišķu apbalvošanu tiešām nevajag, tas ir sarežģīti un ievelkas. Par sacensību cenu, it kā pietiekami reti, lai to varētu atļauties: cik liela (0,5-1 Ls) un ko īsti ar to sedz? Drīzāk noslēguma pasākuma apbalvojumus un jaunus nummurus (atkristu glabāšana pie sevis). Gadās arī, ka pat minimāla naudiņa atbaida dalībniekus.
js79, pats prasīju kā tas nākas ar tām distancēm reāli un skriesim.lv, man stāstīja par to indeksāciju, bet es neko nesapratu. Paprasīšu makro vai Denisam Gorbam kā tur ir.
sveide, trase izskatās apmēram šādi (ar roku zīmēta), starts tur, kur skrējējikona - http://tinyurl.com/c7f3oq6

Vēl kādi komentāri?

Ģeniālais atrodams vienkāršībā.
27/11/2012
03:18
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3559

Paldies Artūro par trases zīmēšanu!

Piebildīšu: kalendārā visu JA kārtu aprakstos ir vārds "aplis". Tas pielinkots pie http://connect.garmin.com/activity/32213774 jeb Sigņa 04.05.2010. noskrietajiem diviem apļiem. :) Apļa garums abās versijās labi sakrīt (3,57 km un 3,56 km).

Atšķiras gan kāpumu summa (zīmētajā variantā +33 m, Garminam +80 m?!). Kaut kas ar tām smalkajām tehnoloģijām nav labi šajā ziņā... ;( bet tas šoreiz mazāk svarīgi.

prasīju kā tas nākas ar tām distancēm reāli un skriesim.lv, man stāstīja par to indeksāciju, bet es neko nesapratu. Paprasīšu makro vai Denisam Gorbam kā tur ir.

Šis mani arī kaitina, paprasi gan! Nezinu jau īsti - bet ir aizdomas, ka vienkārši kaut kur jāizlabo 3 distanču garumi, kas varbūt automātiski ir 'piesaistīti' Juglas apļiem. Kādreiz, pirms gadiem, datu bāzē ierakstīts aptuvens garums un tā arī palicis...

27/11/2012
04:41
Lielkuilis
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 269

Artūro said

prasīju kā tas nākas ar tām distancēm reāli un skriesim.lv, man stāstīja par to indeksāciju, bet es neko nesapratu. Paprasīšu makro vai Denisam Gorbam kā tur ir.

Andulis said
Šis mani arī kaitina, paprasi gan! Nezinu jau īsti - bet ir aizdomas, ka vienkārši kaut kur jāizlabo 3 distanču garumi, kas varbūt automātiski ir 'piesaistīti' Juglas apļiem. Kādreiz, pirms gadiem, datu bāzē ierakstīts aptuvens garums un tā arī palicis...

Nav tāda īpaša datubāzes ieraksta Juglas apļiem, kas katru reizi atkārtojas. Kalendārā tiek izveidoti sacensību ieraksti un pielipinātas distances (Reizēm palīdzu MAKRO ielikt kādus rezultātus, reizēm arī patstāvīgi šo to ielieku, pielaboju.). Par kādu indeksāciju gan neesmu informēts. Kurš par ko tādu stāstīja?

27/11/2012
05:16
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3559

Ā, nu labi, tad mans pieņēmums par 'īpašu datubāzes ierakstu' bijis aplams. Paldies par apgaismošanu.

Bet tad derētu vienoties, kādus garumus JA distancēm 'lipinās' turpmāk.
... Un, ja iespējams, arī palabot līdzšinējos. Sākot no 2010. gada, tātad noteikti varētu to darīt; droši vien, arī agrāk. (Nezinu, kad īsti notika pāreja no 90. gados skrietā garākā (~4,6 km) apļa uz tagadējo.)

"Indeksācija" - izklausās jocīgi/nesaprotami.

27/11/2012
08:33
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624

Kā neregulārs šīssezonas JA apmeklētājs piemetīšu arī savus 2 santīmus :)
- dalības maksa - manuprāt strādājošajai jaunatnei (tjipa pa lielam - mums) 0.50-1Ls reizi divās nedēļās neko būtisku neizteiktu, taču veterāniem tas var būt būtisks apgrūtinājums, tāpat kā skolu jaunatnei...līdz ar to būtu jāpadomā kas, cik un par ko maksā; Nekāda naida pret ideju, bet tas ne reizi vien ir pierādījies - kur parādās finanses, tur rodās nesaskaņas; viens no reālākajiem variantem - daļējas brīvprātības princips dalības maksā...
- pasākuma sociālās atpazīstamības veicināšana ir visādā ziņā veicināma - tepat bija/ir apraksts par skriešanas seriāliem, šajā adījumā varētu būt plašāks atspoguļojums, kas arī radītu interesi (starp citu - kāda ir tā formula, pēc kuras tiek rēķināti punkti no rezultāta?);
- lai piesaistītu vietējos skrējējus varētu noderēt kāds vides reklāmas elements vai nu tikai sacensību dienā starta/finiša rajonā vai arī ikdienā skrejlapas rajonā :)
- cepums Tev, Artūro, par uzņēmību - mesties klāt pie tādiem pieredzējušiem vecbukiem kā JA organizatori - tam vajag "iekšu" :)

Papildināts:
- trase ir pat ļoti OK - neekstrēms meža izskrējiens;
- laika ņemšana "no rokas" - atbilstoša pasākuma formātam, personīgos rekordus tāpat katram ir iespēja labot pēc sava hronometra;
- apbalvošana viennozīmīgi tikai sezonas noslēgumā, pa posmiem īsti nav jēgas (ja 2 un 3 apļu distancē posmā piedalās mazāk kā pieci skrējēji - kāda tur apbalvošana); izņēmums - ja nu tiek piesaistīti bērni; tad gan trase viņiem jāatmēra īsāka (iespējams), gan arī diplomi varētu būt katrā posmā - lai mazajiem ir prieks un motivācija (mazie - līdz mazpadsmit gadiem manuprāt);
- par norises laikiem - esošais brīvais formāts ir ļoti pieņemams; starts 19:00 dod iespēju piedalīties pēc darba dienas, savukārt tie, kam iespēja ierasties ātrāk, tiek palaisti trasē arī ātrāk; nu, varbūt, mazliet piekoriģēt sezonas sākumā/noslēgumā starta laiku biku ātrāk - atkarībā no tumsas...lai gan, no otras puses, arī tā ir ekskluzīva iespēja - izskrējiens pa tumsiņu :)

27/11/2012
11:14
Rainers
Rainers
Kazdanga
Speciālists
Members
Forum Posts: 764

Par velti tikai siers slazdā un arī tad tikai otrai pelei... :)

27/11/2012
11:32
matiss
matiss
Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1036

Ja par naudām, tad simboliska dalības maksa ir vietā tiktāl, kamēr nepāraug komercpasākumā. Bet tās ir tikai manas domas, negribas jau arī pārmest tiem, kas atraduši tautas sportā nišu ar savu projektu. Mans sapnis būtu mazākas dalības maksas (vai simboliskas) jebkuros sporta pasākumos, lai ļaudis nāktu ārā no mājām un piedalītos, tikmēr izmaksas segtos no sponsoriem un dažādiem fondiem. No otras puses, konkrētajā gadījumā, neiebilstu, ja pie starta pielastu arī bez maksas, jo meža takas ir visiem un reizēm makā nav to 50sant. un speciāli meklēt bankomātu negribas, tad var riņķot ar pārējiem kopā bez numura. Tiesa, nedaudz jānokaunas, ka divas vasaras veiksmīgi pratu izvairīties no JA. Paldies Rasels, ka viņreiz oktobrī ievedināja mani trasē un parādīja, kur notiek daudzkārt aprunātie Juglas apļi

http://www.facebook.com/ultrataka.lv
27/11/2012
11:55
Jekaterina
Jekaterina
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 254

Es nekad neesmu piedalījusies Juglas apļos (cits pilsētas rajons un tā), bet nākamsezon gan varētu mēģināt. Izskatās pēc jauka pasākuma. Arī esmu ar mieru par simboliskām maksām, brīvprātīgi vai nē, nav starpības :)

27/11/2012
11:57
matiss
matiss
Liepāja
Eksperts
Members

man arī 7. maijā plānojas debija ;)

27/11/2012
12:41
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617

Man viss patīk tieši tā, kā tas ir pašlaik - savācas grupiņa ļaužu reizi divās nedēļās un paskrien. Bez kaut kādām reklāmām, stendiem starta vietā vai citām ārišķībām. Vai tad mums trūkst sacensību, kas tiek izreklamētas gana daudz? Tas tik vēl trūka, lai arī Juglas apļi pārvērstos par komerciālu pasākumu ar pēdas testēšanas stendiem un pārējām saistītajām lietām.. Šādas sacensības, liekas, nav nekur citur, Juglas apļi ir šāda tipa oficiālo skrējienu pēdējais bastions..

Neliekas arī, ka vajadzētu piesaistīt skolas vecuma bērnus, tādējādi mākslīgi padarot sacensības daudzskaitlīgākas. Tad būtu droši vien vajadzīgs īsāks aplis, kas izjauktu tradīciju - viens aplis visiem. Ja nu bērni nav tik mazi, ka nevar noskriet to vienu apli, tad vēl OK, bet, ja nāktu lieli bari, tad Juglas meža šaurās taciņas to varētu ļoti ņemt pie sirds.. Atcerēsimies, ka lieliem bariem mums sacensību ir pa pilno..

Viena lieta, ko varētu uzlabot jau esošajiem dalībniekiem, ir skaidra vērtēšanas sistēma. Man nav ne jausmas, kā tiek rēķināti tie punkti, un to man nav mācējis arī izstāstīt neviens, kam esmu jautājis. Droši vien maz kam esmu jautājis, bet šo lietu vajadzētu kādam vienreiz saņemties un uzlikt uz papīra (virtuāla vai reāla), lai visi, kam interesē, var paskatīties. Un derētu arī rezultātu tabulas ar visu posmu rezultātiem, bet nekā sarežģīta - jo vienkāršāk, jo labāk. Daļēji jau pietiek ar to, ka katru reizi uz vietas var redzēt iepriekšējā posma rezultātus, bet vēl prasītos kopsavilkums līdz šim notikušajiem posmiem.

Tiekamies Juglas mežā 7. maijā uz Juglas apļiem, kas vēl nav zaudējuši savu unikālo dabu!

P.S. Dalības maksas arī nebūtu jāievieš, tas tikai samazinātu dalībnieku skaitu. Un apbalvošana tikai sezonas beigās - ideāli!

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
27/11/2012
13:34
matiss
matiss
Liepāja
Eksperts
Members

Daina spodrina Zilo kalnu skrējienu rezultātus lapā ziliekalni.oic.lv
Varbūt varam uzjautāt viņai kādu padomu, vai arī paši salikt rezultātus Google Docs, lai visi skatās tajā pašā vakarā. Var to uzticēt Artūro vai kādam citam censonim. Izstāstiet to punktu sistēmu un varu sameistarot sagatavi rezultātu tabulai, kurā dalībniekiem iemest aci un lieta darīta. No savas puses, neko nezinot par esošo, atbalstu itin populāro variantu - 1. vieta kopvērtējumā iegūst 10 vai 100 punktus un tālākās attiecīgi mazāk, dalot uzvarētāja laiku ar pārējo laikiem pēc noteiktas formulas. Pēc tam var sasummēt no desmit kārtām labākās piecas vai kā tamlīdzīgi un veidot kopvērtējumu.

27/11/2012
15:37
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1634

matiss said
Izstāstiet to punktu sistēmu un varu sameistarot sagatavi rezultātu tabulai

Tur bija stāsts par kaut kādu starptautisko koeficientu un punktu sistēmu. Pieļauju, ka līdzīgi kā veterānu mačos, kur vecākais dalībnieks grupā iegūst vairāk punktus nekā jaunākais un ātrākais, kas iepriekš minēto apsteidzis par pusapli.

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
28/11/2012
14:37
matiss
matiss
Liepāja
Eksperts
Members

Izklausās smalki, derētu redzēt kādu paraugu. Atgādina Born To Run versiju, kad puikas varēja skrie cik grib, vienalga bija aizmugurē ;)

28/11/2012
22:39
Rasels
Rasels
Zinātājs
Members
Forum Posts: 263

*) trase ir ļoti OK. Un tā ir grandioza vērtība, ka vēl skriešanas laikā var izvēlēties cik skriet - 3,6; 7,2 vai 10,8 km. Jūlijā laikam reti kurš gribēja visus trīs apļu skriet +30C karstumā.
*) laika uzņemšana - nekāda vaina.
*) rezultātu apkopošana; Šis ir vismistiskākais. Kaut kāda punktu rēķināšana notiekot, laiku ievadot ekselī, bet algoritms nav publicēts. Un es nekad neesmu sapratis - vai par lielāku varoni (saņemot vairāk punktus) tiek uzskatīts garās distances skrējējs, vai tomēr īstais varonis ir tas censonis, kas noskrien tikai vienu apli, bet baigā ātrumā. Turklāt par vienu un to pašu laiku sievietes varēja vairāk punktus iegūt. Par šo jautājumu var organizēt speciāli nākošo prāta vētru :))
*) dalībnieku nummuri; Ir OK. Ka tikai no attāluma var atpazīt.
*) dalības maksa/bezmaksas pasākums; Ko dos dalības maksas ieviešana? Man ir aizdomas, ka diplomus un medaļas organizatori saņem kaut kā no pašvaldības funkcionāru iekšējām rezervēm. Šiem jau vajag atskaites, ka ir rīkoti tautas pasākumi (bet varbūt ka nē).
*) tikai kopvērtējums, vai arī apbalvošana pa posmiem; Viennozīmīgi - pēc posma jāskrien uz Juglas ezeru peldēties, nevis rīkot formalitātes ar apbalvošanu.
*) atvēlamais laika limits sacensībām darba dienas vakarā; Tagad jau laika limita nav. Tikai dažreiz organizatori tīri cilvēcīgi gribēja paspēt uz 14.autobusu.
*) šobrīd jaunākā vecuma grupa ir V/S-19, vai piesaistīt arī vietējo skolu jaunatni? Nenovērtēs. Labāk lai ofisnieki atvelkās pariņķot.
*) utt. Rezultātu publicēšana ir tāda smagnēja. Ja Arturo šī lieta ieinteresēja, varbūt Noskrien var atvēlēt kādu maziņu servera stūrīti šim mērķim? Vai arī Google Docs? Varētu karti nopublicēt, kādas fotogrāfijas, rezultātus ...

28/11/2012
22:50
BeLinda
BeLinda
Rīga
Admin
Forum Posts: 666

Par plašāku tautas masu piesaistīšanu piekritīšu tiem, kas to nevērtē kā labāko no ierosinājumiem. Tīri jauks šis pasākums ir tieši šajā kompaktajā formātā - ierodies uz startu, paskaties, kas vēl ir ieradies, pārmij pāris vārdus, piesakies pie galdiņa, lai Tevi iereģistrē uzskaites žurnālā, piespraud numuru, pakaujies ar odiem... Tad vēl nāk jau ierastā cīņa par to, kurš startā stāsies priekšā - nez kāpēc, šajā pasākumā neviens nevēlas ieņemt "elites" rindu un aiziet - riņķot pa mežu.. :) Varbūt visas sacensības nevajag pārvērst par plaša mēroga komerciāliem pasākumiem?
Vienīgais, varu piekrist par tiem rezultātiem, ka būtu labi, ja tos publicētu kur vairāk, kā tikai nākamajā posmā turpat pie koka. Lielu skādi gan neizjūtu tos nezinot, bet var jau būt, ka tādējādi esmu palaidusi garām kādu apbalvojumu?! :)

Ja nevari mainīt situāciju, maini attieksmi pret to.