20:03
06/06/2012
Labdien, vēlētos zināt, vai tas ir normāli, ka manos pusgadus vecajo Asics Gel 1160 apavu malās ( tur, kur atrodas mazie kājas pirkstiņi ) sāka parādīties caurumi uz abām kājām + pēc vakardienas garā kross-fartleka uz kreisās kājas augšdaļas ne no šā, ne no tā izveidojās caurums. Un vēl 1 jaut., cik vēl ilgu laiku šie apavi man var kalpot, lai paspēju iegādāties jaunus?
Csinipatas said
Labdien, vēlētos zināt, vai tas ir normāli, ka manos pusgadus vecajo Asics Gel 1160 apavu malās ( tur, kur atrodas mazie kājas pirkstiņi ) sāka parādīties caurumi uz abām kājām + pēc vakardienas garā kross-fartleka uz kreisās kājas augšdaļas ne no šā, ne no tā izveidojās caurums. Un vēl 1 jaut., cik vēl ilgu laiku šie apavi man var kalpot, lai paspēju iegādāties jaunus?
man ir asics gt-2170 un arī labajai kājai pie mazā pirkstiņa ir tikpat kā caurums. kresajai nav. es gan esmu noskrējis jau vairāk, kā pusotru tūkstoti ar viņām. zole purngala ārējos sānos, kur ir pirmā saskare ar zemi, pavisam sadilusi :( cerams Valmieru vēl izvilks.
20:34
13/11/2009
Ja ar šiem apaviem pavisam veikti tikai 442,71 km (skatos profilā), tad tā paagri gan sākuši plīst... Bet var jau būt, ka fartleki pa mežu ātrāk piebeidz apavu "virsu" nekā mierīga tipināšana pa gludu asfaltu...?
No to atlikušā mūža prognozēšanas labāk atturēšos. :) Sāc vien naudu krāt jauniem. Vai arī pārej baskāju rindās. Tas gan nebūs izdarāms vienā dienā vai pat vienā mēnesī...
23:50
15/03/2011
04:23
28/10/2011
Jaunākajiem GT-2160 jau pēc 450 km izdila liels caurums papēža iekšpusē. Cits gan nekas nedilst, ja neskaita zoli pēdas vidusdaļā. Agrākiem apaviem vairāk dila papēdis (nepareiza soļa dēļ), bet toties iekšpuse dila mazāk un caurumi parādijās tikai pie 700-1000 km.
07:47
06/06/2012
Andulis said
Ja ar šiem apaviem pavisam veikti tikai 442,71 km (skatos profilā), tad tā paagri gan sākuši plīst... Bet var jau būt, ka fartleki pa mežu ātrāk piebeidz apavu "virsu" nekā mierīga tipināšana pa gludu asfaltu...?
No to atlikušā mūža prognozēšanas labāk atturēšos. :) Sāc vien naudu krāt jauniem. Vai arī pārej baskāju rindās. Tas gan nebūs izdarāms vienā dienā vai pat vienā mēnesī...
Ja godīgi tur nav 442 km, bet apmeram 1200. Nepareizi uzrakstiju. :D
Re kā lasās pieredze ar caurumiem Asicos. Par caurumiem kedas iekšpusē, ko piemin dot biju piemirsis. Jā, tādi arī ir. Zilu nagu gan nav, un pašam šķiet, ka solis ir OK, papēžus nedauzu, nekas nesāp, bet apavi sāk brukt drusku pa agru. Varbūt izmērs drusku nav pareizais. Kādu 1/3 jāpamēģina +/- varbūt...
12:17
15/03/2011
12:55
13/11/2009
Tīri teorētiski (bet loģiski, manuprāt) prātojot - lai apavi neplīstu tik ātri, tad ne vien tiem pašiem jābūt labiem, bet arī:
- pareizais izmērs jāizvēlas;
- pēdas formai nevajadzētu būt pārāk ... īpatnējai;
- tas pats, attiecībā uz skriešanas tehniku;
- šosejas apavi neturēs niknus krosus;
- laikam ietekmēs arī pārāk centīga apavu mazgāšana un žāvēšana... vai atkal otrādi - slapju, saskrietu tupeļu pūdēšana...
Uzminiet nu, cik % gadījumu izpildās VISI vēlamie nosacījumi. ;)
Ja nāk pāri 1000 km, tad laikam caurumi ir normāla lieta. Nekas nav mūžīgs.
13:12
24/04/2009
Es domāju, ka dažādiem apaviem ir dažādi materiāli. tā piemēram, pirmajām skrienam botām tīkliņa audums izdila vairākās vietās. Meža botām virsējā auduma kārta pati plīst sānos, jo pēda tiek locīta (loģiski). Jaunākie apavi turas braši un nekas neplīst - vairāk dermantīns (?), mazāk audums, bet kvalitatīvāks.
Andulis said
Tīri teorētiski (bet loģiski, manuprāt) prātojot - lai apavi neplīstu tik ātri, tad ne vien tiem pašiem jābūt labiem, bet arī:
- pareizais izmērs jāizvēlas;
- pēdas formai nevajadzētu būt pārāk ... īpatnējai;
- tas pats, attiecībā uz skriešanas tehniku;
- šosejas apavi neturēs niknus krosus;
- laikam ietekmēs arī pārāk centīga apavu mazgāšana un žāvēšana... vai atkal otrādi - slapju, saskrietu tupeļu pūdēšana...Uzminiet nu, cik % gadījumu izpildās VISI vēlamie nosacījumi. ;)
Ja nāk pāri 1000 km, tad laikam caurumi ir normāla lieta. Nekas nav mūžīgs.
Ar saviem iepriekš iepriekšējiem Kayano17 man sanāca gandrīz 4000km noskriet, un vienīgā nelaime bija tā apavu aizmugure ātri pēc jau 500-1000km sacaurumojās (tas gan absolūti netraucē skriešanai), un tur kur īkšķis, tur augšpusē (kur tas sietiņš) caurums izveidojās (arī absolūti netraucē skriešanai). Skrēju arī niknus krosus pa sakņaino Biķernieku mežu. Brīnos, kur tā zole tik izturīga varēja būt. Varbūt tas, ka es tos apavus gandrīz nemaz nemazgāju, kaut ko tiešām deva :D Varbūt tas Gel 1160 modelis nav tik izturīgs. Jā, un drošvien daudz kas atkarīgs no skriešanas stila un pēdas formas.
Varbūt, ja apavi tik ātri saplīst, jāpāriet uz baskāju skriešanu? (Joks, protams)
13:50
15/03/2011
14:11
19/05/2009
Es ar saviem Asics Gel Nimbus 11 esmu noskrējis drusku virs 2500km. Resurs izsmelts. Zole pēdas priekšpusē nu ir nodilusi līdz baltajam pamatmateriālam. Caurums čības iekšpusē aizmugurē izveidojās jau ap 1300 kilometru. To var ļoti vienkārši aizlīmēt ar stipru plato skoču (es ņemu celtniecības sudrabaino - ūdensnoturīgo). Obligāti jāsāk līmēt no pēdas (pirms tam izņemot zolīti) un augšmala jāatloka mazliet pāri čības malai. Tad skoča malas netraucēs un nesāks atlipt. Tiesa, ik pēc kādiem 300 - 500 kilometriem skočs ir jāpārlīmē, jo arī tajā man izberžas caurums.
15:37
Man Asics Gel Kayano 17 pēc noskrietiem 200 km izdila abu papēžu iekšējā malas kreisajā pusē. Polsterējums izplīsa tik daudz, ka uz papēža sānos parādījās cietas tulznas, kas par laimi pārāk netraucēja. Runāju ar pārdevēju, ar Asics pārstāvi - kā iespējamie cēloņi tika minēti "nepiemērotas zeķes" un "īpatnējs skriešanas solis". Šobrīd ar Kayano 18 ir noskrieti 230 km. Visi šie 230km noskrieti ar pareizām Gore Mythos zeķēm (ļoti labas, visiem iesaku). Diemžēl ir parādījies caurums kreisās kājas papēža daļas kreisajā pusē (tieši virs ieliekamās pēdiņas malas). Tulznu šoreiz nav. Nezinu ko darīt - vai mani nākamie apavi būs no Kayano sērijas (skriet ir ļoti labi) vai no kāda cita ražotāja. Turpinu skriet un vērot, kas notiek.
P.S. abi K17 un K18 ir izvēlēti pie profesionāliem pārdevējiem un neatkarīgi speciālisti atzinuši par pareizi izvēlētiem.