08:49
13/11/2009
Šo derīgi palasīt: http://www.noskrien.lv/forum/veseliba/atsauksmes-par-sporta-laboratorijam/
Pasākums man vienmēr ir paticis.
Nepatika un nepatīk, manuprāt, augsts pulss pie lēna ātruma, kaut gan kājas ļauj skriet ātrāk.
Šoreiz patika, ka vidējais pulss bija par 10 sitieniem zemāks, bet ātrums par 8 sek/km ātrāks nekā pirms 5 dienām.
Smieklīgi, bet pašam prieks.
Iesildos ātri ejot, pulss man tad ir 120-126 robežās.
Staipos un vingroju pēc skrējiena.
Iesildīšanos vajadzētu ilgāku. Pie vainas slinkums, protams.
10:41
15/03/2011
13:33
19/05/2009
papucis said
Iesildīšanās ir ļoti būtiska, ja ir sanācis kārtīgi iesildīties, tad pēc tam skrienot pulss ir zemāks pie viena un tā paša tempa nekā ja skrien neiesildījies
Piekrītu, ka iesildīšanās ir ļoti svarīga ne tikai sakarā ar pulsa augstumu, bet arī sakarā ar sevis "nesaskābināšanu" starta pirmajos pārsimts metros. Es esmu novērojis, ka man ideāla iesildīšanās bija tāda kā PPP. 1 km skrējiens- 2 sērijas pa 50 metriem: sīksolītis, augstsolītis, kāju sišana pret dubsi solītis, taisnu kāju priekšā solītis, sānsolītis, krusteniskais solītis. Pāris sprintiņi uz kādiem 75%. Pēc tam atpakaļ uz startu 1 km. Ticiet man PPP man skrējās "zvērīgi" pēc tādas iesildīšanās. Varbūt vienkārši jaunā forma bija vainīga:D
14:10
21/05/2012
vai iesildīšanās var būt arī lēns skrējiens, turot pulsu noteiktās robežās? vakar skrēju, turot pulsu 140-150 robežās. ja sākumā gandrīz pusstundu sanāca baigi vilkties, tad beigās jau samērā fiksi sanāca rikšot. sanāca, ka sākums bija tāda kā iesildīšanās.
Varbūt nākamreiz man iesildīšanās pulss jātur 130-140 un tad jau ātrāk varēšu pāriet uz fikso skriešanu 140-150 robežās vai tomēr šāda matemātika nedarbojas?
14:27
15/03/2011
hmm, tagad kurš man pateiks, kur es lasīju par iesildīšanos un to, vai vajag iesildoties taisīt sprintiņus vai nē? Kaut kā atmiņā palicies, ka no sprintiņiem nebija liela labuma, bet no lēnas skriešanas ar zemu pulsu bija labāki rezultāti?
bite_L, jo ātrāk domā skriet, jo ilgāk un kārtīgāk ir jāiesildās. Pēc tās pusstundas varbūt tev atbrīvojās laimes hormons un pašai subjektīvi šķita, ka skrien ātrāk? :)
14:42
21/05/2012
papucis said
hmm, tagad kurš man pateiks, kur es lasīju par iesildīšanos un to, vai vajag iesildoties taisīt sprintiņus vai nē? Kaut kā atmiņā palicies, ka no sprintiņiem nebija liela labuma, bet no lēnas skriešanas ar zemu pulsu bija labāki rezultāti?
bite_L, jo ātrāk domā skriet, jo ilgāk un kārtīgāk ir jāiesildās. Pēc tās pusstundas varbūt tev atbrīvojās laimes hormons un pašai subjektīvi šķita, ka skrien ātrāk? :)
es pilnīgu jutu, ka solis vairs nav jābremzē, bet drīkst skriet ātrāk, pat jāsāk piedomāt, lai kājas neatpaliek no pulsa, kamēr sākumā to vien daru, kā kājas bremzēju. un ainava stipri ātrāk beigās slīd garām ;) laimes hormons man vienmēr jau 5-10 min. laikā atbrīvojas ;) varbūt tas saistīts ar to, ka es šobrīd kā iesācējs esmu pulsa pazemināšanas procesā, cenšos skriet lēnu, lai pulss kristos. būs nākamreiz vēlreiz šitais jāpārbauda.
Šodien pilnīgs pļuk sanāca.
7.36 km
57 min
pulss 141
07:50 min/km
Kājās iemetās skābums jau pēc trīs minūtēm, kamēr dabūju ārā pagāja minūtes 15.
Pulss pa to laiku augšā, domāju par pulsu, šams vēl augšā, protams.
Pa vidu šams biku nomierinājās, bet uz beigām atkal palika uz 144-145.
Sajūtas nekādas - miegs nāca, dusmīgs uz sevi utt.
Vienīgi prieks, ka piespiedos noskriet arī tā kā sanāca.
Sākumā bija doma mest mierā.
10:46
19/03/2012
NaurisL said
...
Sākumā bija doma mest mierā.
Nu es gan neteiktu, ka tas ir "pilnīgs pļuk" - saņēmies un noskrēji, kas arī ir galvenais :) Pļuk būtu, ja paliktu gultā gulšņāt un laukā nemaz neietu :) Bet tā - ir veiksmīgās un ne tik veiksmīgās dienas, šoreiz nesanāca, kā gribētos, bet sanāca - SAVĀDĀK - prieks par Tevi!
Kuks said
NaurisL said
...
Sākumā bija doma mest mierā.Nu es gan neteiktu, ka tas ir "pilnīgs pļuk" - saņēmies un noskrēji, kas arī ir galvenais :) Pļuk būtu, ja paliktu gultā gulšņāt un laukā nemaz neietu :) Bet tā - ir veiksmīgās un ne tik veiksmīgās dienas, šoreiz nesanāca, kā gribētos, bet sanāca - SAVĀDĀK - prieks par Tevi!
Paldies.