Please consider registering
guest
17:58
23/12/2011
17:59
23/12/2011
bite_L said
kad stāstīju to traumatologam, viņš man pilnībā piekrita, ka, runājot par locītavu sāpēm, uzturam ir nozīme liela. un pie sienas 2. slimnīcas gaitenī atradu tieši tādus pašus ieteikumus pie artrīta - ko lietot un ko ne, pie kā biju nonākusi saviem spēkiem. vēl es konstatēju, ka sausais sarkanvīns man ļoti palīdz, par ko arī traumatologs atzinīgi izteicās. sarkanvīnā esošie antioksidanti bloķē iekaisuma procesus.
Šis skan pavisam jauki :D
10:05
15/03/2011
11:30
21/05/2012
Ansis Ozoliņš said
bite_L said
vēl es konstatēju, ka sausais sarkanvīns man ļoti palīdz, par ko arī traumatologs atzinīgi izteicās. sarkanvīnā esošie antioksidanti bloķē iekaisuma procesus.Vai ir kaut kas ekvivalents sausam sarkanvīnam, tikai nealkoholisks?
resrevatrols ir pieejams arī kapsulās (it kā tieši tas ir tas nozīmīgākais antioksidants, kaut gan par to vēl zinātnieki strīdās). taču mērena vīna dzeršana - ne vairāk kā 2 glāzes ir pilnīgi savienojama ar sportu, ja dzer iepriekšējā vakarā, piemēram. arī par to salasījos daudz atziņu gan no sporta ārstiem, gan kardiologiem, turklāt sarkanvīns ir labs sirdij. problēma rodas tad, kad cilvēks nevar apstāties pie tām 1-2 glāzēm. starp citu, Francijā ir Bordo maratons, kurā maratonistus skriešanas laikā dzirdina ar vīnu :D.
bite_L said
Ansis Ozoliņš said
bite_L said
vēl es konstatēju, ka sausais sarkanvīns man ļoti palīdz, par ko arī traumatologs atzinīgi izteicās. sarkanvīnā esošie antioksidanti bloķē iekaisuma procesus.Vai ir kaut kas ekvivalents sausam sarkanvīnam, tikai nealkoholisks?
resrevatrols ir pieejams arī kapsulās (it kā tieši tas ir tas nozīmīgākais antioksidants, kaut gan par to vēl zinātnieki strīdās). taču mērena vīna dzeršana - ne vairāk kā 2 glāzes ir pilnīgi savienojama ar sportu, ja dzer iepriekšējā vakarā, piemēram. arī par to salasījos daudz atziņu gan no sporta ārstiem, gan kardiologiem, turklāt sarkanvīns ir labs sirdij. problēma rodas tad, kad cilvēks nevar apstāties pie tām 1-2 glāzēm. starp citu, Francijā ir Bordo maratons, kurā maratonistus skriešanas laikā dzirdina ar vīnu :D.
Nesaku, ka 1-2 glāzes būtu kas slikts, bet man tas ir principa jautājums.
Bet redz ko atradu: http://internet.bioteka.lv/index.php?dispatch=products.view&product_id=30071
Vācu ģimenes uzņēmuma Weinkönig (tulk. – vīnu karalis) bioloģiskie bezalkoholiskie vīni izgatavoti no augstvērtīgiem franču (Bordeaux) bio vīnogu vīniem. Tajos saglabāts vīniem raksturīgais aromāts, nav pievienoti nekādi garšas pastiprinātāji, un slaveno veselīgo antioksidantu saturs ir līdzvērtīgs alkoholiskajiem vīniem, ko apliecina Štutgartes Uztura izpētes centra sertifikāts. Dealkoholizācija notiek modernā un ļoti saudzīgā veidā – vakuumā, uzkarsējot vīnu tikai līdz 28 – 29°C.
12:22
15/03/2011
papucis said
cena gan kosmiska tam bezalkoholiskajam vīnam
Ja jau 7Ls ir kaut kas kosmisks, tad kā saukt šīs cenas===>
http://www.irlaiks.lv/drinks/review/winefashion/article.php?id=1815527
13:37
18/03/2011
14:26
15/03/2011
Ansis Ozoliņš said
Ja jau 7Ls ir kaut kas kosmisks, tad kā saukt šīs cenas===>
http://www.irlaiks.lv/drinks/review/winefashion/article.php?id=1815527
Par 2-4Ls var dabūt normālu vīnu lielā izvēlē, maksāt 2x vairāk par bezalkoholisku nez .. varbūt vienkārši nespēju novērtēt dārgos vīnus :) Pat bezalkoholiskais alus maksā līdzīgi, tik pat cik parastais alus, ja ne vēl lētāk par glaunajiem aliem.
Tajā linkā aprakstītie vīni ir dārgi, bet maksāts tiek ne jau par pašu vīnu un tā garšas īpašībām, bet gan par tā vēsturi un ierobežoto piedāvājumu
papucis said
Ansis Ozoliņš said
Ja jau 7Ls ir kaut kas kosmisks, tad kā saukt šīs cenas===>
http://www.irlaiks.lv/drinks/review/winefashion/article.php?id=1815527Par 2-4Ls var dabūt normālu vīnu lielā izvēlē, maksāt 2x vairāk par bezalkoholisku nez .. varbūt vienkārši nespēju novērtēt dārgos vīnus :) Pat bezalkoholiskais alus maksā līdzīgi, tik pat cik parastais alus, ja ne vēl lētāk par glaunajiem aliem.
Tajā linkā aprakstītie vīni ir dārgi, bet maksāts tiek ne jau par pašu vīnu un tā garšas īpašībām, bet gan par tā vēsturi un ierobežoto piedāvājumu
Lai nebūtu jālieto alkohols, esmu gatavs arī piemaksāt. Un tur pieminēts, ka taisīts no bio vīnogām. Varbūt tad kaut kādā ziņā tāds vīns ir veselīgāks par pavisam lētajiem
15:41
18/03/2011
Ansis Ozoliņš said
papucis said
Ansis Ozoliņš said
Ja jau 7Ls ir kaut kas kosmisks, tad kā saukt šīs cenas===>
http://www.irlaiks.lv/drinks/review/winefashion/article.php?id=1815527Par 2-4Ls var dabūt normālu vīnu lielā izvēlē, maksāt 2x vairāk par bezalkoholisku nez .. varbūt vienkārši nespēju novērtēt dārgos vīnus :) Pat bezalkoholiskais alus maksā līdzīgi, tik pat cik parastais alus, ja ne vēl lētāk par glaunajiem aliem.
Tajā linkā aprakstītie vīni ir dārgi, bet maksāts tiek ne jau par pašu vīnu un tā garšas īpašībām, bet gan par tā vēsturi un ierobežoto piedāvājumu
Lai nebūtu jālieto alkohols, esmu gatavs arī piemaksāt. Un tur pieminēts, ka taisīts no bio vīnogām. Varbūt tad kaut kādā ziņā tāds vīns ir veselīgāks par pavisam lētajiem
Vīns ir atsevišķa topica vērts, gandrīz vai nav pat jēgas sākt spamot :) bio vīnogas nav smidzinātas, aug pa vecai modei, vīns arī tiek darināts ne pēc rūpnieciskā 9vairāk/lētak) principa. Noteiktām vīna šķirnēm ir tāda lieta kā "cēlā puve", kas dod īpašu garšu un to var panākt tikai ar vecajām, tradicionālajam metodēm.
Tāpat cena atšķirsies no tā vai tas ir vīns vai vīna "dzēriens", piemēram, Sangria un Bosca ir vīna "dzēriens" nevis vīns. Cenu un kvalitati nosaka tas vai vīns turēts ozolkoka mucās vai vīnā tikai ozolkoka dēlīši peldināti, ilgums, kurā noturēts ozolkoka mucā un tad sapildīts pudelēs. Lētie vīni labakajā gadījumā ozolkoka mucai blakus varbūt ir stāvējuši + tos pārvadā lielās cisternās un tad pēc iespējas tuvāk pārdošanas vietai sapilda pudelēs (loģistika, vīnu izdevīgāk lielos kvantumos vest cisternās nevis stikla pudelēs).
Un nevajag aizmirst, ka bezalkaholiskais vīns/alus ir laba izvele ballites šoferiem un/vai grūtniecēm, kur nav runa par "kāda jēga no bezalkoholiskajam?".
It`s complicated :)
16:40
15/03/2011
tas, vai vīns noturēts ozolkoka mucā vai bleķa cisternā ar ozolkoka dēlīšiem vai vēl kur citur, visticamāk ietekmē tikai garšas īpašības, nianses, ķīmisko sastāvu it kā tam nevajadzētu īpaši mainīt?
par biovīnogām vēl varētu piekrist, nav forši kopā ar vīnu iedzert arī labu devu nitrātu un citas ķīmijas :)
19:14
28/10/2011
19:53
21/05/2012
vīnogas grauzt arī var, vīnogu paku sulā gan tie labumi vairs īsti nebūs. vīns jau nav vienīgais variants, pret iekaisumu cīnās arī granātābolu sula,greipfrūti, ananāsi, kivi un ķirši. un nedrīkst aizmirst ābolus - /an apple in day keeps arthritis away/ tāpat superfūds pret iekaisumiem ir ingvers, kurkuma, ķiploki un bietes.
19:56
27/03/2012
21:41
26/03/2011
Ēriks Bērziņš said
Alkoholam piemeklēt ārstējošas īpašības nav diez ko prātīgi. Ja ir iekaisums, tad tas ir jāarstē un nevis jāēd vitāmīni, cerot, ka pāries.
Kapec nevar! Snabis man negarso un nezinu ka to var iedzert, bet komprese ir labu laba!
Lasiju, ka vins palidz sirds un asinsvadu slimniekiem. Glaze vakara nak tikai par labu. Protams, ja tas vīns, ne "vīns".
21:51
21/05/2012
Ēriks Bērziņš said
Alkoholam piemeklēt ārstējošas īpašības nav diez ko prātīgi. Ja ir iekaisums, tad tas ir jāarstē un nevis jāēd vitāmīni, cerot, ka pāries.
ārstēt iekaisumus noteiktos gadījumos var arī ar uzturu(ne visos, protams, smagu iekaisumu noteikti ir jāārstē arī ar zālēm, bet man bija sākumstadija). tieši tā es arī izārstēju iekaisumu - ar uzturu -izslēdzot produktus, kas veicina iekaisumu, bet ēdot to, kas cīnās ar iekaisumu. kāpēc piesārņot organismu ar zālēm, kuras turklāt bojā kuņģi un aknas, gadījumos, kad to var arī nedarīt (es domāju ibumetīnu un stiprākas pretiekaisuma zāles)? es nekādā gadījumā nenoliedzu zāļu nepieciešamību, bet uzskatu, ka veselīga uztura nozīmi arī nedrīkst novērtēt par zemu. ļoti bieži uzturs var gan graut veselību, gan celt to.
savukārt, runājot par sauso sarkanvīnu mērenās devās (nevis alkoholu jebkādu!), ārstnieciskās īpašības ir zinātniski pierādītas, nekas nav jāpiemeklē. ;)