Skriešanas Skolas 3. Darbnīca “Uzturs un enerģija” notiks 13. martā (trešdien) no plkst. 18:30 ‘‘Radisson BLU Hotel Latvija” (Elizabetes ielā 55) zālē Alfa.
Par uzturu un enerģiju stāstīs Nordea Rīgas maratona Skriešanas skolas treneris Romāns Melderis (Ironman.lv) un ārste uzturzinātniece Guna Havensone (Veselības centrs 4).
Savukārt RIMI Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis visus cienās ar garšīgām vakariņām, kas skrējējam nepieciešamas pēc treniņa.
Mājas darbs:
“Treniņu uzturs”: līdz 6.martam iesūtīt foto ar savu treniņu ēdienu un 3 teikumos aprakstot – kas tas ir, kad to ēdat (piemēram, pirms vai pēc treniņiem, brokastīs, pusdienās vai vakariņās) un cik intensīvs ir jūsu treniņu grafiks (piemēram, intensīvi trenējos pusmaratonam vismaz 3 reizes nedēļā). Eksperti jūsu veikumu izvērtēs 5 baļļu sistēmā.
Arī pēc šīs darbnīcas varēsiet uzdot individuālos jautājumus trenerim Romānam Melderim.
Darba kārtība:
18:00 – 18:30 Ierašanās un reģistrācija
18:30 – 19:45 Prezentācijas un diskusijas
19:45 – 20:45 Individuālie jautājumi
Kā pieteikties Skriešanas skolai?
1) Paredzam, ka interese būs liela un vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūgums laicīgi reģistrēties katrai Skriešanas darbnīcai: Atsūtiet reģistrēšanas e-pastu uz marathon@necom.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu un distanci, kurai plānojat trenēties.
2) Turpmākās darbnīcas:
- 17.aprīlis – Veselība un motivācija
- 8.maijs – Maratona dienas padomi
3) Jau padomājiet par jautājumiem, kādi Jums radušies. Ja vēlaties savus jautājumus varat jau iepriekš nosūtīt mums uz e-pastu vai Twitter kontā (#skola)
Mēs ēdam, lai skrietu, vai skrienam, lai ēstu? Tāds ir jautājums!
pagājušajā reizē tika pieminēti 14 nakts kilometri, kas notiks šoreiz? ;)
ja jau tiks runāts par uzturu, tad varētu iesūtīt arī kādu bildi no Piparkūku ballītēm :D
3.Darbnīca “Uzturs un enerģija” 13.marts
Kad: 13.marts plkst. 18:30 – 20:30
Vieta: viesnīca „Radisson Blu Latvia” (Elizabetes iela 55), zālē Alfa.
http://www.nordearigasmaratons.lv/lv/ka-treneties/skriesanas-skola/3-darbnica-uzturs-un-energija-13-marts/
Februāra Playboy nummurā #29 ir raksts parastiem cilvēkiem saprotamā valodā par pareizu uzturu: kādās stundās ko vēlams ēst, kādās proprcijās sadalīt uzturvielas utml. To stāsta sporta ārstecMaruta Noveičuka un pieredzē dalās Edgars Bertuks.
Feins konspektiņš, jēdzīgākais raksts, ko par šo tēmu esmu lasījis, jo visos citos žurnālos nekad nekas lietderīgs nekad nav bijis rakstīts, tikai muļļāšanās ap tēmu. Šo rakstu, ja paspēj dabūt pērnā mēneša nummuru (bibliotēkā), var labi izmantot vismaz jautājumu veidošanai rītdienas nodarbībā.
Kā būtu ar rakstu studijā?
Rīt pirms NRM skolas der paklausīties LR1 raidījumu Kā labāk dzīvot par to vai veselīga ēšana vienmēr ir veselīga ;)
Nevaru ne noskenēt, ne nofotografēt. :(
Zemāk norādītajā saitē pieejams Playboy nr. #29.
http://www.torrenti.lv/t-playboy-latvia-february-2013
An_ete, asprātīgi :) Ja, kāds neizmanto vai nemāk izmantot torrentus, šmorrentus tad Playboy #29, februāris 2013 lūk šeit – http://failiem.lv/u/glngqqn(lai Liepnieku Jurģis un akka-laka-kaka man piedod)
R. Melderis sociālos tīklos izpļāpājās, ka esot pieteikušies ap 200 studentu. Skaisti būtu, ja VSK noorganizējas sasēsties pirmajās rindās kā paraugskolnieki ar dzeltenajām nozīmītēm pie krūtīm. Ierodieties laicīgi.
Tiem, kas nebija milzīgās auditorijas pulkā (Lai gan likās, ka tur bija visi. Personīgi man bija pagrūti sadalīt katram uzmanību), bet gribas zināt, “kā nu tad tagad ir jāēd”. Šeit ir publicēti šādi tādi darbnīcas materiāli – http://bit.ly/NRM13skola3
Pie tam varēja i paēst, i pasportojot gūt papildus kuņģa labumu (velo-mikseris). Pasākums patīkami ieilga un dažs labs vispār aizgāja mājās pilnu tašu. ;)
Manuprāt līdz šim informatīvi vērtīgākā lekcija.
P.S. Interesantākais citāts no augstāk manis pieminētā raksta, ko saka Bertuks: “..veselīgs cilvēks vienmēr ir nedaudz izsalcis un nedaudz nosalis.”